واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
بسته کتاب نوروزی ۱۳ فروردین ۹۵
شناسهٔ خبر: 3582407 - جمعه ۱۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۲
مجله مهر > گزارش ویژه
روزهای تعطیل عید نوروز زمان مناسبی برای کتاب خواندن به نظر میرسد، مجله مهر در یک سال گذشته کتابهایی را معرفی کرده که در این چند روز آنها را در بستههای ویژهای جمع کردهایم. مجله مهر - در هر بسته کتاب نوروزی مجله مهر سه کتاب معرفی میشوند که در لینک زیر آن میتوانید بخشهایی از همان کتاب را مطالعه کنید. چشم به تماشا...تمام شعر نو مدتهاست که در میان شاعران کشور ما جایگاه ویژهای پیدا کرده است. شعری که در طول سالهای پس از تولدش دچار تغییرات مختلفی شده است و شاعران مختلفی بنا به ذوق و سلیقه خود، ابتکاراتی در انواع این قالب شعری به کار بردند. اما یکی از مهمترین مشکلاتی که همواره گریبانگیر این سبک شعری بوده است، استفاده از واژگان سطحی و گاهی گُنگ در این سبک بوده است. معضلی که نمود آن را در شعرهایی که به نام این سبک در چند سال گذشته منتشر شدهاند، بیشتر دیده میشود. مشکلی که «عبدالرضا رضایی نیا» شاعر خوب همدوره ما برای دوری از آن تلاش کرده است تا بتواند با استفاده از جملاتی پرمغز و گیرا زنجیرهای مفاهیم ارزشمند و زیبا را در قالب شعر نو به مخاطبش ارائه کند. او حاصل این تلاش را در مجموعه شعر «چشم به تماشا...تمام» منتشر کرده است. مجموعه شعری که عضوی از یک مجموعه سه گانه با عنوان «عاشقانه با کلمات» است. رضایی نیا خود این مجموعه را این گونه توصیف میکند: «کلمات این سه دفتر مولود سالهای پر تب و تابی است که صاحب این قلم از یک سو گرفتار فلسفهخوانی بود، از سویدیگر دچار شعر و ادبیــات؛ مولودِ سالهای شصتو هفت تا هفتاد و یک. در تلاقیاین دو ماجرا، گه گاه تأملاتی رخ میداد که البته در نهایت به نفع ادبیات مصادره میشد.» مجموعه شعر «چشم به تماشا...تمام» که جلد دوم این مجموعه است به بررسی مفاهیمی چون زندگی، مرگ، هنر و ادبیات میپردازد و در قالب پنج فصل «چشم به تماشا... تمام»، «ناگهان نیست»، «هستی سراسر صداست»، «تشنه راه باشیم» و «شهرتِ بادآورده را توفان خواهد برد» سعی کرده برخی از مفاهیم چهارگانه ذکر شده را مورد نقد و بررسی قرار دهد. سراینده این دفتر شعر با وسواسی ستودنی هم مفاهیم نابی را برای پرداخت ادبی در قالب شعر گزینش کرده است و هم سعی کرده با استفاده از بهترین واژگان، جملاتی زیبا و ادیبانه خلق کند که مخاطبش را متوجه عمق مفاهیمی چون زندگی و مرگ و دنیا میکند و البته بر برخی از تفکرات اشتباه پیرامون ماهیت هنر و ادبیات نیز میتازد. این مجموعه شعر 66 صفحهای از آن دست کتابهایی است که به سادگی نمیتوان از آن گذشت و باید برای مطالعه سطر به سطر آن وقت گذاشت. همچنین در میان اشعار کتاب نیز تصاویری نقاشی شده در ارتباط با مضامین این اشعار ترسیم شده است که نقاشی آن برعهده باسم رسام بوده است. «چشم به تماشا...تمام» را انتشارات سوره مهر منتشر کرده است و آن را با قیمت 6هزار تومان روانه بازار نشر کرده است. برخی از اشعار این مجموعه را میتوانید در لینک بخوانید.
ابوالمشاغل «ابوالمشاغل» که جلد دوم از مجموعه خاطرات فعالیتهای نادر ابراهیمی محسوب میشود، بیشتر به آن بخش از خاطرات او پرداخته که وی به عنوان یک نویسنده و کارگردان وارد فعالیتهای مختلف تلویزیونی شده است. روزهایی که در آن نادر ابراهیمی به عنوان یکی از موفقترین برنامهسازان تلویزیون محسوب میشده است. البته او در این مسیر به مسائل و اتفاقات دیگری نیز خارج از زمینههای کاری خود گریز زده است و سعی کرده با همان قلم روان، خواندنی و جذاب همیشگی خود، قطاری از کلمات زیبا و دلنشین را پشت سرهم روان کند و مخاطبش را به دنیای پرماجرای نوشتههایش هدایت کند. «ابوالمشاغل» از جمله زندگینامههای منحصر به فرد است که شیوه نگارش آن با بسیاری از آثاری که در این زمینه تالیف شدهاند، متفاوت است. تمرکز نویسنده بر تشریح جزء به جزء برخی از حوادث در کنار قلم فوقالعاده گیرای او در ترسیم دقیق اتفاقات پیش در مسیر فعالیتهایش باعث شده تا این اثر چند سروگردن از دیگر زندگینامههایی که تا به حال نوشته شده است، بالاتر باشد. گریزهایی که ابراهیمی در پارهای از موارد به مسائلی همچون دوستی، صداقت در کار، مقابله با رانتخواری و... زده است، آنقدر خوب و موثر است که میتوان هرکدام را جدا و به صورت یک مجموعه مستقل در ارتباط با آن موضوع خاص، منتشر کرد. «ابوالمشاغل» اولین بار در سال ۱۳۶۵ منتشر شده است و در طول این سالها بیش از هشت بار توسط انتشارات «روزبهان» و در قالب مجموعه کتابهای «مردان کوچک» تجدید چاپ شده است تا علاقه مندان به آثار نادر ابراهیمی بتوانند این کتاب ۲۴۸ صفحهای را با قیمت ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان از بازار نشر تهیه کنند. بخشهایی از کتاب را میتوانید در این لینک بخوانید.
لحظههای انقلاب تاکنون کتابهای متعددی در ارتباط با تاریخ انقلاب اسلامی و مسائل پیرامون آن منتشر شده است که ما نیز به بخشی از آنها پرداختهایم. اما کتابی که در این شماره میخواهیم به آن بپردازیم، یکی از دقیقترین و بهترین کتابهایی است که به تشریح آخرین ماههای مانده به پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته است. «لحظههای انقلاب» نوشته محمود گلابدرهای همین اثر است. کتابی ۴۵۶ صفحهای که از زبان نویسنده آن که به عنوان شاهدی عینی در بسیاری از اتفاقات پیش آمده در واپسین روزهای حکومت رژیم پهلوی حضور داشته است، به شرح این وقایع پرداخته است. قلم روان و تسلط نویسنده بر گنجینهای غنی از واژگان باعث شده تا «لحظههای انقلاب» علاوه بر ثبت بسیاری از رویدادهای مهم تاریخ این کشور، به عنوان یک اثر شاخص ادبی نیز به شمار آید. اثری که در سطر به سطر آن میتوان ردپای توانایی نویسنده چیره دستی را دید که به دور از جانبداری و تعصب به توصیف هرآنچه که دیده پرداخته است تا «لحظههای انقلاب»، تبدیل به نمونهای مشابه به کتاب مهم «تاریخ بیهقی» در روزگار ما بشود. شیوه نگارش کتاب گزارش نویسی است که با تلفیق روایت و قصه سعی کرد تا به مدلی جدید در گزاشنویسی (البته در زمان خودش) دست پیدا کند. البته این شیوه باعث نشده تا حالت مستندگونه اثر از بین برود و درواقع بزرگترین نقطه قوت این کتاب، نزدیک بودن آن به واقعیات است. هرچند که نوشتن در روزهای پر از التهاب آن دوران و همراهی و همگامی با حرکت اجتماعی بزرگ مردم برای ثبت این لحظات کاری بسیار سخت بوده است و نگارش مستند و دقیق وقایع در چنین شرایطی از عهده هر نویسندهای برنمیآمد. «لحظههای انقلاب» تاکنون یازده بار تجدید چاپ شده است و پس از تعطیلی انتشارات «عصر داستان» از سوی دفتر نشر معارف با کاهش قیمت به ۷هزار تومان، روانه بازار نشر شد. بخشهایی از این اثر در لینک برای مطالعه آورده شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]