تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيبت كردن در (نابودى) دين مسلمان مؤثرتر از خوره در درون اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802888873




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پخش سریال‌های نوروزی از نیمه گذشت


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پخش سریال‌های نوروزی از نیمه گذشت
تقریبا می‌توان گفت پخش سریال‌های نوروزی تلویزیون به نیمه رسید اما هنوز این تنور گرم نشده و خیلی رقابتی میان سریال‌ها در جذب مخاطب شکل نگرفته است.
فارس: با گذشت نیمی از سریال‌های نوروزی می‌توان نگاهی گذرا به مفاهیم و پیام های ضمنی و آشکار آن ها که در پی انتقالشان به مخاطب هستند، داشت.

**«بیمار استاندارد» داستانی موفق با دیالوگ‌هایی ناموفق


شبکه یک سیما که با یک جا به جایی سریال «بیمار استاندارد» را به عنوان سریال نوروزی خود به بینندگان معرفی کرد، علی‌رغم ساختار جدید و غیر متعارف سریال‌های نوروزی این شب ها توانسته است مخاطبان زیادی را با خود همراه کند.


آنچه بیش از کارگردانی متفاوت سعید آقاخانی نظر بیننده را به این سریال جلب می کند، متن متفاوت بهرام توکلی کارگردان فیلم‌هایی همچون «آسمان زرد کم عمق» و «من دیه گو مارادونا هستم» در قاب سیماست که برای اولین بار دست به سریال نویسی تلویزیونی زده است و روی کاغذ نوید روایت قصه ای متمایز از کمدی های معمول و مرسوم تلویزیونی را می دهد که پیش از این سراغ داشتیم.


هرچند توکلی در خلق شخصیت ها و بسط داستانی موفق عمل کرده اما به نظر میرسد دیالوگ ها به قوت ساختار محکم روایت نوشته نشده‌اند.از طرف دیگر آقاخانی که همیشه پر مخاطب ترین سریال های مناسبتی از «خانه به دوش» گرفته تا «دزد و پلیس» را ساخته است به نظر می رسد سبک متفاوتی را در ساخت سریال بیمار استاندارد در پیش گرفته و به جرأت میتوان گفت یک سر و گردن از کارهای قبلی او بالاتر است. او در این سریال به فضای فانتزی هم سر می زند و قصه ای پیچیده را روایت می کند که توانسته مخاطب را با داستان خود همراه کند.


نمودهای رفتاری کاراکتر بهنام با بازی بابک حمیدیان در این سریال به عنوان بازیگری بیمارنما در داستان اگرچه حساب شده و دقیق است که موقعیت او در قصه که خود را به بیماری زده است کاملا باورپذیر جلوه می کند. از سوی دیگر این سریال ترکیب بازیگران متفاوتی را نسبت به کارهای کمدی تلویزیون دربرمی گیرد. کست سینمایی دارد و سازندگان در سپردن نقش ها، بازیگران را به چالش کشیده اند. همچنین کمیت و کوتاهی نقش های پیرامونی قهرمان باعث نشده است تا این سریال از اهمیت بازی های اثرگذار در پیشبرد داستان غافل بماند.


«بیمار استاندارد» همانطور که از نامش پیداست بر بیماری هایی دست می گذارد که در جامعه ما استاندارد سازی شده است. این سریال برای اولین بار نوع جدیدی از اعتیاد که درگیری به عواملی غیر از مواد مخدر صنعتی یا سنتی است را معرفی و درباره خطر آن هشدار می دهد. این سریال با بازنمایی موقعیت متضاد در ارتباط میان یک بیمارنما با افراد معمول و متعارف جامعه اتفاقا به درگیری ها و رفتارهای نامتعارف گاه و بیگاه گروه دوم تاکید می کند که خود ممکن است از آن آگاه نباشند و اساسا یکی از کارکردهای طنز در همین تضادهاست که نمود پیدا می کند. نکته جالب توجه دیگر درباره «بیمار استاندارد» این است که تقریبا همه نقش ها در این سریال یک شخصیت هستند. از این نظر که هویتی دارند و در قصه به حال خود رها نمی شوند. با همه این تفاسیر آنچه درباره این سریال می توان جمع بندی کرد قصه نو و روایت جدیدتری است که شاید سبک جدیدی را در عرصه سریال سازی جا بیاندازد و مخاطب ایرانی را با خود همراه سازد.


**تکلیف نامشخص «زعفرانی» در انتخاب ژانر


اما شبکه دو سیما با سریال «زعفرانی» در نوروز ۹۵ مهمان نگاه های مخاطبان سیما شده است. سریالی که تلاش می کند بر فرزندآوری و محور قرار دادن خانواده تاکید و تمرکز کند. اما به نظر می رسد تلاش این سریال و تمرکز آن بر سیاست های جمعیتی چند سال اخیر ناموفق باقی مانده است. این سریال ماجرای بچه دار شدن زنی میانسال را روایت می کند که خود فرزندان متعددی دارد و سعی می کند فرزند جدید خود را از آن ها مخفی کند. این تصویر شرمسار زن از بارداری خود نتیجه ای عکس پیام مورد اشاره را به مخاطبان القا خواهد کرد. حال آنکه بارداری در سن بالا در فیلم سینمایی بله برون با بازی ثریا قاسمی و برخورد او و شوهرش(جمشید مشایخی) در نقطه مقابل بازی ستاره اسکندری در زعفرانی است که مدعی حمایت از سیاست افزایش موالید است.


از طرفی سریال «زعفرانی» تکلیف خود را با گونه و ژانر مشخص نکرده است. این سریال نه آنقدر بر پایه طنزهای کلامی و موقعیت بنا نهاده شده است که مخاطب را به خنده وادارد یا دست کم تشویق کند و نه در بسیاری از موقعیت ها به دلیل بازنمایی همه مشکلات و درگیری‌های یک خانواده شیرین و مناسب لحظات مفرح نوروزی است و از طرفی هم نمی توان آن را یک درام جدی خانوادگی دانست. با این حال «زعفرانی» به عنوان تجربه اول سریال سازی حامد محمدی که پیش از این نویسندگی در سینما را تجربه کرده است و این بار در همکاری با ایرج محمدی تهیه کننده این سریال قاب تلویزیون را تجربه می کند، اثر قابل قبولی است. به شرط آن که درگیر کلیشه های سریال سازی که گاه از مضامین روز اجتماعی و جامعه پیوسته در حال دگرگونی فاصله بسیار دارند، نشود.


**«قرعه» سریالی شلوغ مشابه تئاترهای لاله‌زاری


شبکه سه سیما نیز در ساعت پخش سریال های خود، «قرعه» به کارگردانی برزو نیک نژاد را به مخاطبانش ارائه کرده است. این سریال نیز مدعی است که بر روابط و بنیان های خانوادگی تمرکز کند و با درگیر کردن چند خانواده در ماجرای یک قرعه کشی مناسبات میان افراد را بازنمایی کند. اما اگر قرار باشد که سریال های تلویزیونی را آیینه و بازتاب شرایط اجتماعی تصور کنیم می توان ادعا کرد که این سریال با فضای جامعه حاضر همخوانی ندارد و این سریال تلاشی برای هشدار دادن برخی مشکلات در حال گسترش اجتماعی نمی کند. شخصیت‌های کاریکاتوری و ناپخته و دیالوگ‌های بی محتوا و نامناسب از «قرعه» بیشتر چیزی شبیه تئاترهای لاله‌زاری در ذهن مخاطب طراحی می‌کند تا یک سریال تلویزیونی در شبکه سراسری.


حال آنکه برزو نیک نژاد کارگردان این سریال طبق تجربه های نویسندگی و کارگردانی پیشین خود مهارت خوبی در به کار گیری الفاظ و شوخی ها و ترکیب آن با موقعیت ها داشت که میزان بالای مخاطبان دردرسرهای عظیم مؤید همین مطلب است و اتفاقا همین موضوع بیننده را به تماشای قرعه می کشاند که البته با گذشت ٦ قسمت هنوز نتوانسته است مخاطب را به صورت جدی جذب کرده و او را با قصه همراه کند.


باید دید پیوستن سیروس مقدم در بخش دوم تولید این مجموعه و پیوستن هومن برق نورد و شهین تسلیمی به کست قرعه میتواند تغییری در نیمه دوم این سریال ایجاد کند یا خیر و آیا فضای آشفته سریال که متاثر از تعدد شخصیت‌های بی‌ریشه و مقطعی است به آرامش می‌رسد؟





تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن