تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833595826
مردان نمکی روایتگر ناگفته های نهفته از تاریخ ایران باستان
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
مردان نمکی روایتگر ناگفته های نهفته از تاریخ ایران باستان
شناسهٔ خبر: 3582941 - شنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷
استانها > زنجان
زنجان- مردان نمکی چهآباد در عمارت ذوالفقاری زنجان میزبان مسافران نوروزی هستند ، مردانی برآمده از دل تاریخ که روایتگر ناگفته های اسرار آمیز و کهن از تاریخ ایران باستان محسوب میشوند. خبرگزاری مهر-گروه استانها: مردانی که امروزه صاحب موزه شده اند از جنس مردان نمکی هستند که قرن ها با نمک جسم شان عجین شده و به مردان نمکی مشهور شده اند. مردانی که روایتگر ناگفته های اسرار آمیز و کهن از تاریخ ایران باستان هستند.
عمارت ذوالفقاری بنایی تاریخی با معماری بومی، در دو طبقه با دیوارهای بلند و سقف های لمبه کاری شده با وجود مردان نمکی که بی نظیر ترین مومیایی ها در دنیا هستند ارزشی مضاعف یافته است. این مومیایی های نمکی با قدمتی چند هزار ساله یادگاری از معدن نمک چهر آبادند همان معدنی که امروزه از نمک آن برای درمان بیماری های تنفسی استفاده می شود.
تماشای مردان نمکی زنجان پرده از هویت تاریخی زنجان بر می دارد، پوشینه های طرحدار رنگی، چاقوی بسته شد به کمر مرد نمکی،پا پوش ها وموهای بلند این مومیایی ها بیانگر تمدن کهن این سرزمین است. چاقویی که نشانه ای از فلزکاری در روزگارن دور این منطقه پاپوش هایی شبیه چاروق که صنایع دستی زنجان و لباس های دارای نقوش همگی دیروز را به امروز پیوند می دهدچاقویی که نشانه ای از فلزکاری در روزگارن دور این منطقه است، پاپوش هایی شبیه چاروق که صنایع دستی زنجان است و لباس های دارای نقوش همگی دیروز را به امروز پیوند می دهد. مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته این منسوجات متعلق به دوره هخامنشی و ساسانی بوده است که در بافت آنها از تکنیکهای متفاوتی در آن دوره استفاده شده است از جنسهای مختلف مو، پشم و نمدی بوده و وجود نقوش مختلف و طرحهای زیبا در بافت این پارچه ها از ویژگیهای بارز آنها به شمار می رود. یحیی رحمتی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: بر اساس بررسیهای به عمل آمده منسوجات کشف شده متعلق به ۲ هزار و ۳۵۰ سال قبل بوده است.
وی با بیان اینکه منسوجات و پارچه های بدست آمده از معدن چهرآباد و هنر و ظرافت بکار رفته در این پارچه ها نشان از قدمت پارچه بافی و صنعت نساجی در ایران است، گفت: منسوجات و یافته های بدست آمده از مردان نمکی چهرآباد شامل دو دوره تاریخی ساسانیان و هخامنشیان است. رحمتی افزود: مجموعه وسایل و اشیائی از معدن نمک چهرآباد استان زنجان کشف شده که بسیار بی نظیر است و این یافته ها یکی از مستندات قوی حوزه منسوجات کشور از نوع تاریخی به شمار می رود. مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان ادامه داد: منسوجات به دست آمده از معدن نمک چهرآباد برای نخستین بار رونمایی شده و به نمایش گذاشته شده است. تنها لباس بازمانده از دوره هخامنشیان بر تن مردان نمکی بوده است رحمتی افزود: قدمت این منسوجات و ظرافت به کار رفته در بافت آنها بر اهمیت آنها بیش از پیش می افزاید که مورد توجه باستان شناسان وکارشناسان این رشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه تنها لباس بازمانده از دوره هخامنشیان بر تن مردان نمکی بوده است گفت: منسوجات و لباس مردان نمکی از اشیای قابل توجه همراه آنان است. در کنار تمام اشیا و سفالینه هایی که کنار مردان نمکی معدن چهرآباد زنجان یافت شد، منسوجاتی که متعلق به دو دوره ساسانی و هخامنشی بود شگفتی بسیاری از پژوهشگران را بر انگیخته استرحمتی افزود: در کنار تمام اشیا و سفالینه هایی که کنار مردان نمکی معدن چهرآباد زنجان یافت شد، منسوجاتی که متعلق به دو دوره ساسانی و هخامنشی بود شگفتی بسیاری از پژوهشگران را بر انگیخته است. وی ادامه داد: نوع، کیفیت بافت و الیاف به کار رفته در این منسوجات شگفت انگیز است و وجود چنین پارچه های ارزشمند و زیبایی نشان دهنده برخورداری مردم آن دوران از فن پیچیده نساجی است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: منسوجات متعلق به مرد نمکی شماره یک متعلق به دوره ساسانی و دارای عمر یک هزار و ۷۵۰ سال و مردان نمکی دو، سه و چهار متعلق به دو هزار و ۳۵۰ سال پیش است. رحمتی با بیان اینکه الیاف به کار رفته در این منسوجات از دو جنس پشم و مو و یا تلفیقی از هر دو است و افزود: یکی از بی نظیرترین پارچه های قدیمی به همراه مرد نمکی کشف شده است. مرد نمکی شماره یک متعلق به دوره ساسانی است که در موزه ملی ایران نگهداری می شود وی ادامه داد: مرد نمکی شماره یک متعلق به دوره ساسانی است که در موزه ملی ایران نگهداری می شود و مردان نمکی دو، سه و چهار را متعلق به عصر هخامنشیان و دارای قدمت دو هزار و ۵۰۰ ساله است.
پس از آنکه نیم پیکره مرد نمکی شماره یک در سال ۱۳۷۲ در معدن نمک چهر آباد به حال خود رها شد تلاش چندانی برای تعطیل کردن استخراج مکانیکی و لغو بهرهبرداری از معدن صورت نگرفت تا در پائیز ۱۳۸۳ معدن کاران حین کار با بولدوزر مجدداً با بقایای اسکلت انسانی مواجه شدند که به دلیل کار با بولدوزر تا حد زیادی متلاشیشده بود. با جستجوی معدن کاران در میان خاکهای آشفته، علاوه بر جمعآوری قسمتهایی از بقایای انسانی تکهتکه شده، اشیایی نیز به دست آمد که به اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان منتقل شد. بررسیهای اولیه بر روی بقایای انسانی، که پس از انتقال به میراث فرهنگی، مرد نمکی ۲ نامگذاری شد، نشان داد که این بقایا متعلق به مردی میانسال با میانگین قد حدود ۱۸۰ سانتیمتر بوده که در جریان ریزش دیواره ها و سقف تونل کشتهشده است. ازجمله اشیایی که همراه مرد نمکی ۲ یافت شد تکه سبد و میخهای چوبی، طنابهای گیاهی و منسوجات استازجمله اشیایی که همراه این مرد نمکی یافت شد میتوان به تکه سبد و میخهای چوبی، طنابهای گیاهی و منسوجات اشاره کرد. کشف اتفاقی مرد نمکی ۲ و مجموعهای از اشیا موجب ازسرگیری پژوهش های باستانشناسی در معدن نمک چهر آباد بعد از گذشت ۱۱ سال شد. سریال مردان نمکی معدن چهر آباد با کشف مرد نمکی جدید همانند مرد نمکی شماره سه در پی باطله برداری در زمستان سال ۸۳ تداوم یافت و به دلیل کشف مومیایی توسط بولدوزر، این جسد نیز بهصورت متلاشیشده و تکهتکه یافت شد.
بقایای مومیایی یا همان مرد نمکی ۳ شامل استخوان، لباس و قسمتهایی از بافت نرم بود که همچون معدنچیان دیگر براثر ریزش تونل و سقوط یک سنگ چند تنی روی او کشتهشده است. به هنگام کشف جسد در وضعیت دمر قرار داشت. به شکلی که صورت و قسمت جلوی بدن روی خاک قرارگرفته بود. دستها از ناحیه آرنج خمشده، دست چپ روی زمین و دست راست در حالت تقریباً مشت شده است. پای راست بهصورت نیمهباز و پای دیگر جمع شده در زیر شکم قرار داشت. باوجود شکستگی جمجمه در چند قسمت، دلیل مرگ بر اساس تحقیقات انجامیافته توسط دکتر شکوهی با عکسبرداری سیتیاسکن، فشار بر قفسه سینه و پارگی قلب درنتیجه ریزش تونلها و ریزش خاک و آوار روی وی بوده است. بر اساس تحقیقات انجامگرفته مشخص شد این مومیایی طبیعی، پسر جوانی بوده که به هنگام مرگ حدود ۱۶ سال داشته است. قد این مومیایی ۱۷۰ تا ۱۷۵ سانتیمتر است. بر گوشهایش حلقههایی از جنس نقره دیده میشود. موهای سر وی کوتاه و به رنگ خرمایی است. به همراه این جوان مومیاییشده، اشیای جالبتوجهی نیز کشف شد. یکی از این اشیا چاقوی فلزی با دسته استخوانی است که در غلافی چرمی به کمربند پارچهای او بستهشده است. از اشیای دیگر میتوان به دو کوزه کوچک سفالی سالم اشاره کرد. همچنین طنابهای گیاهی، یکمهره کوچک با لعاب آبی، یک پیسوز سالم دودزده، ۱۱ تکه سفال نیز همراه این جسد یافت شده است. از ویژگیهای بسیار مهم این مومیایی طبیعی، لباس کامل است که بر تن او دیده میشود. این لباس از بالاپوشی بلند، یک شلوار و کفش چرمی تشکیلشده است. مرد نمکی پنجم در کاوش فصل دوم در حالی یافت شد که بهجز سر بقیه قسمتهای بدن زیر صخره و سنگهای آواری بزرگ قرارگرفته بودمرد نمکی پنجم در کاوش فصل دوم در حالی یافت شد که بهجز سر بقیه قسمتهای بدن زیر صخره و سنگهای آواری بزرگ قرارگرفته بود. شکل جسد نشان میداد که این شخص نیز همچون نمونههای قبلی براثر حادثهای که منجر به تخریب و ریزش تونل شده، کشته و مدفونشده است. برخلاف مومیایی نمکی شماره ۴ بیشتر بافت بدن مرد نمکی پنجم پوسیدهشده و از بین رفته و بافت نرم فقط در قسمتهایی کوچک از دودست، پاها بخشهایی از صورت، سینه و لگن باقیمانده بود. کم بودن میزان نمک در این محیط، نفوذ آب از بالای کوه به این بخش از معدن، از دلایل اصلی پوسیده شدن زیاد مرد نمکی ۵ است.
پیش از کاوشهای دو فصل ۸۳ و ۸۴ در معدن نمک چهر آباد، بر اساس یافتههای سال ۷۲ تصور بر این بود که معدن، محل کشته شدن شاهزاده ساسانی و یا نماینده هیئت حاکمه اقوام سکایی در سده ۸ پیش از میلاد بوده است. اما با کاوشهای دو فصل اخیر مشخص شد که همه مومیاییهای مکشوفه از معدن، کارگرانی بودند که درنتیجه ریزش معدن و فروریختن دیوارهها و سقف و تونلها کشته و مدفونشدهاند.
بر اساس آزمایش ها مشخص شد که مرد نمکی ۳، ۴، ۵، مربوط به دوره هخامنشی با قدمت حدود ۲۳۰۰ سال و مرد نمکی ۱، ۲، مربوط به دوره ساسانی، با قدمت حدود ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ سال قبل است. بنابراین با توجه به شواهد و مدارک موجود، ریزش تونلهای معدن چهر آباد، دستکم دو بار رخداده است.
در حال حاضر بهاستثنای مومیایی نمکی شماره یک که در موزه ملی نگهداشته میشود، سایر اجساد و اشیای بهدستآمده از معدن چهرآباد در موزه ذوالفقاری زنجان، تحت نظارت کارشناسان مربوط نگهداری میشوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
ردپای تاریخ در موزه مردان نمکی زنجان
خبرآنلاین نوشت مردان نمکی چندین مومیایی کشف شده از معدن نمک چهرآباد زنجان است که در ردپای تاریخ را در دل خود جای داده اند اتاق خبر - معدن نمک چهرآباد درست در 75 کیلومتری غرب شهر زنجان و یک کیلومتری جنوب روستای حمزه لو قرار دارد در نخستین سال بهره برداری در زمستان 1372 معدن کاراخودنمایی تاریخی کهن برای گردشگران؛ از سلطانیه تا موزه مردان نمکی
جاذبههای گردشگری زنجان را بشناسید خودنمایی تاریخی کهن برای گردشگران از سلطانیه تا موزه مردان نمکی شناسهٔ خبر 3578125 - جمعه ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸ ۱۴ استانها > زنجان زنجان- ۵۸۳ اثر تاریخی استان زنجان میزبان گردشگران و مسافران نوروزی است تا غنای فرهنگی و تاریخی دیار زنجان به رخبنای تاریخی ذوالفقاری آرامگه مردان نمکی
عمارت تاریخی ذوالفقاری یکی از بناهای تاریخی استان زنجان است که به سبک معماری دوره قاجاریه بنا نهاده شده است و درحال حاضر آرامگه مردان نمکی مکشوفه از معدن نمک روستای چهرآباد تبدیل شده استبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران از زنجان این بنای ارزشمند با سبکی متاثر از الگوهایدیوار تاریخی گرگان طولانی ترین اثر معماری ایران باستان
دیوار تاریخی گرگان که مار سرخ نیز نامیده می شود به عنوان طولانی ترین اثر معماری ایران باستان و دومین دیوار تاریخی دنیا آماده حضور گردشگران نوروزی است سایت خبری تحلیلی هنگام Hengamnews com میراث تمدن هر دیار درحکم دریچه هایی است که رو به سوی حیات و خلق خوی و آداب و رسوم ساکنیدیوار تاریخی گرگان طولانیترین اثر معماری ايران باستان
مارسرخ گرگان در انتظار گردشگران نوروزی دیوار تاریخی گرگان طولانیترین اثر معماری ايران باستان شناسهٔ خبر 3579545 - چهارشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۴ استانها > گلستان گرگان – دیوار تاریخی گرگان که مار سرخ نیز نامیده می شود به عنوان طولانیترین اثر معماری ايران باستان و دومین دیناگفته های نگارستان ایران در دل موزه های تاریخی گلستان
گرگان – موزه های گلستان ایران زمین آماده اند تا با زبان بی زبانی تاریخ فرهنگ و هنر این مرز و بوم را به گردشگران نوروزی معرفی کنند ذاکرنیوز گروه استان ها – مونا محمدقاسمی موزه ها از معدود مراکز حافظ یادگاران نسل گذشته و در حقیقت فرزندان تاریخ و هنر هستند هر یک از اشیا درون موزاعتبار وعده های سال آینده دولتمردان زیر علامت سوال!/ گران ترین دولت تاریخ اقتصاد ایران رکورد جدید زد
دیپلماسی انفعالی در حوزه امنیت با سرفصل کدخدا ضامن امنیت ایرانیان قطعا جواب نمی دهد کمااینکه عقب نشینی از بخش مهمی از حقوق هسته ای کشورمان امنیت پسابرجامی به همراه نیاورد و تنها به گستاخی بیشتر آمریکا برای دستیابی به عقب نشینی های بزرگ تر از جانب دیپلمات های ایرانی انجامیدناگفتههای نگارستان ایران در دل موزههای تاریخی گلستان
جاذبه های گلستان را بشناسید ناگفتههای نگارستان ایران در دل موزههای تاریخی گلستان شناسهٔ خبر 3579366 - دوشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸ ۲۷ استانها > گلستان گرگان – موزههای گلستان ایران زمین آمادهاند تا با زبان بی زبانی تاریخ فرهنگ و هنر این مرز و بوم را به گردشگران نوروزی معرفیترکیب تیم های تنیس روی میز مردان و زنان ایران مشخص شد
به گزارش نسیم آنلاین تیم ملی تنیس روی میز مردان ایران با ترکیب نیما عالمیان افشین نوروزی نوشاد عالمیان و میدیا لطف الله نسبی و همچنین تیم ملی تنیس روی میز بانوان ایران با ترکیب محجوبه عمرانی مریم صامت ندا شهسواری النا تیترانکو راهی رقابت های انتخابی المپیک در چین می شونآذربایجان مهد دژهای استوار تاریخی/ قلعهها راویان تمدن ایران زمین
مهر گزارش می دهد آذربایجان مهد دژهای استوار تاریخی قلعهها راویان تمدن ایران زمین شناسهٔ خبر 3579140 - یکشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹ ۲۲ استانها > آذربایجان شرقی تبریز - آذربایجان شرقی به دلیل دارا بودن قلعه های متعدد یکی از نقاط بالقوه گردشگری ایران محسوب می شود دژ هایی که گواه-
گوناگون
پربازدیدترینها