واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كندي تلگرام به خاطر فيلترينگ هوشمند نيست
وزير ارتباطات شايعاتي كه طي هفتههاي اخير مطرح شده و بحث كندي تلگرام را به اجرايي شدن فيلترينگ هوشمند مربوط ميداند، رد كرد.
محمود واعظي در گفتوگو با ايسنا، در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه پيش از اين در اخبار اعلام شده بود 110 ميليارد تومان براي اجرايي شدن فيلترينگ هوشمند هزينه خواهد شد در شرايطي كه كاربران ميتوانند به آساني با استفاده از فيلترشكنهاي موجود در بازار به سايتهاي مدنظر خود دسترسي داشته باشند، آيا انجام چنين هزينههايي درست به نظر ميرسد، اظهار كرد: فيلترشكنها در تمام دنيا مورد استفاده قرار گرفته و اغلب آنها در مقاطعي با مشكل مواجه ميشوند و ما به عنوان دولت استفاده از آنها را به هيچ عنوان توصيه نميكنيم.
وي ادامه داد: اگر كاري انجام ميشود و عدهاي از فيلترشكن استفاده ميكنند، موضوع درستي نيست، اما راهكار مقابله با اين موضوع هم اينگونه نيست كه هزينهاي براي فيلترينگ هوشمند صورت نگيرد. در واقع راهكار درست همان است كه اكنون به آن عمل ميكنيم. وزير ارتباطات افزود: اكنون ممكن است مردم سايتهايي را مورد استفاده قرار دهند كه ضد اخلاقي نبوده و مطالب مفيد دارد. حال ممكن است در برخي از اين سايتها 10 تا 15 درصد مطلب غيرمفيد باشد و به دليل آن مطالب سايت فيلتر شود. ما با چنين رويكردي مخالفيم. وي همچنين متذكرشد: اكنون عدهاي از شبكههاي اجتماعي استفاده كرده و ممكن است هيچگاه با مطلب غيراخلاقي مواجه نشوند، در عين حال عدهاي هم ممكن است صفحات خود را آلوده به مطالب غيراخلاقي كنند، در اين ميان نقش فيلترينگ هوشمند آن است كه بدون فيلترشدن كل شبكهها تنها بخشهاي غيرمفيد آنها را مسدود ميكند.
واعظي همچنين يادآور شد: در گذشته سايتهايي كه فيلتر ميشدند در مبدأ ورودي اينترنت كشور مسدود ميشد، اما اكنون براي اجراي طرح فيلترينگ هوشمند از شركتهاي مختلفي كه اقدام به ارائه اينترنت به مشتركان ميكند خواسته ميشود فيلترينگ هوشمند را در لايه مصرفكننده انجام دهند. اين موضوع باعث ميشود بحث فيلترينگ سامانيافتهتر شده و سرعت اينترنت نيز افزايش پيدا كند و رضايت كاربران ارتقا يابد. اما وزير ارتباطات در پاسخ به اين سؤال كه در موارد متعدد از سوي كاربران تلگرام اينگونه مطرح ميشود كه كنديهاي اخير اين شبكه به دليل فيلترينگ هوشمند رخ داده، توضيح داد: اصلاً اينگونه نيست، براي تأمين اينترنت كشور پهناي باند از مسيرهاي مختلفي در خارج از كشور تأمين ميشود كه گاه ممكن است برخي كشورهاي همسايه با مشكلاتي مواجه شوند.
واعظي ادامه داد: فيبر نوري از كشور تركيه آمده و همین موضوع مشکلاتی برای ایران، آذربايجان، ارمنستان و گرجستان ایجاد کرده يا كشورهايي مانند پاكستان و كشورهاي عربي که فيبر نوري آنها از مسير ايران عبور ميكند هم دچار مشكل ميشوند.
وي همچنين متذكر شد: به عنوان مثال هفته گذشته 60 گيگابيت بر ثانيه از ظرفيت اينترنت خريداري شده ما به مدت 48 ساعت با مشكل مواجه بود و از مدار خارج شد. طبيعي است كه اين رقم بخش قابل توجهي از ظرفيت ارتباطي كشور را در بر ميگيرد.
وزير ارتباطات همچنين عنوان كرد: حال چنين مشكلي قطعاً تأثيراتي بر جاي ميگذارد و اينگونه نيست كه بگوييم اين مسئله تنها در مورد تلگرام رخ داده است. چنين مشكلي روي تمام شبكه تأثير ميگذارد. واعظي همچنين اظهار كرد: اكنون ما تمام تلاش خود را به كار گرفتهايم تا شبكه ارتباطي كشور را به گونهاي طراحي كنيم كه اگر چنين اتفاقاتي افتاد، مردم خيلي حس نكرده و با مشكل مواجه نشوند. وي در پايان با اشاره به دوراني كه اينترنت كشور تنها از يك مسير تأمين ميشد، گفت: شايد تا پنج سال پيش اگر يك كابل در خليج فارس قطع ميشد، كل ارتباطات افراد براي مدتي قطع ميشد، اما اكنون ممكن است در صورت ايجاد مشكل در يك مسير مردم حتي متوجه نشوند كه كابلي قطع شده است.
منبع : ايسنا
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]