تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حقيقت ايمان اين است كه حق را بر باطل مقدم دارى، هر چند حق به ضرر تو و باطل به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820378299




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ديوار مهرباني فرو ريخت!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ديوار مهرباني فرو ريخت!
ديوار مهرباني در ايران فرو ريخت، خيلي زود هم فرو ريخت. اصلاً از ابتدا بنا نشده بود كه فرو بريزد. فرهنگ ايراني – اسلامي ما بر پايه فرهنگ وارداتي «ديوار مهرباني» بنا نشده است و اين را مديران ذوق‌زده‌اي كه در برپايي ديوار مهرباني عجله كردند، نفهميدند.


كمك به محرومان در فرهنگ اسلامي بر سه پايه بنا شده است، اول آنكه «لن تنالوا البر حتي تنفقوا مما تحبون / هرگز به حقيقت نيكوكاري نمي‌رسيد مگر آنكه از آنچه دوست داريد، انفاق كنيد.» مسلمان واقعي آنچه را كه دوست دارد انفاق مي‌كند كه البته بسياري بر همين شيوه عمل مي‌كنند و پول و لباس نو را در سبد نيازمندان مي‌گذارند و اين با پاره پوره‌هاي آويزان به ديوار مهرباني جور در نمي‌آيد.
دومين شرط و پايه كمك و انفاق آن است كه «إِنْ تُبْدُوا الصَّدَقَاتِ فَنِعِمَّا هِيَ وَإِنْ تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاءَ فَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَيُكَفِّرُ عَنْكُمْ مِنْ سَيِّئَاتِكُمْ/ اگر انفاق‌ها را آشكار كنيد خوب است و اگر آنها را مخفي به فقرا بدهيد، براي شما بهتر است و قسمتي از گناهان شما را مي‌پوشاند.»
كمك به فقرا پنهان باشد بهتر است. اينكه خداوند مي‌فرمايد پنهاني بهتر است يعني بندگان بايد همين كار را بكنند. در روايات اسلامي هم تأكيد شده است كه خمس و زكات را آشكارا بدهيد و انفاق به فقرا پنهاني باشد. فرهنگ اسلامي فكر آن لحظه و دقيقه‌اي را كه فقير بايد به ديوار مهرباني نزديك شود و نياز خود را بردارد، كرده است. هرچند در غرب و شرق چنين چيزهايي عادي‌تر شده است اما فرهنگ اسلامي براي آبروي مسلمان ارزشي بسيار در نظر گرفته است.
و پايه سوم اين است كه كمك به نيازمندان بايد از نزديكان آغاز شود. «يَسْئَلُونَك ماذا يُنْفِقُونَ قُلْ ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ خَيْرٍ فَلِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبينَ وَ الْيَتامي‏ وَ الْمَساكينِ وَ ابْنِ السَّبيلِ وَ ما تَفْعَلُوا مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَليمٌ/ از تو مي‌پرسند چه چيز را انفاق كنند، بگو هر چه از مال انفاق مي‌كنيد به پدر و مادر و خويشاوندان و يتيمان و بيچارگان فقير و در‌راه‌ماندگان بدهيد...»
شرط سوم به نوعي تكميل‌كننده آن دو ديگر است. اگر هركس انفاق را از نزديكان خود شروع كند با توجه به بافت و تركيب جمعيتي فقرا و متمولان، اغلب فقرا از كمك‌ها برخوردار مي‌شوند و فوايدي مثل هدفمند شدن كمك‌ها، شناخت نيازها و مقدار آن، پنهان نگه داشتن نيازها و احساس عمل ثواب و رضايتمندي در انفاق‌كننده نيز بر عمل انفاق مترتب مي‌شود، زيرا علقه و وابستگي او به نزديكان بيشتر از غريبه‌هاست.
 پس ديوار غربي مهرباني را برچينيد و سنت اسلامي را كه بهترين است، عمل كنيد.





تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن