محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840410215
غائله هیئت باید تربیتی باشد نه تخلیهای/ دوز حماسی زبان آذری خیلی بالاست
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: غائله هیئت باید تربیتی باشد نه تخلیهای/ دوز حماسی زبان آذری خیلی بالاست
ذاکر جوان اهل بیت(ع) از تفاوت مداحی دهه چهارم انقلاب با روضهخوانیهای سنتی گفت.
به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی رسولی نامی شناخته شده برای زنجانیهاست، مداحی که از نوجوانی کار خود را در حسینیه اعظم زنجان آغاز کرد و به نوعی سنتشکن شد. تهرانیها هم او را با هیئت میثاق با شهدا دانشگاه امام صادق(ع) و در کنار حاج میثم مطیعی میشناسند، اما این مداح و ذاکر اهل بیت(ع) غایت کار خود را در زنجان و حتی تهران نمیبیند و به دنبال جریانسازی در بین شیعیان آذری زبان کشورهای منطقه، از ترکیه گرفته تا قفقاز و آذربایجان است. در ادامه این گزارش گفتگوی ما با این مداح جوان و نوآور کشور را میخوانید:
سین: لطفاً مختصری از بیوگرافی خودتون رو بفرمایید؟
جیم: عقیل مهدی رسولی هستم، دوازدهم مرداد سال 67 در شهر زنجان متولد شدم. بعد از اتمام دوران دبیرستان علی رغم علاقه بسیاری که به فضای حوزه و دانشگاه هایی مانند امام صادق(ع) داشتم و همینطور علی رغم قبولی در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه تهران، به دلیل شرایط خانوادگی مجبور شدم در دانشگاه سراسری زنجان رشته مهندسی عمران بخونم. بعد که مهندس شدم، دیدم زیاد مهندس خوبی نمیشم و کارشناسی مدیریت امور فرهنگی خواندم. سال گذشته هم دانشگاه دارالحدیث در مقطع کارشناسی ارشد در رشته علوم قرآن و حدیث قبول شدم و در حال حاضر دانشجو هستم.
سین: از خانواده تون برامون بگید... جایی خونده بودم که فرزند شهید هستید، درسته؟
جیم: بله ما نوکر شهیدیم، فرزند هم هستیم (با خنده). خانواده ما کاملاً مذهبی و از جنس انقلابی هست. پدرم در زمان جنگ تحمیلی مسئول ستاد تیپ 36 انصار بودن و من تقریباً دو سال و نیم داشتم که در آبان 69 ابوی در کردستان به شهادت رسید. عصر روز شهادت پدر هم برادر کوچکتر من، آقا محمد به دنیا اومد و همون روز دوباره یک خانواده سه نفره شدیم.
سین: مجرد هستید یا متأهل؟
جیم: متأهلم، در سال 88 با خانواده ای مذهبی از سادات و انقلابیون که از دوستان پدر بودن، وصلت کردیم و الحمدالله مدتی هست که خدا به ما یه فرزند به نام آقا محمد جواد داده که اسم ابوی رو هم براش انتخاب کردیم.
سین: مداحی رو از چه زمانی شروع کردین؟
جیم: البته ما که مرثیه خوان دل دیوانه خویشیم... اینکه چقدر بتونیم اسم خودمون رو ذاکر یا مداح امام حسین(ع) بذاریم، جای بحث داره. به واسطه نگاه محبتی که حاج خانوم (مادر) به جلسات امام حسین(ع) داشتن از همان دوران کودکی من رو به مجالس روضه می بردن و یکی از افتخاراتم اینه که اولین روضه ها رو از حاج علی اصغر آقای زنجانی شنیدم که پدر شهید و به نظر بنده از اولیاء الله هستن. مثل همه بچه شیعه ها از همونجا محبت امام حسین(ع) به دلم افتاد و وارد مدرسه که شدم از دوم – سوم ابتدایی شروع به خواندن قرآن و شرکت در گروه سرود و تواشیح کردم که آروم آروم به طرف مداحی کشیده شد. در سال 78 و دوران راهنمایی چون در مدرسه شاهد درس میخوندیم با جمعی از فرزندان شهدا و ایثارگران هیئتی به اسم علی اصغر، وارثان شهدا رو تشکیل دادیم که همان باعث ورود ما به عرصه مداحی شد و بعد خیلی زود وارد هیئت رزمندگان زنجان شدم و چند سال هست که توفیق نوکری دارم.
سین: از نحوه ورودتون به حسینیه اعظم زنجان برامون بگین؟
جیم: جلسات حسینیه اعظم زنجان در فضای عموم و بسیار ساده و بی آلایش برگزار میشه، شما آنچنان آلات عزاداری و کارهای بصری در اونجا نمی بینید اما جمعیت بسیار کثیری در یک کانون و به قول مقام معظم رهبری در یک مغناطیس محبتی اهل بیت(ع) جمع میشن و نه فقط در زنجان بلکه کل کشور جریان سازی می کنند. خواندن درحسینیه اعظم زنجان شاید برای هر مداح آذری زبان و مخصوصاً زنجانی ها یکی از قله ها و اهداف مهم باشه و اینکه من چگونه به آنجا وارد شدم اول نظر اهل بیت(ع) بود، چرا که من قائل به روزیم و بنظرم در بسیاری از جاها اگر از جانب معشوق نباشد کششی، کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد. دوم اینکه لطف بزرگان مانند استاد کلامی باعث شد به نگاه تازه ای که در جریان مداحی شکل می گرفت، محبت داشته باشن و بعد از سالها یک نوجوان در فضای حسینیه اعظم زنجان حضور پیدا کرد.
سین: از چه سالی در حسینیه اعظم زنجان مداحی کردین؟
جیم: عاشورا و فتنه 88 که گذشت، از همون سال به طور جدی به نوحه های انقلاب و عربی – فارسی – ترکی پرداختیم و نگاهم این بود که این حرکت رو در حسینیه اعظم زنجان که شاید بعد از حرم حضرات معصومین بزرگترین تجمع شیعیان جهان رو داره، به یک مانور عملیاتی قبل از ظهور تبدیل کنیم و احساس کردم در کنار نوحه های بزرگانی که در حسینیه فعالیت می کردند، خوبه که ما بتونیم یک زبان عربی یا فارسی بیشتری را در کنار زبان ترکی استفاده کنیم و به مضامینی بپردازیم که عمق نگاه بیشتری داره و به شعارهای اهل بیت(ع) نزدیکتره. اولین نوحه ای که در حسینیه اعظم زنجان خواندم یک نوحه عربی بود «تبعناک فی قلبنا یا امیر تبعناک یا فخرنا یا حسین» که کاملاً برخاسته از ادبیات و گفتمان عاشورا بود و جایگاه خوبی رو هم بین مردم باز کرد.
سین: آشنایی شما با حاج میثم مطیعی از کی شکل گرفت؟
جیم: من آقا میثم رو از زمانی که در اردوهای راهیان نور شرکت می کردیم، به صورت دورادور میشناختم و باهاشون ارتباط داشتم که البته خیلی کم بود، اما بعد از مطرح شدن ایشان در کشور چون نگاه های ما به هم نزدیک بود و اینکه من اخلاق، سلیقه و افق فکری آقای مطیعی رو می پسندم و قلباً دوستشون دارم، آشنایی و همکاری ما بیشتر شد. به قول عرفا جذبه عرفانی ما رو به ایشان نزدیک کرد.
سین: پس مداحی عربی شما در حسینیه اعظم زنجان الگو گرفته از کارهای آقای مطیعی نبود؟
جیم: نه، این نوع جریان مداحی از قبل هم در کشور وجود داشت، مانند مداحی های زمان انقلاب و اشعاری که در جنگ تحمیلی استفاده می شد و در حدود سالهای 67 مداحان در بحث های نفوذ جریان فرهنگی نقش های خوبی ایفا کردند. دهه چهارم انقلاب به فرموده حضرت آقا دهه گفتمان و اندیشه انقلاب اسلامی و عمق گرفتن نسبت به گفتمان حضرت امام(ره) است و می طلبید که یک مقدار تخصصی تر و علمی تر به این جریان نگاه بشه. این نوع سلیقه هم وجود داشته و منحصر به چند نفر نیست، ما در شهرستان های مختلف این نوع مداحی رو با قوت و ضعف متفاوت می بینیم. بر برخی جاها مانند حاج آقا میثم مطیعی ظهور و بروز این جنس کار بالا بوده و الحمدالله باعث شده جریانی در کشور شکل بگیره و ما هم که مشابه اون رو انجام میدادیم، ناخودآگاه به ایشان نزدیک تر شدیم.
سین: در حال حاضر ساکن تهران هستین؟
جیم: خیر، زنجان زندگی می کنم.
سین: پس چطور در تهران جلسه دارید و برنامه اجرا می کنید؟
جیم: ورود من به تهران از قبولی در دانشگاه شروع شد، مجبور بودم هفته ای دو- سه روز تهران باشم و زیاد هم دوست نداشتم در فضای پایتخت وارد بشم، چون احساس می کنم که ما دنبال انقلاب اسلامی هستیم نه تهران اسلامی... اعتقاد دارم ما همونقدر که در عرصه جنگ نرم به لشکر 27 حضرت رسول(ص) نیاز داریم، همونقدر هم وجود لشکرهای 31 عاشورا، امام رضا(ع)، ثارالله و سیدالشهدا و کربلا لازمه و باید این جبهه شکل بگیره. الآن هم با اینکه تهران اومدم، اما یکی از دلایلی که فضای خانواده و زندگی و فعالیت های فرهنگیم رو در همون زنجان قرار دادم اینه که احساس می کنم زنجان دروازه آذربایجانه و خیلی جا برای کار داره. زنجان از قدیم الایام محل تلاقی تفکرات غرب و شرق بوده و اونجاها رو ما باید جدی تر بگیریم. کار در شهرستان ها به نحوی سخت تر از تهرانه، ولی تاثیرگذاریش هم بیشتره لذا من زنجان رو خیلی جدی گرفتم و همچنان هم الویت کارم همونجا هست. اما خب نیاز بود که افق فکری بزرگتری رو تجربه کنم و برای اینکه کارمون در زنجان هم خودش رو خوب پیدا کنه، لازم بود که دو سه قدم جلوتر بیام.
سین: شما به سه زبان فارسی، عربی و ترکی مداحی می کنید، بنظرتون اثرگذاری کدام بیشتره؟
جیم: طبیعتاً زبان ها فرهنگ آفرینند و از طرفی خود محصول فرهنگ هستن. یکی از زیبایی های زبان آذری قوام حماسی اونه، درون مایه و دوز حماسی زبان آذری خیلی بالاست و برای همین ما نوحه های حماسی رو فقط دوست داریم با زبان آذری بشنویم. برای ما آذری ها نوحه حماسی با زبان فارسی اغناء کننده نیست و در کنار فضای حماسه، زبان آذری از چاشنی روضه ای خوبی هم برخورداره و بخاطر همین روضه های آذری سوز و گداز خاصی داره. از طرف دیگه زبان فارسی لطافت خاصی داره و برخی از مباحث و اشعار رو فقط باید در این زبان خواند. زبان عربی هم قوام خیلی بالایی داره و در عین لطافت یک استخوان بندی حماسی داره و من احساس می کنم نسل جوان می تونه از همه این ظرفیت ها به خوبی استفاده کنه.
سین: تاحالا در محضر مقام معظم رهبری مداحی کردین؟
جیم: نه، محضر آقا جای خوبان است... اینکه آدم بتونه برای نائب امام زمانش روضه بخونه و عرض ادب کنه خیلی توفیق بزرگیه و من هم خیلی دوست دارم، اما بودن در محضر آقا همه چیز نیست. ما می تونیم اویس بشیم برای حضرت آقا، نیستیم اما می تونیم که بشیم. نظرات و فرمایشات رهبری روشنه و اگر ما کارهامون رو با خط کش ایشان جلو ببریم می تونه خیلی تاثیرگذار باشه.
سین: غایت کار مداحی رو برای خودتون در کجا می بینید؟
جیم: طبق فرمایش مقام معظم رهبری مداحی رسانه منحصر به فرد عالم تشیع هست و من فکر می کنم که مداحی زمان الآن ما باید یه بازنگری جدی نسبت به خودش داشته باشه. من با اساتید و بزرگواران کاری ندارم و روی صحبتم با هم سن و سالان خودم هست، فکر می کنم که جلسات مذهبی و عزاداری رو ما داریم باهاش به صورت تخلیه ای برخورد می کنیم. انگار جوان تو برخی ازهیئت ها میاد که خالی شه و بنظر من غائله هیئت باید تربیتی باشه نه تخلیه ای. از طرفی ما داریم اقامه عزا می کنیم در هیئت ها و احساس من اینه که باید مانند حضرت سیدالشهدا(ع) از اقامه عزا به اقامه حق برسیم. اگر جریان مداحی با دیدگاه که میخواد احیای امر الهی و اقامه حق کنه، جلو بره کارش خیلی متفاوت میشه، توجه بیشتری به مسائل خواهد داشت و تخصصی تر میشه. وقتی یک جوان میاد در هیئت من چرا نتونم نسبت به سبک زندگی که مطالبه رهبری هست، در روضه هام نداشته باشم؟ ایام فاطمیه است و این مثال خوبیه که ما چقدر می تونیم از زندگی یک خانم و آقا با الگویی که از زندگی حضرت زهرا(س) می گیریم در روضه مون بگیم و اثرگذاری ایجاد کنیم؟
سین: در زنجان فقط در حسینیه اعظم می خوانید یا هیئت های دیگری هم هست؟
جیم: ما در گلزار شهدای زنجان یک هیئت راه اندازی کردیم به نام «هیئت ثارالله، رهروان امام و شهدا» که مجموعه ای تشکیلاتی هست. از طرح های دانش آموزی و دانشجویی گرفته تا شاخه طلاب و نشریه و گردان سایبری رو شامل میشه و یک هیئت جریان ساز و تأثیرگذار در فضای کشوره. بنظرم این هیئت بن مایه خوبی داره برای اینکه تبدیل به یک ستاد بشه برای انجام کارهای جدی در حوزه آذربایجان و قفقاز و ترکیه و میتونه مثمر ثمر باشه.
مداحی آذری در حمایت از شهدای آذربایجان و نیجریه با نوای حاج مهدی رسولی
مداحی زکزاکی اسیر، شیخ نمر شهید با نوای حاج مهدی رسولی
مداحی مکه در قبضه نااهلان است با نوای حاج میثم مطیعی و حاج مهدی رسولی
لینک
لینک
لینک
۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
برگزاری جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری
چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۰ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی از برگزاری یازدهمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در مردادماه ٩٥ خبر داد حجتالاسلام محمدباقر کریمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا - منطقه آذربایجان غربی گفت یازدهین جشنواره بینالمللی شعر ربانوی بی حرم --- زیارت نامه حضرت فاطمه زهرا(س) متن زیارت نامۀ حضرت زهرا سلام الله علیها به همراه صوت را از ای
وارث چقدر مظلوم بودی و علی از تو هم مظلوم تر و آن گاه که پدر در بسترِ ارتحال افتاد قلبت شکست هیچ وقت تو را چنین غمگین ندیده بودم پدر که گریه هایت را دید در آغوشت کشید هر چند خود نیز می گریست راستی نگفتی پدر برایت چه گفت چه زود او را فراموش کردند و حرف هایش را چه زوحکایت طی الارض پیرمرد پینه دوز از زبان آیت الله بهجت
آقا میرزا ابراهیم شریفی در عمل آنگونه پیش رفت که از همه شاگردان آیت الله قاضی طباطبائی گوی سبقت را ربوده بود به گزارش تهران پرس حجت الاسلام و المسلمین علی بهجت در مراسم "دهمین سالگشت شهدای روحانی فاجعه تروریستی تاسوکی و بزرگداشت آیت الله میرزا ابراهیم شریفی زابلی"وقتی جوک سخیف رئیس دولت اصلاحات علیه آذری زبان ها فراموش می شود - قاضی پور: بیدی نیستم که با این با
ادامه تلاش اصلاح طلبان برای لاپوشانی بداخلاقی های انتخاباتیوقتی جوک سخیف رئیس دولت اصلاحات علیه آذری زبان ها فراموش می شود قاضی پور بیدی نیستم که با این بادها بلرزم به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس رسانه ها و کانال های اصلاح طلب در ادامه تاکتیک سرپوش گذاشتن بر توهین صریوقتی جوک سخیف خاتمی علیه آذری زبان ها فراموش می شود/ قاضی پور: بیدی نیستم که به این بادها بلرزم
رسانه های اصلاح طلب در ادامه تاکتیک سرپوش گذاشتن بر توهین صریح یکی از چهره های شاخص حزب کارگزاران به شهرستانی ها اخیراً اظهارات نادر قاضی پور در جمع گروهی از هواداران خود را بهانه ای برای دادن آدرس عوضی درباره بداخلاقی انتخاباتی کرده اند به گزارش سایت خبری آوای ماغر رسانه ها ونقش زبان فارسی در پربارکردن تمدن ایران
نقش زبان فارسی در پربارکردن تمدن ایران معاون امور بین الملل بنیاد سعدی در همایش اقتصاد مدیریت هنر و ایرانشناسی کشور بلژیک گفت بزرگترین میراث فکری و فرهنگی ایران باستان این است که به دنیا درس تسامح عدالت قانون و انضباط داد معاون امور بین الملل بنیاد سعدی در همایش اقتصاخیلی دیر داریم به حقوقمان میرسیم
جمعه ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۹ پوران درخشنده هر چند از راهاندازی راه اندازی سامانه نمایش درخواستی فیلمها ابراز خرسندی کرد اما در عین حال ابزار تأسف کرد که این پروژه خیلی دیر در ایران اجرایی میشود این کارگردان به خبرنگار سینمایی ایسنا گفت خوشبختانه پروژه VOD راهاندازی شد اما متدانشگاه گیلان میزبان نخستین جشنواره «دانشگاه عاری از دخانیات»
شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸ ۲۲ نخستین جشنواره منطقه ای دانشگاه عاری از دخانیات به میزبانی دانشگاه گیلان در اردیبهشت ماه ۹۵ برگزار می شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه گیلان دبیرخانه مراکز مشاوره دانشگاه های منطقه ۴ با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و مراکزنجان میزبان چهار شهید گمنام میشود
دوشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۶ مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس استان زنجان گفت 23 اسفندماه امسال و همزمان با سالروز شهادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا س چهار شهید گمنام در استان تشییع و تدفین میشوند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه زننمایش برگزیدگان جشنواره «سینما حقیقت» در شهرستانها/ ایران میزبان کاروان سینمای مستند
نمایش برگزیدگان جشنواره سینما حقیقت در شهرستانها ایران میزبان کاروان سینمای مستند مستندهای منتخب نهمین جشنواره سینما حقیقت به همت انجمن تهیهکنندگان مستند ایران به دبیری جعفرصانعی مقدم از تاریخ 12 اسفندماه به مدت سه روز در شهرهای زاهدان رشت ایلام و اهواز نمایش داده می شود-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها