تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين قلب‏ها، قلبى است كه ظرفيت بيشترى براى خوبى دارد و بدترين قلب‏ها، قلبى اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812677221




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سدسازی دلیل از بین رفتن و فرونشست دشت ها نیست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون وزیر نیرو: سدسازی دلیل از بین رفتن و فرونشست دشت ها نیست معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به مشکل کشاورزان مینابی و اعتراض آنان نسبت به تامین آب شرب شهر بندرعباس از سد استقلال میناب، گفت: سدسازی دلیل از بین رفتن و فرونشست دشت ها نیست.
۱۳۹۴ شنبه ۲۲ اسفند ساعت 09:46

خبرگزاری پانا+

به گزارش پانا، رحیم میدانی در نشست مشترک مسئولان آب هرمزگان با نمایندگان کشاورزان و بهره برداران، افزود: با توجه به افزایش میزان برداشت های بی رویه از دشت ها نسبت به ظرفیت آن ها؛ بسیاری از دشت ها در دیگر نقاط کشور با وجود نساختن سد، در حال فرونشست هستند.
وی اضافه کرد: شهر بندرعباس را نمی شود به لحاظ تامین آب شرب در تنگنا قرارداد و از سویی دیگر حقوق تضییع شده کشاورزان را نیز باید جبران کرد.
وی تأکید کرد: باید میزان استفاده از منابع آب های سطحی و زیرزمینی را به حد اعتدال برسانیم و برای حل بحران، مسئولان آب با بهره برداران به مذاکره بنشینند.
میدانی خاطرنشان کرد: چالش کم آبی هم مشکل دولت و هم بهره برداران و کشاورزان است و هیچ بخشی نمی تواند خود را از حل این مشکل کنار بکشد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تأکید کرد: برای رفع چالش کم آبی تعامل و مشارکت دولت با بهره برداران و کشاورزان یک ضرورت است.
لازم به ذکر است، امسال هرمزگان به ویژه در فصل بهار و تابستان با بحران جدی کم آبی مواجه بود و مردم این استان برای روزها و ساعت های طولانی در گرم ترین ماه های سال شاهد قطع آب آشامیدنی بودند.
براساس اعلام سازمان هواشناسی میزان بارندگی های هرمزگان در نیمه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته حدود 70 درصد کاهش داشته که به طور یقین جبران این کاهش نیازمند بارندگی های بسیار است.
نزدیک به دو دهه خشکسالی و کم آبی در هرمزگان موجب شد که 365 حلقه چاه آب آشامیدنی، 18دهنه چشمه و قنات ، 100 حلقه چاه و کاهش آب 135حلقه چاه بین30 تا 70 درصد خشک شود و400 روستای هرمزگان بکلی از آب شرب به صورت آبرسانی سیار استفاده کنند.
در اثر بحران کم آبی ، حجم مفید سد استقلال میناب که تامین کننده آب شرب شهرهای بندرعباس و بندرخمیر و زمینهای کشاورزی میناب است به حالت اضطراری رسید که البته بارش های نیمه دوم سال اندکی از این اضطرار را کاهش داد.
اما با پر رنگ شدن چالش کم آبی ، کشاورزان میناب همواره نسبت به تامین آب بندرعباس از سد استقلال اعتراض دارند و خواهان رسیدگی مسئولان به این مساله هستند.
بحران دشت میناب به حدی است که مدیر کل دفتر بررسی مخاطرات زمین شناسی ، زیست محیطی و مهندس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اردیبهشت ماه امسال در بازدید از فروچاله های دشت میناب گفت : وضعیت این دشت بحرانی است.
محمدجواد بلورچی افزود : علت ایجاد فروچاله ها برداشت بی رویه از منابع زیرزمینی است.
وی با بیان اینکه 15 سال است که فروچاله های کشور بررسی و آمارگیری می شود گفت : تاکنون هیچ گزارشی از هرمزگان در زمینه وضعیت دشت میناب به سازمان زمین شناسی ارسال نشده در حالیکه با اطلاع رسانی به موقع وضعیت دشت میناب بحرانی نمی شد .
مدیر کل دفتر بررسی مخاطرات زمین شناسی ، زیست محیطی و مهندس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت : باید هر چه سریعتر استفاده از آب های زیرزمینی قطع شود در غیر اینصورت وضعیت این دشت بدتر می شود.
بلورچی افزود : تنها راهکار برای بحران دشتهای میناب برداشت کمتر از منابع زیرزمینی و منطقی مصرف کردن آب و پرهیز از کاشت و آبیاری هر محصولی است که ارزش افزوده مناسب ندارد.
هم اکنون 15 روستا در دشت میناب با مشکل فرونشست زمین روبرو هستند .
چند سالی است که در اطراف شهرستان میناب خصوصا اطراف روستاهای تمبک ، گورزانگ ، نصیرایی ، باغ گلان و چلو گاو میشی ، فرو چاله های زیادی به عمق دو تا چهار متر ایجاد شده است.
تا سال 1365 حدود 20 تا 25 حلقه چاه در شهرستان میناب وجود داشت اما به علت خشکسالی تعداد چاههای عمیق تا سال 1389 به 224 حلقه چاه افزایش یافت.
شهرستان میناب در 90 کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده و با جمیعت بیش از 300 هزار نفر ، دومین شهرستان پرجمعیت این استان پس از مرکز است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن