واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
چشم انداز بازار بورس تهران در دوران پسا تحریم
روز نو : روزنامه "وال استریت ژورنال" با انتشار گزارشی اشاره می کند که بازارهای ایران به خصوص بازار بورس تهران به روی سرمایه گذاران اروپایی به طور گسترده ای باز شده است اما هنوز هم سرمایه گذاران امریکایی به آن دسترسی ندارند و طبق قوانین تحریمی فعالیت آنان در این نهاد مهم اقتصادی ممنوع قلمداد می شود.
به گزارش خرداد، روزنامه وال استریت ژورنال با اشاره به محدودیت های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران امریکایی در ایران می نویسد:"هیچ نشانه ای از تغییر زودرس وضعیت برای آنان دیده نمی شود. با این حال، برای اروپایی از زمان لغو تحریم هایی بین المللی در تاریخ 16 ژانویه پیش به این سو وضعیت بهتر شده است. هم چنین، نتیجه انتخابات مجلس و موفقیت اعتدالیون می تواند آنان را بیش از پیش برای سرمایه گذاری در بازار ایران تشویقف کند. ایران اقتصاد متنوع و بزرگی دارد بازار سهام یکی از نشانه های آن است. امریکایی ها تنها در موارد معدودی و استثنائاتی چون صادرات مواد غذایی و دارو می توانند معامله را با ایران انجام دهند. آنان دست شان بسته است چرا که امریکا در مواردی چون حقوق، تروریسم و برنامه های موشکی علیه ایران تحریم وضع کرده است. تحریم های تازه ای نیز علیه برنامه موشک بالستیک ایران در تاریخ 17 ژانویه گذشته وضع شد که وضعیت را بدتر از گذشته کرد. سرمایه گذاران اروپایی دست بازتری دارند اما آنان نیز نیازمند احتیاط در زمینه تحریم های اتحادیه اروپا هستند. علاوه بر این دولت امریکا نام برخی از اشخاص و افراد ایرانی را نیز در فهرست تحریمی قرار داده است".
این روزنامه در ادامه می افزاید:"میزان سرمایه گذاری هم در ایران افزایش می یابد. سرمایه گذاران بین المللی تمایل به خرید سهام در بازار ایران دارند. ازجمله آن می توان به همکاری مشترک صندوق سرمایه گذاری Torqoise در دسامبر گذشته اشاره کرد. این شرکت به مشترک توسط یک گروه مالی ایرانی مستقر در لندن شرکت سرمایه گذاری شارلمانی موفق به افتتاح صندوق سرمایه گذاری و در اختیار گرفتن سهام در ایران شده است و سرمایه ای 55 میلیون دلاری دارد. دارایی های آن شامل اوراق قرضه شرکت هاست. اکنون پس از ده سال این شرکت سرمایه هایش را به ایران بازگردانده تا از دوران پسا تحریم بهره ببرد".
وال استریت ژورنال با اشاره به مزیت های بازار بورس ایران می نویسد:"در مقایسه با کوبا، اتیوپی و میانمار یک تفاوت مهم در ایران آن است که بازار سهام بزرگی وجود دارد. آن کشور دارای یک اقتصاد بسیار بزرگ حدودا 400 میلیارد دلاری است. بورس یک مزیت نسبی در مقایسه با سایر بازارهای منطقه برای سرمایه گذاران خارجی است".
وال استریت ژورنال اشاره می کند که تقریبا میزان سرمایه گذاری خارجی در بخش های بانکداری، مخابرات و خدمات درمانی و مسکن و تجارت الکترونیک در ایران صفر است اما او انتظار دارد که سرمایه گذاری در صندوق های ایجاد شده در ایران تا ماه های آینده رونق گیرد. "رامین ربیعی" از همکاران Torqoise در این باره می گوید:"در طول 18 ماه گذشته بیش از 150 هیئت نمایندگی متشکل از سرمایه گذاران خارجی را در گروه های دو تا سه نفره تا سی و چهل نفره میزبانی کرده ایم که بسیاری از آنان از کشورهای اروپایی و برخی نیز از کشورهای منطقه از جمله ترکیه و امارات بوده اند". این شرکت هم چنین یک صندوق قابل معامله در بورس اوراق بهادار تهران است.
وال استریت ژورنال اشاره می کند که ایران و ترکیه از نظر میزان جمعیت به یکدیگر شباهت دارند اما اکنون سرمایه گذاران خارجی بیش تر در بازار بورس ترکیه سهام دارند و در ایران کمتر از نیم درصد سرمایه گذرای کرده اند. این موضوع نشان می دهد که تا چه اندازه ظرفیت سرمایه گذاری های خارجی در بازار بورس ایران و سایر بازارها بالاست.
این روزنامه اشاره می کند حتی شرکت های فعال در حوزه ماهیان خاوریاری نیزخواستار سرمایه گذاری در بازار ایران هستند و در این باره می نویسد"Sturgeon Capital" یکی از شرکت های فعال در حوزه دریایی مستقر در لندن است که در همکاری با شرکت کارگزاری "مفید" که در زمینه اوراق بهادار فعالیت می کند از دسامبر گذشته به عنوان صندوق تامینی پذیرفته شده است. در حال حاضر این شرکت کمتر از 10 میلیون دلار سرمایه دارد.مدیر عامل این شرکت اظهار کرده که هدفش از خرید سهام در ایران استفاده از ظرفیت آن کشور برای صادرات به کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان وعراق است".
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]