واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سال 94 سال خشکسالی مالی بود
رئیس شورای هماهنگی بانکها گفت: امسال سال خشکسالی مالی بود و همه به ویژه کسانی که تشنه نقدینگی بودند آن را احساس کردند ولی خوشبختانه با تدبیر دولت، سال 94 هم در حال تمام شدن است.
مدیرعامل بانک ملی در نشست خبري آخر سال اين بانك با بیان این نکته که بانک ملی تلاش کرده است که هم انضباط جدی داشته باشد و هم به پیشبرد اقتصاد و حل مشکلات مردم کمک کند گفت: بانک ملی گرفتاری های زیادی داشت و سال های بدی را گذراند. گرفتاری هایی که تمامی ساختار مالی، نیروی انسانی و مدیریتی آن را به هم ریخته بود ولی به تدریج خود را احیا و جایگاه خوب خود را پیدا می کند.همتی اظهار امیدواری کرد که سال 95 سال خوبی برای اقتصاد کشور و بانک ملی ایران باشد.
مخالفت با افزایش 50 هزار میلیارد تومانی سرمایه بانک ها
به گزارش عصرایران، عبدالناصر همتی از مخالفت کمیسیون تلفیق مجلس با افزایش 50 هزار میلیارد تومانی سرمایه بانک ها از محل تسعیر نرخ ارز و پرداخت بدهی دولت به بانک ها و پیمانکاران از طریق انتشار اوراق مشارکت خبر داد و در عین حال اظهار امیدواری کرد که این دو بند بودجه سرانجام در صحن علنی مجلس تصویب شود چرا که اگر این موارد تصویب نشود معلوم نیست پرداخت بدهی دولت یا افزایش سرمایه بانک ها از چه محلی قرار است انجام شود.
رد پیشنهاد پرداخت بدهی دولت به بانکها از طریق اوراق مشارکت
رئیس شورای هماهنگی بانکها با ابراز تاسف از رد دو پیشنهاد در بندهای 19 و 20 لایحه بودجه سال 1395 در جلسه کمیسیون تلفیق اظهار کرد: همچنین کمیسیون تلفیق با پیشنهاد لایحه بودجه سال 1395 مبنی بر پرداخت بدهی دولت به بانکها از طریق اوراق مشارکت نیز موافقت نکرد و آن را رد کرده است. این در حالی است که قرار بود سرمایه بانکها با منابع 50 هزار میلیاردی از طریق تسعیر نرخ ارز که جزو دارایی خالص بانک مرکزی محسوب میشود افزایش یابد که با این مورد موافقت نشد.
رئیس شورای هماهنگی بانکها با بیان اینکه رد این دو بند در بودجه سال 1395 اتفاق خوبی نبود، افزود: به هر حال امیدواریم که این موضوع در صحن مجلس به تصویب برسد، چرا که در غیر این صورت مشخص نیست که چگونه باید بدهی دولت به بانکها تسویه شود.
انجام مقدمات لازم برای ارتباط با بانک های خارجی
وی از انجام مقدمات لازم برای ارتباط با بانک های خارجی بعد از برجام خبر داد و اظهار داشت: بانک ملی با داشتن 17 واحد و شعبه، بزرگ ترین شبکه خارجی را در بین بانک های کشور دارد و سوییفت نهایی شده و ظرف هفته گذشته 650 پیام نیز مبادله شده است.
همتی با اشاره به این نکته که بانک ملی با بیش از 40 بانک کارگزار، رابطه برقرار کرده است، تصریح کرد: سال آینده از این امکان حداکثر استفاده را برای ارتقای جایگاه بانک انجام خواهیم داد.
نیاز به 10هزار میلیارد تومان برای جبران زیان انباشته سالهای 91 و 92
مدیرعامل بانک ملی در پاسخ به سوالي درباره نسبت کفایت سرمایه این بانک گفت: نسبت کفایت سرمایه بانک ملی بسیار پایین است که این امر ناشی از زیان انباشته این بانک در سال های 91 و 92 است. به همین دلیل برای رسیدن به استانداردهای بین المللی، 10 هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز داریم که درخواست خود را در این زمینه به دولت هم ارائه داده ایم.
در خواست افزایش سرمایه و پرداخت بدهی دولت به بانک ملی
همتی افزایش سرمایه و پرداخت بدهی دولت به بانک ملی را خواستار شد و گفت: هم اکنون دولت 20 هزار میلیارد تومان به بانک ملی بدهی دارد که رقم بالایی است و امیدوار بودیم که این بدهی با لایحه بودجه پرداخت شود و در کنار آن سرمایه بانک نیز حداقل 10 هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
مقاومت برخی بانکهای خصوصی و موسسات غیرمجاز در برابر كاهش نرخ سود
مدیرعامل بانک ملی چند اتفاق مهم در بانک ملی را در سال جاری تشریح کرد و گفت: با وجود رقابت سنگین در بازار پول، تلاش کردیم تا نرخ ها را به نفع تولید کشور تعدیل کنیم که با مقاومت برخی از بانک های خصوصی و موسسات غیرمجاز، کار ما سخت بود ولی نرخ سود سپرده ها را با همه شرایط، تا 18 درصد کاهش دادیم و امیدواریم که در اوایل سال آینده این نرخ را به 16 درصد برسانیم.
وی در ادامه با تأکید براینکه درسال 94 با وجود تمام مشکلات تلاش شد نرخ ها به نفع تولید تعدیل شد، گفت: در یکی دو مرحله نرخ سود را کاهش دادیم ولی با مقاومت بانکهای خصوصی و موسسات کار سخت شد اما در نهایت نرخ به 18 درصد کاهش یافت.
همتی با بیان اینکه چرا برخی بانکها نرخهای سود را اجار نمیکنند، گفت: آنها با اندکی مقاومت مجبورند نرخهای سود را اجرا کنند این موضوع در ایران باید از طریق توسعه نامتوانزن پیش رود، مقداری تحمل کنید حتما بعد از عید نرخها تعدیل و به نرخ نزولی پیش میرود.
وی با بیان این نکته که بازدهی بخش اقتصاد کشور پایین تر از این مبالغ است، تاکید کرد: باید نرخ سود تسهیلات کاهش یابد که البته لازمه آن کاهش نرخ سود سپرده ها است.
همتی تاکید کرد: بانک هایی که هم که مقاومت می کنند به تدریج مجبور می شوند که از این امر تبعیت کنند چون بانک های بزرگ الگو هستند و بقیه هم مجبورند که از این بانک ها پیروی کنند. این تصمیم باید از طریق توسعه نامتوازن انجام شود.
کاهش بی سابقه نسبت معوقات بانک ملی در چند سال گذشته
وی کاهش نسبت معوقات بانک ملی را در طول چند سال گذشته بی سابقه دانست و افزود: نسبت معوقات به تسهیلات این بانک در سال 90 معادل 23 درصد بود که در پایان بهمن ماه سال جاری به 8.2 درصد کاهش یافته است که رکورد خوبی برای بانک ملی محسوب می شود. این درحالی است که متوسط این نسبت برای نظام بانکی کشور، 14 تا 15 درصد است.
پرداخت 435 هزار میلیارد ریال تسهیلات
مدیرعامل بانک ملی همچنین از پرداخت 435 هزار میلیارد ریال تسهیلات به یک میلیون و 650 هزار تسهیلات گیرنده در 11 ماهه امسال خبر داد و گفت: از این میزان، 113 هزار میلیارد ریال آن تسهیلات قرض الحسنه بوده است.
فروش اموال و دارایی های مازاد
وی سیاست بانک ملی را فروش اموال و دارایی های مازاد خواند و یادآور شد: این بانک در سال جاری 8800 میلیارد ریال از اموال و دارایی های مازاد خود را به فروش رسانده که از این مبلغ 7500 میلیارد ریال مربوط به بنگاه ها و 1300 میلیارد ریال هم مربوط به املاک بانک بوده است.
90 درصد نقدینگی کشور شبه پول است
همتی با اشاره به نقدینگی 900 هزار میلیارد تومانی کشور، گفت: 90 درصد از این نقدینگی شبه پول است که ماهی 1.4 درصد (سود سپرده ها) به صورت اتوماتیک به این شبه پول و نقدینگی افزوده می شود.
بانکهای متخلف ماهی دو درصد به نقدینگی کشور اضافه میکنند
به گفته وی، برخی از بانک ها هنوز هم خلاف می کنند و ماهی دو درصد به نقدینگی کشور اضافه می کنند. این نقدینگی فقط وضع بانک ها را هر روز بدتر و فاجعه آمیزتر می کند.
حرکت نقدینگی به سوی تولید با کاهش نرخ سود بانکی
مدیرعامل بانک ملی با تاکید بر این نکته که کاهش نرخ سود بانکی، نقدینگی را از بانک ها به سمت تولید سرازیر خواهد کرد، اظهار داشت: دیگر دوران آن که نرخ ارز و سکه دو یا سه برابر شود گذشته است و این امر تکرار نخواهد شد.
سوییفت کاملا باز شده است
وی درباره بازشدن سوییفت هم گفت: سوییفت کاملا باز شده و هیچ مقابله ای با گشایش آن نشده است و هرکس خلاف این را می گوید اطلاعات کامل ندارد ولی ال سی دلاری هنوز باز نمی شود چون اوفک باید با گردش دلار موافقت کند که البته این موضوع قبل از تحریم نیز وجود داشت. مشکل ما یورو و سایر ارزها بود که اتفاق افتاد.
همتی با اشاره به این نکته که کار سوییفت پیام رسانی است، خاطرنشان کرد: بقیه موارد باید با مذاکره با بانک های خارجی حل و فصل شود و آنها مطمئن شوند که پولشان برمی گردد.
تاسف از اقدام سیاسی دولت بحرین در مورد فیوچرزبانک
وی با اظهار تاسف از اقدام سیاسی دولت بحرین در مورد فیوچرزبانک بحرین، گفت: این بانک بدون هیچ گونه تخلف و تخطی از مقررات با مشکل رو به رو شد و درحالی که دارایی آن به 1.5 میلیارد دلار رسیده و سودآور بود فعالیت آن را مختل کردند.
وی از مالکیت دو سومی بانک ملی در فیوچرز بانک بحرین خبر داد و اظهار داشت: دو سوم دارایی ها در کنترل ما است و در هفته آینده جلسه ای را با سهامداران برای نگهداری از اموال خود خواهیم داشت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۵ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - 09 March 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]