واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جزيره قشم، از توانمندي هايش تا فقر و نيازمندانش
نمي دانيم فقر چيست. نمي دانيم نيازمندان چه شكلي زندگي مي كنند و نمي دانيم چطور بايد آنها را احساس كنيم.
نویسنده : حوريه ملكي
شايد آخرين حدي كه يك زندگي سخت ديده و شناخته ايم، فيلم هايي باشد كه از صفحه تلويزيون پخش شده اند. اما وقتي در ميان مردي كه حتي ابي براي نوشيدن ندارند قدم مي زني تازه مي فهمي فقر چيست. تازه متوجه مي شوي كه چقدر از نيازمنداني كه در چند قدمي ات در حال زندگي هستند فاصله داري. كافيست به جنوبي ترين نقطه ايران سفر كني. يكي از هزاران نقطه اي كه بيشتر مقصد توريست ها و گردشگران است. به استان هُرمُزگان در جنوب ایران و در شمال تنگه هرمز. کرانههای این استان در شرق بر دریای عمان و در غرب بر خلیج فارس قرار دارند. استان هرمزگان دارای 13 شهرستان، 25 شهر، 33 بخش و 71 دهستان و 2170 آبادی دارای سکنهاست. *** فعالیت عمده مردم هرمزگان در زمینه کشاورزی، ماهیگیری و تجارت است. منطقه میناب و رودان به عنوان قطبهای کشاورزی استان به شمار میآید. این استان همچنین دارای معادنی از قبیل نفت، گاز، کرومیت، خاکسرخ و ... است. در ضمن هرمزگان در زمینه حمل و نقل دریایی و شیلات از موقعیت اقتصادی برجستهای برخوردار است. دو بندر آزاد تجاری کیش و قشم از لحاظ اقتصادی برای این استان سود سرشاری را به دنبال دارند. ** قشم از توانمندي هايش تا فقر و نيازمندانش شايد اكثر مردم جزيره قشم را با آن پاساژ ها و مراكز لوكس تجاري اش بشناسند و خيلي ها هم دوست دارند تا حداقا يكبار از اين جزيره ديدن كنند. اما خوب است بدانيم همين جزيره تجاري داراي روستاهاييست كه اكثر ساكنينش تحت حمايت كميته امداد امام خميني(ره) قرار دارند. تحت حمايت نهادي كه در تلاش است تا به هر نحو ممكن سايه شوم فقر را از سر نيازمندان بردارد. شايد بازدید از طرحهای کمیته امداد(درمان،مسکن،اشتغال،اکرم) در دوره ریاست فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) مي توانست بهانه خوبي باشد تا فقر را از نزديك لمس كرد. سفري كه از يك سفر خبرنگاري خارج و به حركتي براي ديدار با هموطنان نيازمند تبديل شد.
** اب نداريم و پسرم ماهي دوبار خونش را عوض مي كند! در روستاهاي سوزاي قشم به سراغ خانواده اي مي رويم كه با 5 كودك قد و نيم قد در خانه اي محقر بدون آب زندگي مي كنند. خانواده (تفکر) مددجو تحت پوشش امداد كه نمي توان از مشكلاتشان صحبت كرد بلكه بايد بگردي اگر نقطه روشني در زندگيشان يافتي آن را مورد توجه قرار دهي. به گزارش خبرنگار جوان آنلاين، غلامرضا غلامی، رئیس کمیته امداد شهرستان قشم در خصوص شرایط زندگی اين خانواده مي گويد: پدر خانواده حدود 7 سال پیش فوت نمود و به دلیل شرایط نامساعد مالی، خانواده تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتند. پس از فوت سرپرست خانواده، همسر وی با حمایتهای کمیته امداد مجددا ازدواج نموده که از ازدواج اول 4 فرزند و از ازدواج دوم صاحب 2 فرزند شد. وي در خصوص تسهیلات این نهاد به این خانواده خاطر نشان کرد: تعمیر و بازسازی مسکن و همچنین حمایتهای مالی، معیشتی و حامی یابی برای فرزندان خانواده بخشی از خدمات ارائه شده به آنها است. اين مسئول اضافه کرد: مجتبی تفکر (فرزند و سرپرست خانواده) از ابتدا دچار تالاسمی بود علاوه بر اینکه از دو سال پیش دچار بیماری دیابت شد که هر ماه دو بار باید خون خود را تعویض کند. کمیته امداد شهرستان در حال حاضر هزینههای درمانی مجتبی تفکر را پرداخت میکند که امیدواریم خیرین در این زمینه مجموعه امداد را همراهی کنند. رئیس کمیته امداد شهرستان قشم ادامه داد: هم اکنون ماهیانه مبلغ 82 هزار تومان به عنوان مستمری به مجتبی و (دو خواهر و یک برادرش) پرداخت میشود که علاوه بر آن حامیان نیز ماهیانه مبلغ 200 هزار تومان به آنها پرداخت میکند. وی با اشاره به دریافت یارانه نقدی به این خانواده بیان کرد: علیرغم همه این دریافتیها باز هم این خانواده با مشکلات زیادی روبرو است.
** بیمه درمان کل مددجویان روستاییان به سازمان بیمه سلامت واگذار شده مرتضی موصلی مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان نیز در این زمینه توضیح داد: مجموعه امداد به دلیل کاهش مشکلات خانوادهها،تسهیلاتی را برای ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار در نظر میگیرد که این تسهیلات شامل وام اشتغال و حمایتهای مالی است به طوری که این خدمات تا زمانی که خانواده به ثبات برسد ادامه پیدا میکند. وی گفت: در سال جاری 2 هزار و 273 زوج با حمایتهای کمیته امداد و با اعتبار 4 میلیارد تومان ازدواج نمودند که از این تعداد 200 نفر از آنها زنان سرپرست خانوار بودند که مجدداً ازدواج کردند. مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان همچنین به حمایتهای بیمهای امداد از مددجویان اشاره کرد و افزود: طبق برنامه 5 ساله، بیمه درمان کل مددجویان روستاییان به سازمان بیمه سلامت واگذار شده است که البته در گذشته بیمه مددجویان در روستاها در اختیار کمیته امداد بود. موصلی با اشاره به تفاوتهای خدمات بیمهای کمیته امداد با سازمان بیمه سلامت، اظهار کرد: مددجویانی که در گذشته تحت پوشش بیمه امداد بودند از خدمات بیشتری استفاده میکردند و در واقع هیچ هزینهای را پرداخت نمیکردند اما در حال حاضر باید بخشی از هزینه خود را پرداخت کنند. البته کمیته امداد برای حمایت بیشتر از خانوادههای تحت پوشش در بخش درمان، آنها را تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار داده است. لازه به ذكر است در این بازدید علیمحمد ذوالفقاری معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد و مسئولان امداد استان هرمزگان و شهرستان قشم حضور داشتند.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]