تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند فرمود: «... هرگاه بنده بگويد: بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، خداى متعال مى‏گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833668376




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«سلامت روان» كمتر از سلامت جسم نيست


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: «سلامت روان» كمتر از سلامت جسم نيست
زهرا كيان‌بخت در روزنامه آفرینش نوشت: پيچيده شدن شكل زندگي، به‌خودي خود مي‌تواند موجب شود مشكلات روحي، ناكامي‌هاي شخصي و اختلالات رفتاري در افراد تشديد شده و درنتيجه، نياز به مراجعه به متخصصاني كه بتوانند با گوش سپردن به دغدغه‌هاي فرد مراجعه‌كننده و تشخيص مشكل، به او براي حل آن، كمك كنند، بيش از گذشته، ضرورت مي‌يابد و شايد يكي از دلايل اين مسأله هم كه امروزه در ميان مردم ما، ميزان اعتماد و مراجعه به روانشناسان، روان‌درمانگران و روان‍پزشكان، نسبت به يك دهه گذشته، رشد چشمگيري پيدا كرده، همين باشد.

مانند هر سيستم ديگري، در بدنه‌ي نظام روان‌درماني ما، افراد زيادي هستند كه به ياري علم، تجربه، تخصص و انسانيت، توانسته‌اند به مراجعان خود در حل مشكلات‌شان كمك كنند. اما با وجود اين، يكي از مشكلات مهمي كه امروز در اين زمينه با آن روبرو هستيم، توصيه‌هايي نه‌چندان صحيح ازسوي روان‌درمانگران و روانشناساني است كه به دليل نداشتن تجربه و تخصص كافي يا تعهد لازم، نه‌تنها موجب حل مشكلات مُراجعين خود نمي‌شوند، بلكه با ارائه‌ي پاره‌اي راهكارها، موجب بغرنج‌تر شدن وضعيت زندگي و روابط افراد در جامعه مي‌شوند.

اين در حالي است كه دانشگاههاي ما، هرساله تعداد زيادي دانشجو در رشته‌هاي مرتبط با «روان»، جذب مي‌كنند. اما به نظر مي‌رسد تربيت و پرورش اين دسته دانشجويان در رشته‌هاي مزبور، به گونه‌اي نبوده كه بتواند نيازهاي جامعه را در حيطه «سلامت روان»، آن‌گونه كه بايدوشايد، رفع نمايد. شايد يكي از دلايل اصلي اين مساله، نوع آموزش در اين رشته‌ها در دانشگاه‌هاي ما باشد.

دانشجويان اين رشته‌ها؛ اغلب به جاي اينكه دوره‌هاي عملي و كارگاهي لازم را براي به دست آوردن مهارتهاي موردنياز، بگذرانند، با پاس كردن دروس و واحدهايي تئوري و با كسب كمترين تجربه عملي در اين حيطه، فارغ‌التحصيل مي‌شوند. طبيعي است كسي كه به ميزان كافي، تجارب لازم را براي برقراري ارتباط با ديگران و كمك به آنها، به دست نياورده، چگونه مي‌تواند در اين زمينه، موفق شود؟

به علاوه، دانشجويان اين قبيل رشته‌ها، وقتي در دانشگاه، از آموزشهاي لازم بهره‌مند نمي‌شوند، به كارگاهها و دوره‌هاي آموزشي تخصصي خارج از دانشگاه روي مي‌آورند كه در اين زمينه هم، قيمتهاي بالاي شركت در اين كارگاهها، خود، يك عامل بازدارنده است كه به همه اين فارغ‌التحصيلان، اجازه‌ي شركت در اين دوره‌ها را نمي‌دهد.

نكته مهم ديگر هم اين است كه بسياري از افراد فعال در حوزه سلامت روان، خود، در ابتدا نيازمند شركت در كارگاهها و دوره‌هايي هستند كه شخصيت آنها در آن به چالش كشيده شده و اصول اوليه‌ي كمك به ديگران، به آنها آموزش داده شود.

به‌علاوه، به نظر مي‌رسد لازم باشد از داوطلبان اين گونه رشته‌ها، در ابتداي امر، نوعي تستهاي ارزيابي شخصيتي و سنجش ميزان علاقمندي به اين حيطه، گرفته شود تا افرادي جذب اين گونه رشته‌ها شوند كه دغدغه‌ي اصلي‌شان، كمك به همنوع و حل مشكلات او براي داشتن يك زندگي آرام و سالم باشد و همچنين از نبوغ لازم براي حل مشكلات ديگران بهره‌مند باشند.

اما نكته اصلي كه نبايد از آن غافل شد، پيوند بين روانشناسي و اخلاق است كه امروزه، با توجه به افت و تنزل اخلاقي در جامعه‌ي ما، بيش از پيش ضرورت يافته است.

درست است كه هر يك از روان‌درمانگران و فعالان عرصه‌ي روان، ممكن است از ديدگاهي و برپايه‌ي يك نظريه‌ي خاص، به حل مشكلات مُراجعان خود، مشغول باشند، اما نمي‌شود اين مساله را انكار كرد كه روانشناسي منهاي اخلاق، به‌خصوص در جامعه‌ي ما كه بيش از هميشه نيازمند اخلاق و روي آوردن به ديگردوستي است، راه به جايي نخواهد برد. به همين دليل به نظر مي‌رسد وقتي روان‌درمانگري از مُراجع خود مي‌خواهد براي حل مشكلاتش به «خشم» متوسل شود و با فرياد كردن آن، مانع از ايجاد عقده‌هاي دروني در خود شود، درواقع، به جاي حل مشكلات مُراجع خود، در حال تشديد آنهاست.

همين طور است وقتي كه اولينِ پاسخِ روان‌درمانگر به مشكلات فردي كه دچار اختلاف با همسر خود است، «نسخه‌ي جدايي و طلاق» است، آن هم به دليل اين كه فرد روان‌درمانگر، تعهد لازم را در قبال شغلش ندارد و درواقع، حوصله‌ي درگير كردن خود با مشكلات مُراجعش را براي حل آنها ندارد.

خلاصه‌ي كلام اينكه؛ همان طور كه ما در حوزه‌هاي مرتبط با «روان» افراد دلسوز زيادي داريم، افرادي را نيز داريم كه از تجارب و تخصص واقعي برخوردار نبوده و مي‌توانند مشكلات اجتماعي را به مرحله‌ي حادتري برسانند.

فراموش نكنيم همان طور كه سلامت جسم، يكي از حيطه‌هاي حساس در هر جامعه است، حوزه‌ي سلامت روان نيز، اگر از اهميتي بيشتر برخوردار نباشد، قطعا كم‌اهميت‌تر نيست. و اين مساله، ايجاب مي‌كند مسئولان براي ارتقاي سطح كيفي در اين حيطه، نهايت توجه را داشته باشند.

تاریخ انتشار: ۰۷:۱۲ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - 08 March 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن