واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
دندانپزشکان چه توصیه هایی برای مراقبت از دندان ها به ما می کنند برای داشتن دندان و دهانی سالم از چه توصیه هایی باید پیروی کنیم بهترین روش های مراقبتی از دندان ها کدامند؟ بسیاری از افراد در زمان کودکی نوشیدنی های شیرین و گاز دار و شکلات زیاد مصرف می کردند و خیلی ها نیز دسترسی به آب آشامیدنی حاوی فلوراید نداشتند به همین دلیل در بزرگسالی با مشکلات مختلف دهان و دندان مواجه می شوند و گاه ناچارند دندان هایشان را پر کنند. با این حال حتی اگر از دندان ها درست مراقبت و مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را به بخشی از برنامه روزانه خود تبدیل کنیم، ماده پر کردنی دندان ماندگاری ندارد. اما چند نکته درباره دندان: 1.تا حد امکان پرهیز از کشیدن دندان:
خوشبختانه با پیشرفت فناوری ،امروزه کارها و اعمال دندان پزشکی سریع تر و بهتر از گذشته انجام می شود.در نتیجه بیشتر مردم تا آخرین سال های عمرشان با دندان های خود زندگی می کنند. اگر به دو نسل قدیمی تر نگاهی بیندازیم در می یابیم که طول عمر دندان تا دهه ششم زندگی بوده و اغلب افراد مسن دندان طبیعی خود را از دست داده بودند و دندان مصنوعی استفاده می کردند.اما اکنون افراد مسن 90-80 ساله تا آخرین روز زندگی دندان طبیعی خود رادارند.از آن جا که می خواهیم دندان هایی را که در شش سالگی در آمده است به جای 60 سالگی تا 90 سالگی حفظ کنیم، بهتراست تا حد امکان به جای کشیدن دندان، به درمان اصولی آن بپردازیم. 2.اثرات سال ها جویدن با دندان ها:
روند جویدن و خرد کردن منظم مواد غذایی ، روی مینای دندان تاثیر می گذارد و باعث ضعیف شدن آن ها می شود. از این رو ممکن است ناگهان پس از گاز زدن یک ماده غذایی نرم دچار پریدگی مینای دندان شوید.تهدید دیگر می تواند مصرف داروهایی باشد که برای بیماری هایی مانند فشار خون بالا ،آرتریت،کلسترول بالا یا ناراحتی های گوارشی روده ای تجویز می شود. بیشتر این دارو ها باعث کاهش تولید بزاق دهان می شود که به خشکی دهان می انجامد.خشکی دهان زمینه رشد باکتری های تخریب کننده در دهان را فراهم می کند. بزاق دهان در برابر اسید هایی که باعث خرابی دندان می شود ،خاصیت شویندگی دارد. با خشک بودن دهان، خرابی دندان و عقب رفتن لثه ها سریع تر اتفاق می افتد. مصرف دارو نیز در کاهش تولید بزاق دهان موثر است .با عقب نشینی لثه ها که با افزایش سن به وجود می آید، تمیز کردن جرم از قسمت چسبناک لثه سخت تر می شود. 3.فناوری به کمک دندان ها می شتابد:
با فناوری های جدید راه های متعددی برای رفع مشکلات دندان وجود دارد.دندان پزشکان می توانند از کمپوزیت های پیوندی برای پر کردن سطوح مقاوم استفاده و قاب هایی با جنس های مرغوب برای مراجعان آماده کنند. با دهان شو یه های ضد باکتری و با استفاده از فناوری ها می توان به طور موثر با جرم دندان مقابله کرد. با عکس هایی از دندان بدون داشتن اشعه مضر می توان وضعیت دندان را مشخص کرد.در صورت از دست دادن دندان ، می توان روش ایمپلنت را برگزید هرچند پرهزینه است. به طور کلی کاری نیست که یک دندان پزشک نتواند از عهده آن بر آید. 4.دندان مصنوعی:
حتی بهترین دندان های مصنوعی تنها 20 درصد قدرت جویدن دندان طبیعی را دارند، در نتیجه دریافت مواد مغذی موردنیاز بدن سخت تر می شود.از آن جا که هزینه های دندان پزشکی بسیار سنگین است، بهتر است از دندان مراقبت شود.زیرا مراقبت از دندان ها فقط برای دهان مفید نیست، باید دانست بین التهاب لثه و بیماری هایی مانند دیابت،بیماری های عروقی و سکته ارتباط وجود دارد. 5. راه های محافظت از دندان:
پس از صرف هر وعده غذایی از مسواک و نخ دندان استفاده شود. 6. هر 6 ماه به دندان پزشک مراجعه کنید:
از دهان شویه و خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.
مصرف آب را بالا ببرید تا دهان مرطوب بماند و از استفاده کردن آدامس های غیر رژیمی یا قرص نعناع بپرهیزید. آدامس های رژیمی نیز به مرطوب نگه داشتن دهان کمک می کند. روزنامه خراسان
16 اسفند 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]