واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: شرکتهای پارکهای علم و فناوری تسهیلات ارزان قیمت دریافت میکنند مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) چگونگی اعطای تسهیلات ارزان قیمت صحا توسط شرکتهای پارک های علم و فناوری را تشریح کرد.
۱۳۹۴ شنبه ۱۵ اسفند ساعت 14:30
به گزارش خبرگزاری پانا، علی وحدت رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل صحا در چهاردهمین نشست مشترک روسای پارک های علم و فناوری و مراکز رشد سراسر کشور که در محل پارک زیست فناوری خلیج فارس در جزیره قشم برگزار شد، با اشاره به تاکید اسناد بالادستی کشور از جمله سند چشم انداز، سیاستهای کلی علم وفناوری و اقتصاد مقاومتی مبنی بر توجه به اقتصاد دانش بنیان به عنوان راه نجات اقتصاد کشور گفت: اقتصاد دانش بنیان اقتصادی درون زا و برون نگر است که این مهم و ادبیات طی سال های اخیر درحال نهادینه شدن در کشور است و کشور و مسئولان به این باور رسیده اند.
وی با تاکید بر اینکه در دوره پسابرجام باید همکاری های موثر بین المللی توسعه یافته و در قراردادهایی که منعقد میشود بندهای مربوط به انتقال فناوری و استقرار واحدهای تحقیق و توسعه(R&D) در کشور دیده شود، افزود: مشارکت علمی میان بخش های مختلف باعث میشود که دانشی که در دانشگاه ها و شرکت های کوچک پارک های علم وفناوری و مراکز رشد شکل میگیرد، وارد صنعت شده و نیازهای این زنجیره را به صورت هدفمن تامین کند.
دکتر وحدت افزود: یکی از اولویتها میتواند این باشد که که کشور در بخش صنعت به سمت تعریف پروژههای بزرگ حرکت کند و در صورت برنامه ریزی دقیق مبنی بر استفاده از توان فناوری داخلی لازمه اجرای آن طراحی زنجیره تامین به واسطه شرکتهای فناور داخلی خواهد بود که در این صورت نقش استراتژیک پارک های علم و فناوری و مراکز رشد در این چرخه مشخص و جدی خواهد بود.
او با اشاره به بازدید از چندین پارک علم و فناوری و مراکز رشد سراسر کشور طی ماههای گذشته تصریح کرد: پتانسیل های خوبی در طول سالهای گذشته در پارکها و مراکز کشور شکل گرفته اما تاکنون اتصال مناسبی با حوزه صنعت کشور برقرار نشده است اما با همکاری مشترک معاونت آموزش، پژوهش وفناوری وزارت صنعت و معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، طرحهایی در جهت ارتباط هر چه بیشتر دانشگاه و صنعت اجرا شده است که میتوان به طرحهای «حمایت از پژوهشگران پسا دكتری صنعتی» و «فرصت مطالعاتی در واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری» اشاره کرد و امید میرود در آینده حضور شرکت های فناور در عرصه تامین نیازهای بخش صنعت جدیتر باشد.
مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) خاطرنشان کرد: به طور کلی باید تلاش کنیم که اتصال منطقی و عملیاتی بین نهادهای مهم و موثر حوزه صنعت مقل سازمان گسترش و نوسازی صنایع یا شرکت شهرک های صنعتی و ... به عنوان مراکزی که میتوانند پروژه های مهمی در حوزه پیشرفته تعریف کنند و پارک های علم وفناوری و مراکز رشد برقرار شود تا شاهد ارتباط روز افزون و تاثیرگذار شرکت های فناور علمی در ارتباط با توسعه و نفوذ فناوری در صنایع باشیم و به تدریج شرکت های داخلی در این زمینه رشد کرده و نقش موثری داشته باشند.
وی با بیان اینکه صنایع موجود کشور از جمله فولاد، خودروسازی و نساجی سهم اصلی را در اقتصاد، اشتغال و تولیدکشور دارند و به هیچ عنوان نمیتوان آنها را نادیده گرفت، گفت: باید تلاش کنیم که فناوری های پیشرفته در این صنایع نفوذ پیدا کنند و این صنایع به روز شوند تا منجر به توسعه فناوری در کشور شود و این مهم با تعریف نیازها از سوی صنعتو تلاش برای رفع آنها از سوی شرکت های فناور ممکن خواهد بود.
وحدت با هشدار نسبت به پرهیز از هرگونه لوگوزنی به شرکت ها در حمایت از آنها تاکید کرد که توانایی آنها در رفع نیازهای کشور را باید پشتیبانی از شرکت ها دانست چراکه در غیر اینصورت تجمعی از شرکت های کوچک را خواهیم داشت که با تدارک دیدن ... در صف تسهیلات خواهند ایستاد.
وی با اشاره به جایگاه صنعت الکترونیک به عنوان موتور پیشران صنایع پیشرفته گفت: چنانچه این حوزه مورد حمایت جدی قرار گیرد و توسعه یابد میتواند سایر بخش های پیشرفته و صنعتی کشور به حرکت در آورد. چراکه نیروی انسانی متخصص متشکل از فارغ التحصیلان رشته های برق و الکترونیک و کامپیوتر به عنوان یکی از مزیت های حوزه الکترونیک کشور به شمار میرود و اکثر شرکت های فعال در پارک های علم وفناوری و مراکز رشد هم در این حوزه فعال هستند.
مدیرعامل صحا خاطرنشان کرد: صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) به دنبال این است که شرکت های کوچک فعال در حوزه الکترونیک در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد حمایت و تقویت کند و در همین راستا مکاتبه ای با تمامی پارک ها داشته است و در بخشهای مختلف با مدل مورد تفاهم با معانت پژوهش و فناوری وزارت علوم آماده همکاری با پارک ها ومراکز رشد و شرکت های مستقر در آنهاست. همچنین زمینههای همکاری با صندوق های پژوهش و فناوری برای تسهیل در این ارتباط فراهم شده است.
وی افزود: صحا در تجهیز شرکت هایی که میتوانند سرویس آزمایشگاهی تخصصی برای دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری و صنعت فراهم کنند تسهیلات ارزان قیمت در نظر گرفته است. علاوه بر این شرکت هایی که برای محصولات خود نیاز به دریافت تاییدیه های فنی بین المللی هستند میتوانند از صحا تسهیلات ارزان قیمت دریافت کنند. همچنین شرکت های فناور میتوانند از تسهیلات صحا در حوزه های آموزش، پژوهش، تولید، خدمات، شرکت در نمایشگاه های داخلی و بین المللی از مسیر ویژه استفاده کنند.
خاطرنشان میشود که پس از امضای تفاهم نامه بین صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) و معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکنون 20 طرح از شرکت های فناور مستقر در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد سراسر کشور در صحا مصوب شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]