واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: راهسازی در میان بهترین جنگلهای مازندران!
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت: در بهترین جنگلهای استان، از هفت تن شیرگاه تا زیراب راه سازی می شود.
کد خبر: ۵۷۲۲۲۸
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۰ - 03 March 2016
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت: در بهترین جنگلهای استان، از هفت تن شیرگاه تا زیراب راه سازی می شود.
به گزارش ایسنا، ستار بابایی کفاکی، امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته منابع طبیعی در ساری برگزار شد، اظهار کرد: این اداره کل با راهسازی و توسعه مخالف نیست اما نباید به هر قیمتی صورت گیرد.
وی افزود: مازندران دارای 3 میلیون نفر جمعیت بوده و 1.5 درصد مساحت کشور را تشکیل داده و به دلیل اهمیت منابع طبیعی دارای دو اداره کل منابع طبیعی در استان است. یک میلیون و 691 هزار هکتار، مساحت منابع طبیعی و جنگلی منطقه است که 510 هزار هکتار برعهده اداره کل نوشهر و بقیه بر عهده اداره کل در ساری است.
بابایی اظهار کرد: متوسط بارنگی در مازندران 750 میلی متر است که نسبت به میانگین بارندگی در کشور، نسبتا مناسب است. اگر پوشش گیاهی نباشد فرصت به روان آبها داده میشود و مشکلات عدیدهای همچون پر شدن سدها بوجود می آید و سیلهای ویرانگر به وقوع میپیوندد.
وی افزود: در استان مازندران به دلیل وجود کوه البرز، دریا و شیب زیاد شاهد بارشهایی خواهیم بود. بر اثر آن سالانه 15.5 تن در هکتار فرسایش خاک و 5.5 تن رسوب در هکتار در سطح استان ایجاد میشود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری اظهار کرد: داشتن جنگلهای هیرکانی و مراتع با قدمت بالا از ارزش خاصی در منابع طبیعی مازندران برخوردار است. جنگل شمال 2 میلیون هکتار است.
وی با بیان اینکه حوزه اداره کل منابع طبیعی ساری 794 هزار هکتار را تحت پوشش دارد، افزود: بیمدیریتی، افزایش جمعیت و تغییرات جوی از تهدیدات جنگل است. همچنین توسعه عمرانی در از میان رفتن جنگلها مقصر هستند. در این زمینه دولتها مقصر هستند. راه سازی نباید به هر قیمتی صورت گیرد و طبق قانون باید خسارت پرداخت شود.
مدیر کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری با اشاره به کارکردهای منابع طبیعی ادامه داد: نباید جنگل را به یک نهاد سپرد باید همه در حفاظت از منابع طبیعی مشارکت کنیم و شعار امسال «مدیریت جامع با مشارکت مردم» است که نشان میدهد حفاظت از این سرمایه عظیم از عهده دولت خارج است.
وی با اشاره به اینکه جامعنگری و مدیریت در حوزههای آبخیز وجود دارد، افزود: با مشارکت مردم و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از طبیعت میتوان به درستی از طبیعت محافظت کرد. در سال 93 تعداد 259 فقره برای 161 هکتار پرونده سازی شد و در سال جاری 222 فقره برای 116 هکتار عرصه پرونده تشکیل شده است.
وی ادامه داد: 387 هزار هکتار مرتع استان، ظرفیت پذیرش 550 هزار واحد دامی را دارد. وجود یک میلیون و 200 هزار واحد دامی مازاد یکی از مشکلات منابع طبیعی است.
این مسئول با اشاره به اینکه سالانه مقادیری از جنگل برای سوخت روستاییان از میان میرود، عنوان کرد: در رساندن گاز و نفت به این مناطق در مازندران در مراحل ابتدایی هستیم که نیاز است طرحهای جامعی برای این منظور در استان اجرا شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]