واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: حلقه مفقوده ميان صندوقها و كرسيها
حميدرضا عسگري در روزنامه آفرینش نوشت: حضور قابل توجه مردم پاي صندوقها در روز جمعه موجب جلب توجه رسانههاي خارجي به انتخابات ايران گرديد. تاثيرات اين حضور براي تقويت قدرت و ارتقاي جايگاه ايران در سطح منطقه و جهان بسيار حائز اهميت بود و همچون ادوار گذشته خون تازهاي در رگهاي كشور جاري ساخت.
هرچه از محاسن و تاثيرات مثبت اين حضور ميليوني در عرصه سياست خارجي و مناسبات بين المللي شرح و بسط دهيم باز كم است، اما واقعيت امر اين است كه بايد نسبت به تاثيرات اين حماسه در بعد داخلي نيز انتظاراتي را داشت كه بخشي از آن با حضور مردم محقق شد و بخش ديگر آن بسته به عمل و تعهد نامزدهاي انتخابات ميباشد.
يك معادله مجهول در انتخابات داخلي وجود دارد كه آن سير عملگرايي نامزدها از پشت صندوقها تا پشت كرسيها ميباشد. به عبارتي تا پيش از برگزاري انتخابات و به ميان آمدن صندوقهاي راي، تمام كانديداها خود را مقيد به خدمت ميدانند و حتي براي اثبات اين مسئله، از خطوط قرمز اخلاق نيز فراتر مي روند و به تخريب طرف مقابل ميپردازند.
با پايان انتخابات و راي شماري نامزدها، راه يافتگان به مجلس به آسودگي خاطر ميرسند و خيالشان راحت است كه از اين پس مورد نظارت و تاييد صلاحيت شخص و يا نهاد خاصي نيستند و در مصونيت كامل به سرميبرند. اما به جاي استفاده از اين فرصت براي تحقق شعارها و وعده هاي انتخاباتي، به سمت وزن كشي سياسي خود با رقبا گرايش پيدا ميكنند.
اينكه اكثريت مجلس با كدام جناح سياسي است، يا كميسيونهاي حساس مجلس به دست كدام جريان سياسي است، يا رئيس مجلس از چه طيفي انتخاب ميشود، تقسيم بنديهاي درون پارلماني به چه صورت شكل ميگيرد و مسائل فراوان ديگري از اين دست همگي نشان از گم شدن معيارخدمت در شلوغيهاي سياسي مجلس ميباشد.
اينكه پس از گذر از صندوقها و قرارگرفتن در پشت كرسيهاي مجلس چه فاصلهاي ميان مردم و نمايندگان به وجود ميآيد، نكته اصلي تمامي ادوار انتخابات گذشته تا حال مي باشد. توجيه و تفهيم اين نكته براي راه يافتگان به مجلس شوراي اسلامي ضروريست كه از اين پس آنها نمايندگان بيش از 75 ميليون نفر هستند كه عنان قانون گذاري كشورشان به دست اين افراد قرار گرفته است.
ديگر نمايندگان اصولگرا و اصلاح طلب و اعتدالگرايان، حوزه و تعميم تصميمات و نظراتشان محدود به طيف سياسي حامي خود و مقابله با نظرات رقبا نيست. بلكه هر واكنش از سوي آنها تبعاتي ملي براي ملت به همراه خواهد داشت. اينكه وقت و هزينه مجلس به جاي كار كارشناسي و وضع قوانين كارگشا در امورات كشور، صرف پرداختن به پيروزيهاي انتخاباتي يا كشمكشهاي سياسي براي مقابله با رقيب يا جبهه گيري بر عليه يا به حمايت از دولت صرف شود، برخلاف تمام اصولي است كه آنها پيش از صندوقهاي راي به آن مقيد بودند و شعارش را ميدادند.
هفت اسفند نقطه عطفي در جريان شناسي سياسي كشور تلقي گرديد و از اين حيث ميتواند يكي از نادر انتخاباتي باشد كه مردم با هدف و براي تعيين و تثبيت نظر خود پاي صندوقهاي راي آمدند. اما هرآنچه از دل صندوقها بيرون آيد بدون در نظر گرفتن سمت و سوي سياسي آن بايد مورد احترام و معياري براي اعتماد مردم قلمداد گردد. بايد انتخاب شدگان به اين فهم و باور سياسي برسند كه پس از گذر از صندوقهاي راي و نشستن بركرسيهاي خانه ملت در جايگاه برابر با ديگر افراد و جريانهاي سياسي قرار ميگيرند و همه آنها وظيفهاي جز خدمت نخواهند داشت.
تا زماني كه حلقه وصل ميان صندوقها و كرسيها اينگونه خالي باشد، نمي توان انتظار داشت كه چرخهاي توسعه كشور به صورت متوازن حركت كنند و شاهد رشد همه جانبه امورات كشور باشيم. مسلماً حضور جريانهاي مختلف در مجلس موجب طراوت و تضارب آرا خواهد شد و بالانسي منطقي در كفههاي سياسي كشور ايجاد خواهد شد. اما همه جريانات سياسي راه يافته به مجلس بايد متوجه باشند كه از اين پس نبايد براي ارتقاي جايگاه و قدرت حزبي و سياسي جريان خود تلاش كنند. چرا كه پارلمان خانه ملت است و تمام راه يافتگان به آن بايد خود را در خدمت خواستهها و نيازهاي كشور و ملت بدانند.
وحدت رويه سياسي در مجلس به معناي ورود اكثريت سياسي از جريان و حزب خاصي نيست، بلكه درك معنا و مفهوم اقتدار سياسي ملت است كه با همراهي و همفكري نمايندگان محقق خواهد شد. اميد است در مجلس دهم افراطها و تفريطها جاي خود را به توازن عقل و منطق در تصميمات و جريانات مختلف كشور بدهد و ديگر شاهد وزن كشي سياسي در خانه ملت نباشيم.
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۸ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - 28 February 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]