واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چند کتاب تازه منتشر شد
چند کتاب جدید در نشر چشمه منتشر شد.
کتابهای «جستارهایی در قصهشناسی»، «چکامه گذشته / مرثیه زوال»، «پستمدرنیسم و ...» و «اقتصاد مکتب اتریش» منتشر شد.
کتاب «جستارهایی در قصهشناسی» نوشته محمدپارسانسب، در 301 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه و قیمت 20000 تومان منتشر شده است.
در توضیح پشت جلد کتاب آمده است: «پیدایش نظریهها و رویکردهای نوین نقد ادبی موجب شده تا شناخت عمیقتری از آثار داستانی به دست آید و راه برای عرضه خوانشها و یافتههای نوین از متون ادبی هموارتر شود. مجموعه حاضر، شامل بیست مقاله کوتاه و بلندی است که طی یکی دو دهه گذشته، در حیطه ادبیات روایی فارسی و عموما در نشریات دانشگاهی به چاپ رسیده است: نشریاتی که معمولا در شماری اندک چاپ میشوند و عموما از دسترس مخاطبان عام به دورند. بخش اعظم مقالات مربوط است به قصههای سنتی، به ویژه حکایتهای مثنوی، و البته، تعدادی دیگر، به رمان معاصر فارسی اختصاص دارند.»
***
مجموعه مقالات «چکامه گذشته / مرثیه زوال» شاپور بهیان، شامل بخشهای نقد ادبی و نظریه، در 254 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه و قیمت 18000 تومان منتشر شده است.
نوشته پشت جلد کتاب: «شاید این تصور که مولف نیز جزئی است از یک نظام و نه همه آن نظام، برای اهل ذوق و زیباییشناسی برخورنده باشد. اما آنچه در این مقالات تعیینکننده است، روش است و لاغیر. از این روی نویسنده این مقالات کوشیده است از تأثیرات شخصی و حس و حالهای زیباییشناختی، چندان نگوید و اگر او مولف را نویسندهای صاحب خصال شخصیِ نبوغآسا نشان نداده است به این دلیل نیست که این ویژگیها بیاهمیتاند، بلکه به این دلیل است که روش، مجازش نداشته است که از اینها بگوید.»
***
کتاب «پستمدرنیسم و ...» گردآوری و تالیف استیون کانر و ترجمه گروه شیراز: مرتضی ترسلی، شاپور جورکش، گلناز دواتگر، پطرس صمیم، علی معصومی، محسن نطنج، زیر نظر شاپور جورکش در 325 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه و قیمت 20000 منتشر شده است.
نسبت پسامدرنیسم و فلسفه، فیلم، ادبیات، هنر، اجرا، فضا، دانش و فنآوری، پسادین، اخلاق در برابر متافیزیک دریافت، و حقوق و دادگری در مقالههای مختلف این کتاب بررسی شده است.
در توضیح پشت جلد کتاب آمده است: «در اندیشه غربی چگونه «دیگری» به دست «من» سرکوب میشود؟
الاهیون در برابر تسخیر شدن سکولاریسم به دست چیزی مانند و ناهمانندِ مذهب، چه واکنشی داشتهاند؟
آیا پسامدرنیسم ابری بیبار بود یا بارید و ما را سر کار گذاشت؟
مقالههای این کتاب، حاصلِ «پسااندیشی» ده تن از سران پسامدرن است درباره زندگی هرروزه ما و عرصههایی دوردست مثل پسامدرنیسم و اخلاق، فضا، اجرا، فناوری... و دلمشغولیهای روزمره ما.»
***
کتاب «اقتصاد مکتب اتریش (نظم بازار و خلاقیت کارآفرینانه)» نوشته خسوس هورتا دسوتو و ترجمه محمود متوسلی و مهرزاد سعیدیکیا، در 134 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه و قیمت 10000 تومان منتشر شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: «سالهای اخیر توجه به مکاتب مختلف علوم انسانی، از جمله مکتب اتریش، در ایران افزایش یافته است. با این حال کمبود منبعی فارسی که مختصر و جامع این مکتب را معرفی کند به خوبی اساس میشود. در این کتاب نویسنده مباحث اصلی مکتب اتریش را تشریح و تمایز آن با اقتصاد نئوکلاسیک را بیان میکند.
در مجموعه «توسعه و اندیشه» تلاش خواهد شد مکاتب مختلف اقتصادی از جمله اتریشی، نهادی، ساختاری، انتقادی، شناختی و رفتاری معرفی شود و مورد بحث قرار بگیرد و موضوعات مختلف مانند عدالت، آزادی توسعه، کارآفرینی، اقتصاد دانشمحور، مباحث بازار پول و سرمایه، نقش دولت در توسعه و غیره از نگاه این مکاتب بررسی شود.»
***
کتابهای یادشده همگی در نشر چشمه منتشر شدهاند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۰ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - 03 March 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]