واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آخوندی: بدهیهای دولت به مرز بحران رسیده است
رئيس كل بانك مركزي در حالي كل بدهيهاي دولت را معادل 25 درصد توليد ناخالص داخلي كشور اعلام ميكند كه وزير راه و شهرسازي بدهيهاي دولت را در مجموع 540 هزار ميليارد تومان، معادل نيمي از توليد ناخالص داخلي ايران عنوان كرده...
رئيس كل بانك مركزي در حالي كل بدهيهاي دولت را معادل 25 درصد توليد ناخالص داخلي كشور اعلام ميكند كه وزير راه و شهرسازي بدهيهاي دولت را در مجموع 540 هزار ميليارد تومان، معادل نيمي از توليد ناخالص داخلي ايران عنوان كرده و بر اين باور است كه اقتصاد ايران در حال حاضر با بحران بدهي دولت، بحران داراييهاي سمي بانكها، بحران رفاه و بحران بنگاهداري مواجه است.
اختلاف ۵۰ هزار ميليارد توماني دولت با بانکها
به گزارش «جوان»، وليالله سيف روز گذشته در پنجمين همايش سياستهاي پولي و چالشهاي بانکداري و توليد گفت: سازمان مديريت و دولت معتقد هستند بانکها ۶۰ هزار ميليارد تومان مطالبه از دولت دارند ولي بانکها مدعي هستند كه از دولت ۱۱۰ هزار ميليارد تومان طلب دارند. سيف با بيان اينکه کل بدهي دولت در ايران 25درصد «جيديپي» است، گفت: اين رقم کمتر از حدود مرسوم جهاني است، اين در حالي است که جايگاه ايران در ميزان بدهيهاي دولت در برابر جيديپي از 161 کشور رتبه 137 است که اين نشان ميدهد ظرفيتهاي ما بالاست. در اين بين در حالي سيف بدهيهاي دولت را معادل يكچهارم توليد ناخالص داخلي ايران عنوان داشته است كه عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي از بدهيهاي دولت به عنوان بحران اقتصاد ايران ياد كرده است و ميزان اين بحران را به وسعت نيمي از توليد ناخالص داخلي كشور كه در حدود 1000هزار ميليارد تومان است، معرفي كرده است. آخوندي در همايش سياستهاي پولي ميزان بدهيهاي دولتي، شرکتها و شرکت نفت را 540 هزار ميليارد تومان اعلام و راهكارهاي موجود براي، بحران بدهيهاي دولت را انتشار صکوک، اسناد خزانه و اسناد تسويه دانست و گفت: واقعاً با اين سه راهحل ميتوانيم اين حجم انبوه بدهيها را حل کنيم؟
عباس آخوندي گفت: اقتصاد ما در حال حاضر با چهار بحران با عناوين بحران بدهي دولت، بحران داراييهاي سمي، بحران رفاه و بحران بنگاهداري مواجه است. به ظاهر گفته ميشود اقتصاد ايران به سمت اقتصاد بازار حرکت کرده كه اين امر دروغ و غلط است، زيرا ساختار اقتصاد سوداگرايانه است و همين امر باعث شده قدرت سياسي نيز به عنوان ابزار سوداگرانه کار کند، بنابراين در اقتصاد ديوارهاي حمايتي چون رسميت بخشيدن به انحصارها و سركوب رقابت ايجاد شده که كاملاً به نفع سوداگران است.
چرخه باطل بدهيهاي دولت
آخوندي يادآور شد: اتفاقي که چرخه باطل اقتصاد سوداگرانه رقم زده، اين است که بدهيهاي دولتها افزايش يافته و دولت نيز مجبور است ماليات را افزايش دهد که اين امر ضدتوليد محسوب ميشود. بنابراين اين چرخه باطل باعث ميشود، بازتوزيع ثروت در جامعه به درستي صورت نگيرد و در اين ميان افراد سوداگر منتفع و بقيه افراد جامعه فقيرتر شوند. آخوندي متذکر شد: اخيراً آقاي زنگنه تصويري از ميز تصميمگيري کشور را در سخنرانيشان مثال زدهاند و در حقيقت، وضعيت ميز تصميمگيري ما نشان ميدهد که ما با يک کلاه سياستگذاري و يک کلاه بنگاهداري درباره مسائل اقتصادي کشور تصميمگيري ميکنيم. او همچنين بيان کرد: اخيراً ما جلسهاي درباره موضوعات حمل و نقل با آقاي ربيعي، وزير رفاه داشتهايم. ايشان به نکتهاي اشاره کردند و گفتند به طور مثال در خصوص شرکت رجا بايد بگويم اين شرکت زيرمجموعه وزارت رفاه است، اما ما نميتوانيم سرمايهگذاري در آن انجام دهيم و هر روز اين شرکت زيان ميدهد، بنابراين من طرفدار افزايش قيمت بليت هستم. از آن طرف من مسئول رفاه هستم و نبايد اجازه بدهم که قيمتها افزايش يابند، چراکه رفاه مردم کم ميشود، بنابراين وقتي با اين وضعيت مواجه هستم چگونه ميتوانم در رابطه با اين مسئله درست تصميمگيري کنم؟!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]