واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تلویزیون پول ندارد ادغام میکند
معاون سيما از امكان محدودسازي و ادغام شبكههاي تلويزيوني در سال آينده خبر داد تا بودجه سازمان براي بهبود توليدات ديگر شبكهها صرف شود. علي اصغر پور محمدي در آستانه پنجمين سالگرد راهاندازي شبكه مستند سيما، از وضعيت نامطلوب بودجه سازمان صداوسيما گفت.
نویسنده : محمدصادق عابديني
معاون سيما از امكان محدودسازي و ادغام شبكههاي تلويزيوني در سال آينده خبر داد تا بودجه سازمان براي بهبود توليدات ديگر شبكهها صرف شود.
علي اصغر پور محمدي در آستانه پنجمين سالگرد راهاندازي شبكه مستند سيما، از وضعيت نامطلوب بودجه سازمان صداوسيما گفت.
پور محمدي كه اين روزها سازمان متبوعش به دليل رشد كم بودجه به شدت از دست دولت گلايهمند است، گفت: اكنون بودجهاي كه به رسانه ملي اختصاص داده ميشود، صرفاً به حقوق كارمندان و بازنشستگان اختصاص پيدا ميكند و بودجهاي براي برنامهسازي باقي نميماند. در نظر داريم براي سال آينده، شبكهها را محدود و بودجهمان را صرف بهبود توليدات شبكهها كنيم. بنابراين امكان دارد شبكه ديگري با شبكه مستند ادغام شود.
تلويزيون پيش از اين نيز يك بار دست به ادغام شبكههاي تلويزيوني زده بود و شبكه «تماشا» را در شبكه «نمايش» ادغام كرده بود. در صورتي كه ابتدا قرار بود «تماشا» مختص مجموعههاي تلويزيوني و «نمايش» مختص فيلمهاي سينمايي باشد.
ادغام راه خلاصي از نيروهاي مازاد!
سياست صداوسيما در راه اندازي شبكههاي ديجيتالي در سالهاي پاياني رياست عزت الله ضرغامي كليد خورد. در مدت چند سال به مدد سياست صداوسيما در رفتن به سوي استفاده از تكنولوژي ديجيتال به جاي سيستمهاي قديمي آنالوگ، شبكههاي تخصصي ديجيتالي يكي يكي از راه رسيدند. ضرغامي معتقد بود ميتوان چندين شبكه تخصصي ديجيتالي ايجاد كرد؛ شبكههايي كه هزينه ايجادشان پايين بود.
در آن زمان قرار بود حتي براي «كتاب» هم شبكه تلويزيوني راه اندازي شود. ضرغامي در بهمن ماه سال 92 يعني كمتر از يك سال به پايان دوران رياستش بر سازمان صداو سيما گفته بود: «شبكههاي جديدي با توجه به نيازهايي كه در كشور احساس ميشود در نوبت راه اندازي قرار دارند. راه اندازي اين شبكههاي جديد از لحاظ فني در تهران فعلاً به سبب سرمايه گذاريهاي انجام شده مشكلات كمتري دارد و ميتوانيم چندين شبكه ديگر را با هزينههاي كمتر در پايتخت راه اندازي كنيم، اما مسئله جدي ارسال اين سيگنالها به استانها است.» اما كمي بيش از دو سال از آن سخنان، شبكههاي سازمان در خطر ادغام و حذف قرار گرفتهاند و به گفته معاون سازمان حتي بودجهاي نيز براي توليد برنامه وجود ندارد.
با وجود اينكه شبكههاي ديجيتالي از نظر نيروي انساني به مراتب كمحجمتر از شبكههاي قديمي و آنالوگ هستند، اما امكان حذف يا ادغام آنها راحتتر از شبكههاي عمومي ريشه داراست. همانطور كه پورمحمدي اشاره كرده است تعداد بالاي نيروهاي شاغل و بازنشسته سازمان ناشي از يك دوره سه دههاي گسترش بي رويه چارت سازماني رسانه ملي است. اكنون نيز سازمان تلاش كرده است با حذف پستهاي مديريتي، كاهش نيروهاي انساني از طريق تجميع (مانند آنچه در روابط عمومي سازمان رخ داد) و همچنين برونسپاري كه درباره آگهيها در حال رخ دادن است و عملاً بازرگاني سازمان را بلا استفاده ميكند، از حجم انبوه نيروهاي خود بكاهد.
يك شبكه نمونه خوب مصرف بودجه
شبكه مستند سيما چند روز ديگر پنج ساله ميشود، شبكهاي كه با تغيير مديريت و رويكرد به يكي از پر بينندهترين شبكههاي تلويزيوني تبديل شده است، پورمحمدي اين شبكه را نمونه خوبي براي رفع كمبود بودجه سازمان معرفي ميكند. معاون سيما ميگويد: يكي از كارهاي خوبي كه در شبكه مستند انجام شده و از اهميت بسياري برخوردار است، استفاده از پتانسيل جوانان در كنار تجربه پيشكسوتان است. ما جوانان بااستعداد زيادي در زمينههاي گوناگون داريم كه ساماندهي و سازماندهي آنها ضروري است. از آنها در شبكه مستند حمايت شده و همين كه جوانان احساس كنند شبكه مستند مأمن و پناهگاه آنها است اينگونه ميتوانيم كمبود بودجه را جبران كنيم. وي با بيان اينكه اگر شبكهاي به تهيه گزارشی از يك بيمارستان اقدام كند و آن را مستند بنامد، درست نيست، ميافزايد: همين موضوع با پرداخت عميقتر، اختصاص زمان بيشتر و پژوهش دقيقتر ميتواند به يك مستند واقعي تبديل شود. يك مستند خوب از فيلم سينمايي پرهزينه هم بيننده بيشتري جذب ميكند؛ چون هم واقعي و هم تأثيرگذار است.
روزهاي سخت تلويزيون!
بحث جدياي كه پورمحمدي درباره ادغام شبكههاي تلويزيوني مطرح كرده و از احتمال ادغام يك شبكه در شبكه مستند سخن گفته، زنگ خطري را به صدا در آورده است كه در آن شبكههاي تخصصي سازمان در خطر تعطيلي هستند. قطعاً به دليل شخصيت مستقل شبكه مستند و رويكرد تخصصياي كه شبكههاي ديجيتالي دارند، هر گونه ادغام به معناي حذف يك شبكه از باكس صداو سيما است. پيشبيني اينكه قرعه ادغام به نام كدام يك از شبكهها خواهد افتاد، سخت است، زيرا هر كدام از شبكهها بنا بر نيازي كه در بين مخاطبان تلويزيون ديده ميشد، طراحي و ايجاد شدهاند. به نظر ميرسد روزهاي سخت تلويزيون تا حل نشدن قطعي مشكل بودجه ادامه خواهد داشت. اين در حالي است كه شبكههاي تلويزيوني از جمله شبكه مستند سيما در حال دگرديسي به سمت HD شدن نيز هستند كه فرايندي هزينهبر به شمار ميرود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]