واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سیاستگذاری نادرست عامل ایجادکانون ريزگردها مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان، سیاستگذاری نادرست و نادیده گرفتن آمایش سرزمینی را عامل اصلی ایجاد کانون ريزگردها در استان بیان کرد.
به گزارش فرهنگ نیوز ، شهریار بذرکار ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته منابع طبیعی و جنگل کاری اظهار کرد: ۶۱ درصد مساحت کشور در عرصه خشک و فراخشک قرار دارد در حالی که متوسط جهانی ۱۹.۶ درصد است و با این حساب سه برابر ترم جهانی شرایط خشکی داریم.
وی افزود: خشکسالی بستر ريزگرد ها است و عدم سیاستگذاری صحیح منابع آبی باعث ایجاد کانون ريزگردها شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان تصریح کرد: از نظر اکوسيستمی، ۴۳ میلیون هکتار بیابان در کشور داریم و به لحاظ طبیعی ۳۲ میلیون هکتار بیابان داریم.
بذرکار اضافه کرد: سرانه جهانی بیابان دو دهم هکتار است اما این سرانه در ایران نیم هکتار است.
وی با بیان اینکه ۱۸ شهر خوزستان با مسائل مرتبط با بیابان درگیر هستند، عنوان کرد: اقلیم بیابان ها بر شرایط زندگی مردم این شهرها تاثیرگذار و حتی باعث ایجاد نا امنی و خالی شدن روستاها و مهاجرت ساکنان آنها شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: خشکسالی های متعدد یکی از عوامل بیابان زايی و موضوعی فرامنطقه ای است و در مهار بیابان ها چالش های متعددی پیش رو داریم.
بذرکار با اشاره به اینکه عمده جهت گيري های ما کم بارشی و میزان بارندگی ما در استان ۲۵۰ میلیمتر بوده است، بیان کرد: کاهش ۱۰ میلیمتری متوسط بارش در ایجاد خشکسالی های اخیر تاثیر داشته ضمن اینکه حجم آب نیز ۳۰ میلیارد متر مکعب کاهش یافت.
وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از ناديده گرفتن شرایط اقلیمی و طبیعی کشور در سیاست گذاری ها تاکید کرد: در دنیا قوانین بسیاری برای منابع آبی و خشکسالی وضع شده و بر اساس این قوانین کار و رفتار می کنند و برنامه ها سیاست های کلان کشور باید براساس خشکسالی تنظیم شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان، خشکسالی را چالش مدیریت کشور و از بین رفتن سازوکارهای مدیریت منابع آبی بر شمرد.
به گفته بذرکار، آمایش سرزمینی نقشی به سزایی در جلوگیری و پیشگیری از بحران های اخیر زیست محیطی کشور دارد اما آمایش سرزمینی هنوز اتفاق نیفتاده است.
وی با اشاره به وجود ناهماهنگی در میان سازمان های مرتبط در حوزه منابع آبی و طبیعی گفت: بخشی از مشکلات به خاطر ناهماهنگی دستگاه های مرتبط با منابع طبیعی و آبی است که باعث بروز چالش در بيابان زدایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان ادامه داد: کانون های ريزگرد چندین سال است که قرار است شناسایی شوند که نشدند و کاری را که دستگاه های ملی نتوانستند انجام دهند دستگاه های استاني با دستور و ورود مستقیم استاندار خوزستان انجام دادند.
بذرکار گفت : نقشه ريزگردها در کارگروه مقابله با ريزگردها تهیه شد که مساحت این کانون ها ۴۰۰ هزار هکتار است.
وی با بیان اینکه نزدیک به چهار هزار هکتار از کانون ها را با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی انجام شده است، افزود: در ۱۱ منطقه در ۶ شهرستان در زمینه ريزگردها کار کردیم و وظایف خود را در به نحو احسن در زمینه ريزگرد ها انجام دادیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان، مجموع کار بيولوژيک انجام داده شده در زمینه مبارزه با ريزگردها را هشت هزار هکتار اعلام کرد و گفت: سطح کار بیولوژیکی که در خوزستان انجام شده در تمام کشور سابقه نداشته است در حالی که شرایط به شدت سخت است.
بذرکار گفت: این هشت هزار هکتار مبارزه با کانون های ريزگردها در ۱۶ منطقه انجام می شود و در ۴۱ منطقه هم کار نهالکاری، مالک پاشی و نگهداری در سطح ۵۰ هزار هکتار در استان صورت می گیرد.
وی بیان کرد: اعتباراتی که برای کارهای بیولوژیک داده می شود باید پایدار باشد پیشنهاد دادیم از محل اعتبارات تملک دارایی پرداخت شود و در صورت تخصیص اعتبارات پایدار برای ريزگردها مشکل حل می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با بیان اینکه به بازنگری در سیاست های آبی در کشور نیاز داریم، گفت: در هر جایی مطالعات اجازه دهد نهال کاری راه مثبتی برای کنترل ريزگردها است ضمن اینکه طرح های عمرانی باید حتما پیوست زیست محیطی داشته باشند.
منبع: مهر
94/12/10 - 15:59 - 2016-2-29 15:59:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]