واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: 13 میلیون جوان مجرد، مهم ترین چالش باروری در کشور
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وجود 13 میلیون دختر و پسر ازدواج نکرده، مهم ترین چالش پیش روی برنامه ارتقای باروری در کشور است.
به گزارش ایرنا دکتر محمد اسلامی در حاشیه نشست منطقه ای مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان مسئول باروری سالم کشور در مشهد در گفت و گو با ایرنا افزود: این جوانان مجرد بالای 18 سال دارند.
وی اظهار کرد: تاخیر در ازدواج و انجام ازدواج در سنین بالا از عوامل مهم کاهش نرخ باروری و کاهش نرخ رشد جمعیت در کشور است.
وی ناباروری را از دیگر چالشهای پیش روی برنامه ارتقای باروری خواند و گفت: اکنون سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که تنها 25 تا 30 درصد آنها می توانند هزینه و خدمات ناباروری را تامین کنند.
اسلامی افزود: حدود 2.5 میلیون زوج نابارور توان تامین هزینه خدمات درمانی خود را ندارند و گرچه در سالهای اخیر بخشی از مشکلات بیمه ای درمان ناباروری در کشور رفع شده، اما هنوز مشکلات بسیاری در این زمینه وجود دارد.
وی با اشاره به دیگر چالش های پیش روی طرح ارتقای باروری در ایران اظهار کرد: اطلاع رسانی نادرست و غیرشفاف در زمینه آمارهای طلاق و تاثیرات مخرب آن در جامعه، تاخیر در فرزندآوری پس از ازدواج و افزایش طلاق عاطفی در خانواده ها از عواملی هستند که در کاهش نرخ باروری تاثیرگذارند.
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین سرشماری ها نرخ باروری در ایران به طور میانگین 1.8 و شاخص نرخ رشد جمعیت 1.3 درصد گزارش شده در حالی که نرخ مطلوب باروری برای همه کشورها 2.1 تعیین شده است.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان با نرخ باروری 3.5 و استان های گیلان، مازندران و تهران با نرخ باروری بین 1.3 تا 1.4 به ترتیب بیشترین و کمترین نرخ باروری کشور را دارند.
به گفته وی در سال های گذشته نرخ باروری در ایران کاهش یافت که اگر این روند ادامه یابد در حدود 30 سال آینده نرخ رشد جمعیت ایران به صفر رسیده و پس از آن منفی می شود.
اسلامی افزود: در چند سال اخیر با برنامه های در حال اجرا تعداد موالید در کشور افزایش یافته اما نتایج قطعی آن در سرشماری سال آینده آشکار خواهد شد.
قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: نشست دوروزه مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان باروری سالم دانشگاههای علوم پزشکی کشور به منظور مرور برنامه های ارتقای نرخ باروری مبتنی بر سلامت مادر و کودک برگزار شده است.
کاظم فرهمند افزود: در این نشست حدود 60 نفر از مدیران گروه سلامت و خانواده و کارشناسان مسئول باروری سالم از 19 دانشگاه علوم پزشکی حضور دارند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۵ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - 29 February 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]