تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خوش نیت باشد روزیش زیاد می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803946367




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیامد عقب‌ماندگی زیرساخت گردشگری


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



پیامد عقب‌ماندگی زیرساخت گردشگری
ابراهیم بای‌سلامی
روز نو : با رشد روزافزون صنعت گردشگری در جهان و توجه به کارکردهای مختلف آن، سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان ایران نیز نسبت به بزرگ‌ترین پدیده اجتماعی كه جامعه مدرن نامیده می‌شود حساسیت لازم را پیدا کرده است. برگزاری نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران در روزهای ٢٧ تا ٣٠ بهمن١٣٩٤ نیز نقطه‌عطفی در ارائه توانمندی‌های موجود در کشور بود که با همت معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به نحوی مناسب برگزار شد. مجموعه آثار و امکانات ارائه‌شده در این نمایشگاه حاکی از آن است که صنعت گردشگری ایران در مراحل ابتدایی خویش است و ساز‌و‌کار مناسب برای توسعه این صنعت، اهتمام دولت و بخش خصوصی را برای جذب سرمایه‌گذاری بیشتر و انتقال دانش و تکنولوژی گسترده‌تر می‌طلبد. آنچه مشخص است در این بخش هنوز در زمینه آماده‌سازی و استفاده از منابع طبیعی، فرهنگی، صنعتی و خدماتی که برای ایجاد جاذبه‌های گردشگری به امکانات آن نیاز است، در کنار در‌نظر‌گرفتن مؤلفه‌های پایداری و مشارکت محلی و آمایش سرزمین و همچنین فراهم‌آوری زیرساخت‌ها، لوازم و تجهیزات که برای توسعه این صنعت و رفاه حال و رضایت گردشگران ضرورت دارد، عقب‌ماندگی‌های اساسی وجود دارد. گردشگری امری فرابخشی و مربوط به توسعه همه‌جانبه کشور است؛ تا‌آنجا‌که می‌توان گفت کشوری که گردشگر ندارد، یک کشور عقب‌مانده است و کشوری که میزبان گردشگران انبوه است و از این صنعت در جهت گسترش ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بین‌المللی خود استفاده می‌کند، توسعه‌یافته یا در‌حال‌توسعه به حساب می‌آید. حمل‌ونقل یکی از مؤلفه‌های اساسی برای مسافرت و یکی از مسائل عمده برای ورود گردشگران به ایران است. ناوگان هوایی که عمده‌ترین سهم در حمل مسافران و گردشگران واقعی را به ایران دارد، بسیار محدود و فرسوده است و در مقایسه با کشورهای منطقه مثل امارات متحده عربی، قطر و ترکیه، خطوط هوایی ایران عقب‌افتاده است که برای بهینه‌سازی اکنون به ٤٠٠ فروند هواپیمای مسافربری و سالن‌ها و تجهیزات فرودگاهی مناسب نیاز دارد. نظام ریلی ایران نیازمند هزارو ٥٠٠ واگن جدید است. متأسفانه میانگین عمر واگن‌های مسافری ایران بیش از ٣٢ سال است. در حمل‌ونقل زمینی آمار حوادث و کشته‌ها یکی از نقاط ضعف کشور است که ذکر میزان آن نگرانی‌هایی را از مسافرت به ایران، به گردشگران منتقل می‌کند. درخصوص اقامت و هتل نيز مشکلات عمده‌ای وجود دارد.


 


 در ایران اکنون حدود ‌صد هتل چهار و پنج‌ستاره به صورت اسمی وجود دارد که اگر بر حسب استانداردهای بین‌المللی ارزیابی شود، تعداد پذیرفته‌شده آنها از انگشتان یک دست هم تجاوز نمی‌کند. 
طبق مطالعات انجام‌شده، کشور اکنون به بیش از ٥٨٠ هتل چهار و پنج‌ستاره نیاز دارد. اکنون بیش از ٧٠ درصد از تورهای اروپایی که مقصد اصفهان را برای گردش انتخاب می‌کنند، به دلیل کمبود هتل پاسخ منفی دریافت می‌کنند. گفتنی است که در شهر دوبی بیش از ٢٨٠ هتل چهار و پنج‌ستاره موجود است. در نمایشگاه بین‌المللی امسال بخش عمده‌ای از صنعت هتل ایران نمایش داده شد؛ اما بررسی‌های عمیق‌تر، از کاهش کیفیت و کمبود جدی صنعت هتل‌سازی و هتل‌داری در ایران حکایت می‌کند. در بخش پذیرایی و رستوران از دیدگاه فنی، بهداشتی و تنوع غذایی در صنعت گردشگری ایران، عقب‌ماندگی جدی‌ای وجود دارد. 
اکثر غذاهای محلی ایرانی با گسترش چند غذای کلیشه‌ای و کم‌کیفیت، در حال نابودی است؛ این امری است که در نمایشگاه بین‌المللی کمتر به آن توجه شده بود. از نظر خرید و ارائه سوغات و صنایع‌ دستی مسائل بسیاری وجود دارد. صنایع‌ دستی چینی و دیگر کشورها صنایع دستی ایران را به مرحله انزوا و ورشکستگی کشانده است. 
با گردشی در نمایشگاه این امر به راحتی مشاهده می‌شد؛ هرچند از طرف معاون محترم صنایع دستی تلاش‌های علمی و فنی درخور‌توجهی برای توسعه و گسترش بازاریابی و هم‌افزایی دراین‌خصوص به عمل آمده است. از نظر خدمات اختصاصی و گردشگری مثل تور‌گردانی، راهنمایی تور، بازاریابی، آموزش، تبلیغات، بانک، بیمه و استفاده از فناوری اطلاعات خدمات تلاش‌های مناسبی در نمایشگاه ارائه شد؛ اما هنوز تا رسیدن به شاخص‌های بین‌المللی فاصله زیادی باقی مانده است. نمایشگاه بین‌المللی امسال توانمندی‌های موجود اما محدود کشور را تا حدود زیادی ارائه کرد. 
دولت و سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کشور در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه اقتصادی می‌توانند زمینه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری و حمایت از این صنعت را با توجه به عرضه عوامل تشویقی و تسهیل و تسریع در امور توسعه صنعت گردشگری فراهم کرده و راه‌گشای این صنعت مهم برای معرفی هویت ایرانی و معرفت نسبت به آن در فرایند جهانی‌شدن باشند. 




تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن