تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در هر جمعه، اندكى از سبيل و ناخن‏هاى خود را بگير، و اگر هم چيزى وجود نداشته باشد، آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829918047




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آرزوی شاعر منتخب جشنواره شعر فجر


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: آرزوی شاعر منتخب جشنواره شعر فجر
شاعر تقدیرشده در جشنواره شعر فجر گفت: آرزو دارم یک سال ممیزی برداشته شود تا بینیم شاعران و نویسندگان منتقد ممیزی چه آثاری برای عرضه دارند؛ چون به نظر من چیز زیادی ندارند.
امیرحسین اللهیاری که مجموعه غزل «پری‌خوانی» او به همراه مجموعه غزل «سکته سوم» مرحوم غلامرضا بروسان در دهمین دوره جشنواره شعر فجر در بخش شعر بزرگسال تقدیر شده است در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کتاب «پری‌خوانی» حاصل 10 سال غزل‌سرایی من است؛ غزل‌هایی که ساخت و بافتی عاشقانه دارند.

این شاعر در ادامه توضیح داد: من در شعر و خصوصا در غزل به زبان فاخر و کهن وفادارم. غزل‌های کتاب «پری‌خوانی» در عین حال که با توجه به این زبان فاخر و کهن سروده شده‌اند، اما دارای نوآوری‌هایی در حوزه واژگانی و ارائه تصاویر نیز هستند، اما تا جایی که یکدست بودن غزل‌ها را به هم نریزد.

او افزود: معتقدم شعر مهندسی جنون‌آمیز زبان است ولاغیر. بر همین مبنا به زبان و فرم اهمیت زیادی می‌دهم و معتقدم شعر با ورود تصاویر و واژگان عجیب و غریب شکل نمی‌گیرد.

اللهیاری با اشاره به دوران فراز و فرود غزل در یک سیر تاریخی بیان کرد: حدود 50 سال قبل و زمانی که فضای ارائه مانیفست‌های هرروزه داغ بود، بسیاری از افراد مثل شاملو و دیگران گفتند که دوران غزل تمام شده است؛ در صورتی که این سخن از کم‌سوادی آن‌ها بود، چون به هر حال دانشگاه نرفته بودند و نمی‌دانستند که قالب‌ها زمان‌پذیر نیستند و این تفکر که دوره یک قالب شعری گذشته، اشتباه است. برای این‌که ادبیات در یک زمان دایره‌وار در حال چرخش و تکرار است و بنابراین امروز نمی‌توان گفت اشعار رودکی را نمی‌توان خواند. بر همین مبنا معتقدم از رودکی تا احمدرضا احمدی هر کس شعر خوبی گفته ماندگار شده و هر کس شعر بدی گفته از یاد رفته است.

او ادامه داد: غزل در سیر خود یک دوره فراز و فرود را دهه 50 طی کرد و از آن زمان به بعد با روی کار ‌آمدن شاعرانی مثل سیمین بهبهانی، ‌حسین منزوی، محمدعلی بهمنی و... دوباره جان گرفت و الان هم کارنامه خوبی دارد و همچنان استوار، نفس‌های خوبی می‌کشد.

این شاعر با بیان این‌که همه فعالیت‌های ادبی او به غزل ختم نمی‌شود، گفت: در حال حاضر کتابی از آدونیس شاعر سوری را که در واقع در این کتاب تاریخ ادبیات عرب را به شعر بیان کرده است، ترجمه کرده‌ام. این کتاب بی‌شک مهم‌ترین کتاب آدونیس است در سه جلد که من آن را در قالب شعر بی‌وزن فارسی ترجمه کرده‌ام. این کتاب حدود سه‌هزار صفحه است.

اللهیاری در ادامه درباره جشنواره شعر فجر که خود او در آن تقدیر شده است، گفت: ابتدا باید این را بگویم که من جایزه کامل و لوح تقدیر این جایزه را در مراسم اختتامیه از دست وزیر گرفتم اما متأسفانه در این مراسم به نوعی عنوان شد که گویی در جشنواره از من فقط تقدیر شده است.

او سپس اظهار کرد: از جایگاه مخاطب باید بگویم بی‌شک حق «پری‌خوانی» بود که دیده شود و جایزه بگیرد چون متأسفانه فضای ادبی ما الان آلوده به حاشیه‌ها و جوسازی‌هاست و من و کتابم از این حاشیه‌ها دور بوده‌ایم. این حاشیه‌ها همان مسائلی است که باعث شده برخی شاعران را به کارهای عجیب و غریب برای معروف شدن وادارد؛ به طوری که به جای این‌که وقت‌شان را صرف تولید اثر و فکر و اندیشه کنند عمدتا صرف این حواشی می‌کنند. مثلا یک عده با بد و بیراه گفتن به حکومت و نظام می‌خواهند بگویند بیایید و ما را بگیرید. شاعران دیگری هم هستند که مشغول حرمت‌شکنی شاعران بزرگ ما هستند. من این کارها را نکرده‌ام و به همین خاطر کسی خیلی من را نمی‌شناسد.

او در ادامه گفت: جشنواره شعر فجر در این دوره بهتر از دوره‌های قبل و گسترده‌تر از پیش برگزار شد چون بی‌حاشیه‌تر بود، فراجناحی بود و سیاسی عمل نکرد که این نشان می‌دهد جشنواره‌ سالمی بوده است. بنده هیچ وابستگی جناحی و سیاسی به هیچ گروه و دسته و باند سیاسی و ادبی ندارم. کارم مستقل بوده و دیده شدن کتاب من نشان می‌دهد که جشنواره در فضای سالمی برگزار شده است. البته به نسبت دیگر جشنواره‌های هنری که در کشور برگزار می‌شود حساسیت کمتری بر روی جشنواره شعر فجر وجود دارد، اما برگزارکنندگان حتما می‌توانند آن را جذاب‌تر و باشکوه‌تر برگزار کنند.

او درباره مقبول نبودن جشنواره فجر در بین همه طیف‌های شعری گفت: ‌به نظرم برخی از مخالفت‌ها با این جشنواره به خاطر این است که برخی با اتصال خودشان به صورت موافق یا مخالف به مسائل سیاسی بیش‌تر به دنبال اشتهار هستند.

الهیاری درباره دغدغه ممیزی که بسیاری از شاعران منتقد جشنواره شعر فجر دارند، گفت: من پزشک عمومی هستم. اما می‌دانم اگر خانمی به عنوان یک نخبه بخواهد به کشور فرانسه که مهد آزادی نام دارد برود و در آن‌جا تحصیل کند و همه شرایط را هم داشته باشد، نمی‌تواند در کلاس‌ها روسری سر کند؛ چون قانون این کشور است. در کشور ما هم همین‌گونه است و ما باید از قانون تبعیت کنیم. با این حال معتقدم تنها 20 درصد ممیزی‌ها می‌تواند صحیح باشد و عده‌ای از شاعران حق دارند که معترض این مسئله باشند، اما باید دقت داشت که برخی از شاعران شعرشان را پر از کلمات رکیک و فحاشی می‌کنند و انتظار دارند این کتاب‌ها منتشر شود. عده‌ای دیگر فحش‌های‌شان را نثار حکومت و نظام می‌کنند اما ما باید به قانون گردن نهیم.

او گفت: من هم معتقدم در خیلی از موارد ممیزی خیلی تند است. اما مگر شاملو در زمان حیاتش می‌توانست تمان اشعارش را به راحتی چاپ کند؟ ولی در حال حاضر آثار نویسندگانی مثل آقای دولت‌آبادی به هر صورت کج‌دار و مریز منتشر می‌شود. با این حال آرزو دارم که یک سال ممیزی برداشته شود تا ببینیم شاعران و نویسندگان منتقد ممیزی چه آثاری برای عرضه دارند؛ چون به نظر من چیز زیادی ندارند.

الهیاری در بخش دیگری از این گفت‌وگو به دیگر کتاب‌هایش اشاره کرد و گفت: کتاب اولم سال 84 با عنوان «عقاب قله یوشان» با مقدمه بهاء‌الدین خرمشاهی منتشر شد. در سال 89 نیز مجموعه «آن حرف دگر» را شامل 72 رباعی عاشورایی در قالب کتاب نفیس چاپ کردم که مقدمه این کتاب را نیز بهاء‌الدین خرمشاهی نوشت و نظارت هنری آن بر عهده آیدین آغداشلو بود. کتاب دیگرم «سلام بر حیدربابا» نام دارد که ترجمه «حیدربابا»ی شهریار به زبان فارسی است. این کتاب با یک مقدمه از خودم در حال آماده‌سازی برای انتشار است. همچنین «سلامت در شاهنامه» با مقدمه محمدعلی اسلامی ندوشن دیگر کتاب من است.



تاریخ انتشار: ۱۱:۴۲ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - 24 February 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن