واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: وزیر اقتصاد: نرخ تورم نقطه به نقطه به زیر ۹ درصد رسید
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: نرخ تورم نقطه به نقطه در بهمن ماه سال جاری به زیر ۹ درصد کاهش یافته است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، علی طیب نیا در همایش تبیین سیاست های برنامه ششم توسعه افزود: با تلاش های صورت گرفته رشد منفی 6 و 8 دهم درصدی سال 91 در پایان سال 93 به رشد مثبت 3 درصد رسید و این توفیق با وجود تنگناهای شدید مالی حاصل شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه اثر اصلی کاهش قیمت نفت را در بازار ارز باید دید ، تلاش دولت برای ایجاد ثبات نسبی در این بازار موجب شد تا رشد قیمت دلار در دی 94 نسبت به سال 93 معادل 4 و نیم درصد باشد که این نرخ کمتر از نرخ تورم است.
طیب نیا افزود: جلوگیری از تکانه های ارزی هدف اصلی دولت برای ایجاد ثبات در بازار ارز و زمینه سازی برای پیش بینی پذیری آینده اقتصاد ایران و سرمایه گذاری و رشد اقتصادی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی حل دو عارضه نفتی بودن و دولتی بودن اقتصاد را از اهداف اصلی اقتصادی دولت برشمرد و گفت: کاهش درجه وابستگی به نفت و سهم دولت در اقتصاد در کنار افزایش سهم بخش خصوصی اهداف راهبردی دولت در اقتصاد است.
وی افزود: توافق هسته ای و پایان تحریم ها هیچ گاه به منزله پایان تلاش دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی نیست بلکه اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی سرلوحه اهداف دولت در اجرای برنامه ششم توسعه است.
طیب نیا ، رونق اقتصادی و حل معضل بیکاری را از اهداف راهبردی دولت در برنامه ششم
بیان کرد و گفت : رشد 8 درصدی اقتصاد هدف اصلی برنامه ششم توسعه است رشدی با رویکرد حداکثر سازی اشتغالزایی ، رشد موسسات و صنایع کوچک و کاهش نرخ بیکاری است.
وی افزود: تحقق این دو هدف باید همگام با حفظ قدرت خرید مردم و مصون نگاه داشتن طبقات کمتر برخوردار از گزند تورم و حفظ ارزش پول ملی باشد و دولت تا دستیابی به نرخ تورم تک رقمی این سیاست را ادامه خواهد داد.
وزیر اقتصاد در همایش تبیین برنامه ششم توسعه افزود: شکوفایی اقتصاد ایران هم نیازمند عزم جهادی و مدیریت جهادی تیم اقتصادی کشور و قوای مقننه و قضائیه است.
وی گفت: باید زمینه لازم برای رشد اقتصادی را بالا ببریم و آحاد مردم از ثمرات آن بهره مند شوند.
وزیر اقتصاد افزود: در وزارتخانه به موضوع های تنگنای مالی و مدیریت منابع ، رشد اقتصادی و بهبود محیط کسب و کار توجه شده که البته این عوامل نسبت به تکانه های تحریم های اقتصادی آسیب پذیر بوده است.
طیب نیا گفت: در دوران تحریم در اثر تجربه تحریم ها که همراه با تداوم تحریم ها و کاهش درآمدهای ارزی بودجه بود ، اقتصاد کشور آسیب دید.
وی افزود: روند بهبود در سال 93 با کاهش قیمت نفت و توافقات هسته ای قدری کند شد.
وزیر اقتصاد گفت: دولت برای خروج از این امر با بسته خروج از رکود و تدوین برنامه هایی در جهت اقتصاد مقاومتی بخشی از آسیب هایی را که از کاهش درآمدهای نفتی بوجود آمده بود به حداقل رساند.
طیب نیا افزود: برغم کاهش درآمدهای نفتی تورم لجام گسیخته کشور از 34 و 7 دهم درصد در سال 92 به 15 درصد در سال گذشته و به 13 و 2 دهم درصد در سال جاری رسید.
سه شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]