واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: استعدادهاي بالقوه بانوان دركوره دانش مربيان حرفهاي
نویسنده : شيوا نوروزي
حضور مربيان سطح بالاي خارجي در ايران به پيشرفت ورزش بانوان سرعت بيشتري ميبخشد. در حالي كه ورزشكاران زن افتخارآفرينيهاي زيادي براي كشور به ارمغان آوردهاند انتظار ميرود مسئولان نيز با استفاده از مربيان به روز زمينه را براي رشد هرچه بيشتر اين قشر مستعد فراهم كنند. سفر يكي از مربيان درجه يك واليبال بانوان به تهران و زير نظر گرفتن تمرين دختران واليباليست نويد روزهاي خوشي را در اين رشته ميدهد. همين چند سال پيش بود كه داورزني و همكارانش پروژه بهره گرفتن از بهترين مربي واليبال جهان در بخش مردان را كليد زدند. هرچند كه مدت زمان زيادي صرف برنامهريزي اجراي اين پروژه شد اما در نهايت همگان ديدند كه برنامهريزي دقيق چطور و چگونه به ثمر مينشيند.
انتخاب ولاسكو، كواچ و در نهايت لوزانو زمينه را براي جهاني و مدعي شدن واليبال فراهم كرد. نيابد فراموش كنيم كه ورزش بانوان هم در سالهاي اخير پيشرفتي مضاعف داشته. اين در حالي است كه در بيشتر رشتهها مديران فدراسيونها ترجيح ميدهند با تكيه بر دانش مربيان داخلي قضيه را فيصله دهند. اما بايد پذيرفت كه در برخي رشتهها نياز به استفاده از مربيان خارجي به شدت احساس ميشود. در رشته تيراندازي بالا رفتن تعداد سهميههاي كسب شده براي المپيك ارتباط تنگاتنگي با آمدن سرمربي خارجي دارد. لازلو در اين مدت استعدادهاي بالفعل تيراندازان مستعد را به بالقوه تبديل كرده. افزايش سهميههاي اين رشته مويد اين ادعاست. بانوان مليپوش تيراندازي نيز خوشبختانه به بهترين شكل ممكن از تجارب يكي از بهترين مربيان دنيا بهره گرفتند و تا به امروز افتخارات زيادي را هم كسب كردهاند.
با شرايطي كه زنان ورزشكارمان دارند بدون شك به خدمت گرفتن بهترين مربيان دنيا تأثير مثبت زيادي در رشد آنها خواهد داشت. اگرچه زنان مسلمان محدوديتهايي براي فعاليت در برخي رشتهها دارند اما زنان ايراني در رشتههاي ديگر با حجاب اسلامي حضوري فعال دارند. حتي در رشتهاي چون دووميداني به رغم تفاوت و محدوديت فراواني كه با رقباي خود از نظر نوع پوشش دارند اما باز هم در كسب مدال از حريفان چيزي كم ندارند. اما ليلا رجبي، بانوي پرتابگر كشورمان، همچنان از نداشتن مربي خارجي اختصاصي در عذاب است. او كه سهميه المپيك را هم براي دومين بار گرفته به جاي آنكه در اين روزهاي حساس باقي مانده به آينده اميدوار باشد نااميدتر از هميشه تمريناتش را پيگيري ميكند. در فوتبال و فوتسال نيز موفقيتهاي زيادي از دختران مليپوش شاهد بودهايم. قهرماني در آسيا آن هم با كمترين بضاعت تنها يكي از اين موارد است.
به رغم بودجه ميلياردي كه به فوتبال مردان اختصاص داده ميشود در بخش زنان هيچ خبري از اين ريخت و پاشها نيست ولي از نظر كمي و كيفي نتايج زنان به مراتب بهتر از مردان بوده است. ديگر وقت آن رسيده كه در فوتبال و فوتسال نيز مربيان با كيفيت به ايران بيايند تا پيشرفت دختران در اين رشتهها سرعت بيشتري بگيرد. همانطور كه داورزني به آن اشاره كرده در صورت فراهم شدن شرايط دختران واليباليست كم از مردان ندارند. فكرش را بكنيد مايدا مربي اهل اسلووني با فراغ بال و با فرصت مناسبي كه فدراسيون به او ميدهد برنامهاي حرفهاي را براي بانوان واليباليست پياده و انقلابي بزرگ در واليبال زنان ايران ايجاد كند.
مايدا و بسياري ديگر از مربيان خارجي مثل او كه با ويژگيهاي كشورمان هماهنگيهاي لازم را دارند ميتوانند به رشد و تعالي ورزش بانوان ما كمك كنند. از طرفي مربيان وطني نيز ميتوانند با بهرهگيري از دانش مربيان بزرگ خارجي در آيندهاي نزديك جايگزين آنها شوند. سرمايهگذاري در ورزش بانوان هميشه نتيجه داده و پس از انقلاب اسلامي جهانيان حضور پررنگ و موفق زنان ورزشكار ايراني در ميادين بزرگ بينالمللي را نظاره كردهاند؛ حضوري بينظير كه ميتواند با اهميت دادن بيشتر به بانوان پرافتخارتر از امروز شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]