واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اختلافنظر وزارت كشاورزي و سازمان حمايت بر سر مقصر گراني گوشت
در حالي كه رئيس سازمان حمايت از مصرفكنندگان دليل افزايش قيمت گوشت را كاهش عرضه دام ناشي از صادرات و قاچاق آن ميداند، وزارت كشاورزي اين اظهارنظر را غيركارشناسي عنوان و اعلام كرد كه صادرات دام زنده طي يك ماه اخير متوقف شده و قاچاق آن نيز در حدي نيست كه بتواند روي قيمت اثرگذار باشد
در حالي كه رئيس سازمان حمايت از مصرفكنندگان دليل افزايش قيمت گوشت را كاهش عرضه دام ناشي از صادرات و قاچاق آن ميداند، وزارت كشاورزي اين اظهارنظر را غيركارشناسي عنوان و اعلام كرد كه صادرات دام زنده طي يك ماه اخير متوقف شده و قاچاق آن نيز در حدي نيست كه بتواند روي قيمت اثرگذار باشد. از سوي ديگر اگر عامل گراني گوشت قرمز، كمبود عرضه باشد، بايد قيمت دام زنده نيز افزايش يابد كه اينگونه نيست و اين دلالان هستند كه به گراني گوشت دامن ميزنند.
طي هفتههاي اخير گوشت قرمز به يكي از محصولاتي تبديل شده كه همواره روند افزايش قيمت خود را ادامه داده و در اين ميان مسئولان دولتي و تشكلهاي بخش خصوصي دلايل مختلفي براي آن برشمردند، چراكه برخي كمبود عرضه، صادرات و قاچاق دام زنده را عامل اين گراني ميدانند و برخي ديگر دلالان و واسطههاي متعدد و غيرضرور را باعث افزايش قيمت گوشت قرمز عنوان كردهاند. اين درحالي است كه رئيس سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان صادرات و قاچاق دام زنده را عامل افزايش قيمت گوشت قرمز عنوان كرده است. علي ملاصالحي، مديركل مركز اصلاح نژاد و بهبود توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي در اين باره به ايسنا گفت: مشخص نيست چرا هميشه سازمان حمايت، توليدكنندگان را مقصر ميداند و چرا با اين اظهارنظر غيركارشناسي صادرات دام زنده و قاچاق آن را عامل افزايش قيمت گوشت قرمز عنوان كرده است چراكه به دليل مسائلي كه بين ايران و برخي كشورهاي عربي مانند عربستان و كويت به وجود آمده، صادرات دام زنده طي ماه گذشته متوقف شده است چون عمده صادرات دام زنده به كويت صورت ميگرفت. وي افزود: قاچاق دام زنده در حدي نيست كه بتواند روي قيمت گوشت قرمز اثرگذار باشد اما اگر كمبود عرضه ناشي از صادرات يا قاچاق دام زنده باعث افزايش قيمت گوشت قرمز شده باشد بايد قيمت دام زنده نيز افزايش پيدا كند در حالي كه طي ماههاي گذشته قيمت دام زنده در كشور نه تنها افزايش نيافته بلكه با رشد منفي در بسياري از مناطق مواجه بوده است. مديركل مركز اصلاح نژاد و بهبود توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي ادامه داد: بر اساس آمار و مستندات موجود، قيمت هر كيلوگرم دام زنده سبك در ديماه امسال 11 هزار و 500 تومان و هر كيلوگرم دام زنده سنگين 10 هزار و 900 تومان بوده است كه تغيير محسوسي در بهمن ماه نيز در قيمت اين محصول ديده نميشود. اين در حالي است كه نوسان قيمت در گوشت قرمز به حدي افزايش يافته است كه نميتواند منطقي باشد. ملاصالحي تصريح كرد: عامل اصلي قيمت گوشت قرمز دلالان و واسطههاي بيشمار و غيرضروري است كه از مبدأ توليد تا بازار دام زنده را به گوشت قرمز تبديل ميكنند و به بازار ميرسانند؛ بهگونهاي كه از زماني كه دام زنده توسط چوبداران از دامدار خريداري ميشود تا زماني كه گوشت از دام كشتار شده استحصال و به قصابيها تحويل داده شود، بيش از پنج واسطه و دلال دست به دست ميشود كه اين نشان ميدهد حتي اگر هر يك از اين دلالان 10 تا 20 درصد هم سود براي خود در نظر بگيرند قيمت گوشت قرمز افزايش مييابد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]