واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: در گفتوگو با پانا مطرح شد؛ تدوین ارتقای شاخصهای بینالمللی شدن دانشگاهها در برنامه ششم یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد از شاخص های بین المللی شدن دانشگاه ها گفت: درصد بالایی از دانشگاه های کشور ظرفیت بین المللی شدن را ندارند.
۱۳۹۴ شنبه ۱ اسفند ساعت 08:06
رضا صابری در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی پانا، درخصوص موضوع بین المللی شدن دانشگاه های کشور گفت: این مساله نیاز به فراهم بودن زیرساخت هایی دارد تا دانشگاه ها بتوانند به عنوان دانشگاه بین المللی فعالیت کنند. به عنوان نمونه تعداد دانشجویان خارجی یا پروژه های مشترک بین دانشگاه های داخل و خارجی باید به گونه ای باشد که بتواند دانشگاه را در بعد بین المللی مطرح کند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به این سوال که آیا دانشگاه های کشور ظرفیت بین المللی شدن را دارند، توضیح داد: پس از اینکه مجموع شاخص های تعریف شده مورد ارزیابی قرار بگیرد، ظرفیت بین المللی شدن دانشگاه مشخص می شود که متأسفانه درصد بالایی از دانشگاه های ما هنوز این ظرفیت را ندارند.
وی درخصوص اهمیت برقراری ارتباط دانشگاه ها با دانشگاه های خارجی اظهار داشت: باید برنامه آموزش عالی به گونه ای باشد که برقراری ارتباط دانشگاه ها با خارج از کشور تسهیل شود و به عبارتی در چرخه تولید جهانی دانش قرار بگیرند و علاوه بر استفاده از پتانسیل دانش جهانی، بتوانند به این پتانسیل بپیوندند.
این نماینده مجلس افزود: خوشبختانه با لغو تحریم ها می توانیم با کشورهای زیادی برای ایجاد ارتباط علمی فناوری دانشگاه ها همکاری کنیم. در این زمینه هم وزارت علوم با کشورهای فرانسه، آلمان، اتریش و ایتالیا برای ایجاد ارتباط بسیار جدی در زمینه علم و فناوری ورود کرده است.
به گفته صابری، راه اندازی دیپلماسی علم و فناوری از طریق همکاری های دانشگاهی، تبادل استاد و دانشجو برای کشور سرمایه اجتماعی و فرهنگی به همراه دارد.
وی درخصوص برنامه وزارت علوم برای بین المللی شدن دانشگاه ها در برنامه توسعه گفت: وزارت علوم برنامه ارتقای شاخص های بین المللی شدن دانشگاه ها را در برنامه ششم در دستور کار قرار داده تا در پی آن دانشگاه ها به این سمت حرکت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]