واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
چگونه می توانیم در رشد فرزندمان نقش داشته باشیم اصول رفتار با کودکانی که در سن بلوغ به سر می برند چگونه است توصیه های روانشناسان در این زمینه کدامند با چه روش هایی می توانیم فرزندی صالح و سالم تربیت کنیم
دکتر شهر بانو قهاری روانشناسی بالینی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: سن بلوغ برای دختر و پسر بسیار سر نوشت ساز است و والدین باید توجه زیادی در تربیت فرزند خود داشته باشند.
وی بیان کرد: به طور معمول سن بروز اختلافات روحی و رفتاری بین دختران و پسرا ن 3 تا 7 سالگی است که می توان این تضاد ها را در نحوه ی انتخاب لوازم و اسباب بازی و لباسهایشان مشاهده کرد.
دکتر قهاری اظهار کرد: پدر ومادر الگوی اصلی فرزندان خود هستند به گونه ای که اگر مادری محبت لازم را به دختر خود داشته باشد دختر شبیه مادر می شود ولی اگر مادر به خوبی قادر به ایفای نقش خود نباشد در آینده دختر با مشکلات زیادی روبرو می شود.
وی در خصوص خانواده هایی که از جنسیت فرزند خود راضی نیستند، افزود: برخی از والدین به دلایل متعددی از جنسیت فرزند خود ناراضی هستند که این موضوع باعث می شود لوازم ، لباس و حتی اسم فرزند خود را طبق میل خود تعیین کنند، در صورتی که به طور حتم فرزندان آنها باید اسباب بازی ها ولباس های متناسب با جنسیت خود داشته باشند در غیر این صورت به مرور زمان دچار احساس سر خوردگی وکاهش اعتماد به نفس می شوند.
پدر یا مادری که به هر قیمتی می خواهد فرزندش نمونه کپی شده او باشد هم می تواند کودکش را در مراحل هویت یابی جنسی دچار مشکل کند. وقتی شما به عنوان یک پدر دست دخترتان آچار و پیچ گوشتی می دهید و از او می خواهید به جای عروسک بازی با همسالانش راه و رسم برآمدن از پس همه کارهای خانه را یاد بگیرد یا وقتی به عنوان یک مادر همراه با پسر کوچولوی تان کوبلن می دوزید، فرزندتان را درگیر نقش های جنستی خود می کنید. گذشته از تلاش برای شبیه کردن کودک غیر هم جنس تان به خود، گاهی هم به خاطر ناکامی هایی که در تعیین جنسیت فرزند با آن روبه رو شده اید، ممکن است مسیر را اشتباه بروید.
گاهی والدین به خاطر انتظاری که قبل از تولد فرزندشان نسبت به جنسیت او داشته اند، دچار چنین اشتباهاتی می شوند. پدری که همیشه آرزوی پسردار شدن داشته، ممکن است حتی با گذشت سال ها هم نتواند دختردار شدنش را بپذیرد و به همین دلیل همه رفتارهایی که فکر می کرده با فرزند پسر می تواند داشته باشد را در مقابل دخترش انجام دهد. چنین پدری احتمالا از اینکه به دیگران بگوید «دخترم مرد خانه است!» هم احساس غرور خواهد کرد، اما واقعیت این است که این موضوع در سال های آینده دخترش را با مشکلات فراوانی روبه رو خواهد کرد. اما چنین پدری فراموش می کند که نمی توانید خلأ نداشتن پسر را با پسرانه تربیت کردن دخترش جبران کند.
دکتر قهاری در خصوص تربیت مناسب والدین برای فرزندان خود، خاطرنشان کرد: در فضای خانواده هم فکری والدین با فرزندان از اهمیت ویژه ا ی برخوردار است علاوه براین نقشی که والدین در مسائل خانه به فرزند خود می دهند، احترام به شخصیت فرزند، صبور بودن در تربیت فرزند و تشویق رفتارهای مثبت بسیار حائز اهمیت است.
باشگاه خبرنگاران جوان
30 بهمن 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]