واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: لزوم انجام غربالگری ها و تست های تشخیصی جنین پژوهشگر جوان برتر کنگره بین المللی چالش های بالینی در مامایی ، زنان و نازایی، گفت : غربالگری های سه ماهه اول و دوم، سونوگرافی و تست های تشخیصی باید در زمان مناسب انجام شود تا بتوان با تشخیص دقیق بیماری، از تولد نوزادی با آنومالی های زیاد پیشگیری كرد.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۸ بهمن ساعت 10:35
به گزارش خبرگزاری پانا، لیلا نظری اظهار كرد :غربالگری های دوران بارداری برای سنجش سلامت جنین دو نوع است كه در سه ماهه اول و در سه ماهه دوم انجام می شود و شامل برخی تست های خونی است كه طی آن خون مادر بررسی می شود. وی افزود : همچنین یك سونوگرافی كه در آن چند معیار بررسی می شود كه مهمترین آن بررسی اندازه استخوان بینی است كه اگر در آن استخوان بینی كودك دیده شود مشكلی وجود ندارد اما اگر دیده نشود احتمال وجود برخی سندرم ها وجود دارد كه شایعترین آنها سندروم دان است. نظری ادامه داد : غربالگری سه ماهه اول جزو مواردی است كه باید انجام شود اما اگر مشكلی در این غربالگری دیده شد، نمی توان تنها با این غربالگری تایید كرد كه بیماری وجود دارد بنابراین نیاز به انجام غربالگری در سه ماهه دوم است. وی تصریح كرد : اگر در غربالگری دوم نیز مشكلی دیده شد، لازم است كه آمنیوسنتز به عنوان یك تست تشخیصی انجام شود.
نظری در مورد عوارض ناشی از این غربالگری ها گفت : غربالگری ها به دلیل اینكه تست های تهاجمی نیستند و آسیبی به جنین و مادر نمی زنند، بسیار مفید هستند و هیچ عارضه ای برای مادر و جنین ندارند. وی افزود : همچنین از آنجایی كه هزینه چندانی ندارند، می توان به راحتی بیماری های احتمالی جنین را تشخیص داد و بعد از تشخیص به انجام اقدامات لازم در این رابطه پرداخت. نظری با بیان اینكه سونوگرافی باید در حدود 11 تا 12 هفتگی بارداری انجام شود زیرا اگر زودتر یا دیرتر انجام شود، ارزشی ندارد، اظهار داشت : اگر جواب آن مثبت باشد، باید به سرعت غربالگری سه ماهه دوم و تست های تشخیصی انجام شود تا اگر مشكلی تشخیص داده شد، با اجازه پزشكی قانونی ختم بارداری صورت گیرد. وی گفت : بسیاری از سندرم ها به ویژه سندرم دان، بیماری های خونی مانند هموفیلی و بیماری های ارثی در این غربالگری ها مورد بررسی قرار می گیرند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی هدف از انجام غربالگری ها را پیشگیری از تولد نوزادی با آنومالی های زیاد دانست و افزود : در واقع می توان با هزینه كمتر و روش های ساده تر و با اجازه ختم حاملگی از تولد یك نوزاد با آنومالی های زیاد و تحمیل هزینه های مالی و روانی بر خانواده ها و جامعه جلوگیری كرد. نظری تاكید كرد : البته غربالگری ها به تنهایی نمی توانند وجود یك بیماری را تایید كنند بنابراین لازم است تست های تشخیصی نیز در كنار آنها انجام شود. وی با بیان اینكه هرچه سن مادر بیشتر باشد، احتمال اینكه تست های غربالگری مثبت باشد، بیشتر است، افزود: لازم است مادران باردار به این مساله توجه داشته باشند كه اگر پزشك آنها توصیه به انجام غربالگری و تست های تشخیصی كرد، حتما این كار را انجام دهند و نسبت به این موضوع بی تفاوت نباشند. نظری گفت : اگر مادر سن بالای 35 سال داشته باشد، سابقه فامیلی بیماری های ارثی وجود داشته باشد و یا یكی از زوجین بیماری خاصی داشته باشند باید حتما این غربالگری ها را انجام دهند و حتی در برخی موارد به دلیل حساسیت موضوع توصیه می كنیم كه از همان ابتدا تست های تشخیصی را انجام دهند و زمان طلایی تشخیص بیماری را با انجام غربالگری ها از دست ندهند. وی تاكید كرد : غربالگری سه ماهه اول و سه ماهه دوم باید با هم تجمیع شوند و اگر مثبت باشند حتما باید با تست های تشخیصی بررسی های بیشتر صورت گیرد. در افتتاحیه این کنگره که با حضور دکتر علی اصغر پیوندی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و 16 مهمان خارجی برگزار شد از پیشکسوتان رشته زنان و زایمان ( دکتر محمد متین ، دکتر پرویز قره خانی ، دکتر حشمت اله ازهر، دکتر رضا مشایخی، دکتر مصطفی اعتماد زاده ، دکتر احمدرضا کرمی ، دکتر رضا راستی ، دکتر سید علی حسینی، دکتر حمید بهنیا، دکتر زهره شاهوردی، دکتر میتراپارسا پورمقدم، دکتر سید افسر شرفی و دکتر افاسنه فداییان ) تقدیر شد . اولین کنگره بین المللی چالش های بالینی در مامایی، زنان و نازایی از 27 تا 30 بهمن ماه در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است. در برگزاری این کنگره مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری های زنان دانشگاه شهید بهشتی، انجمن علمی زنان و مامایی ایران و گروه زنان دانشگاه شهید بهشتی همكاری دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]