تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855123606




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دام كمپاني‌هاي تراريخته امريكايي ‌سر راه كشاورزي ايران


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دام كمپاني‌هاي تراريخته امريكايي ‌سر راه كشاورزي ايران
در حالي كه سلامت محصولات غذايي تراريخته يكي از پرچالش‌ترين موضوعاتي است كه در تمام دنيا مطرح است و تاكنون هيچ مرجعي سلامت اين محصولات را تأييد نكرده است، در لايحه برنامه ششم توسعه مجوز رسمي توليد انبوه و تجاري‌سازي محصولات تراريخته با اولويت پنبه و برنج صادر شده است.
نویسنده : زهرا چيذري 


در حالي كه سلامت محصولات غذايي تراريخته يكي از پرچالش‌ترين موضوعاتي است كه در تمام دنيا مطرح است و تاكنون هيچ مرجعي سلامت اين محصولات را تأييد نكرده است، در لايحه برنامه ششم توسعه مجوز رسمي توليد انبوه و تجاري‌سازي محصولات تراريخته با اولويت پنبه و برنج صادر شده است. اين در حالي است كه بسياري از كارشناسان معتقدند محصولات تراريخته سلاح خاموش بيوتروريسم سلامت است.
توليد و واردات محصولات دستكاري شده ژنتيكي در كشورمان چندين سال است كه بي‌سر و صدا انجام مي‌شود اما با مهر تأييد قانون در برنامه ششم توسعه و چراغ سبز دولت به اين موضوع با حجم گسترده‌اي از اين توليد و واردات بدون برچسب مواجه خواهيم بود. مواد غذايي تراريخته (دستكاري شده ژنتيكي) محصولاتي است كه از انتقال يك يا چند ژن بين دو نوع موجود زنده مختلف به وجود مي‌آيد؛ گرچه اين محصولات ممكن است محسناتي مانند پرمحصولي و مقاومت نسبت به آفات داشته باشد، اما مشكلات متعددي نيز براي چرخه طبيعي اكوسيستم‌ها و سلامتي انسان‌ها به وجود مي‌آورد و دستكاري در طبيعتي است كه هزاران سال است روال عادي خود را طي مي‌كند. نخستين نمونه‌هاي اين دستكاري ژنتيكي هم با شكست و نتيجه معكوس مواجه بود، به طور نمونه تلاش مهندسان ژنتيك براي توليد محصولي با ريشه‌اي خوراكي شبيه هويج و برگ خوراكي مانند كلم به تولید محصولي با ريشه‌اي شبيه كلم و برگي شبيه هويج منجر شد. محصولات تراريخته جديد اما شايد برخي از اهداف نظير پر‌محصولي يا بي‌نيازي از آفت‌كش‌ها را تأمين كنند اما اثر آنها روي اكوسيستم‌هاي طبيعي و سلامت انسان‌ها همواره مورد ترديد بوده و شواهدي بر مضرات آنها وجود دارد.
  
ممنوعيت در اغلب كشورهاي اروپايي
سالانه ميلياردها دلار محصولات دستكاري شده ژنتيكي (تراريخته) وارد ايران شده و بدون برچسب‌گذاري به سفره مردم راه مي‌يابد. در حالي كه در ديگر كشورها در صورت عرضه چنين محصولاتي از محصولات ارگانيك يا معمولي ارزان‌تر بوده و ترا‌ريخته بودن روي بسته‌بندي‌شان قيد مي‌شود. حالا دولت يازدهم بدون ايجاد زيرساخت‌ها و ارزيابي‌هاي ضروري با شاخص‌هاي سلامتي و زيست‌محيطي، توليد انبوه محصولات دستكاري شده ژنتيكي را در برنامه ششم توسعه قرار داده است. آن هم در شرايطي كه اغلب اعضاي اتحاديه اروپا شامل فرانسه، آلمان، اتريش، مجارستان، يونان، لوكزامبورگ، لهستان و بلغارستان هر‌گونه توليد و واردات محصولات تراريخته را ممنوع اعلام كرده‌اند. معدودي از كشورها از جمله امريكا، كانادا و آرژانتين به توليد انبوه محصولات دستكاري شده ژنتيكي اعم از ذرت، گندم، برنج، سويا و انواع ميوه‌ها اقدام كرده‌اند و با فشار بر نهادهاي بهداشتي و زيست محيطي مي‌كوشند بازار فروش محصولات خود را در كشورهاي در حال توسعه و فقير گسترده‌تر كنند. در ساير كشورهاي اتحاديه اروپا نيز قوانين سفت و سختي در حوزه واردات وجود دارد، به نحوي كه تمام مواد غذايي (از جمله مواد غذايي فرآوري شده) يا خوراك دام كه شامل بيشتر از 9/0 درصد از تراريخته‌ها باشند تنها با برچسب هشدار عرضه مي‌شود. در استراليا و نيوزيلند و بسياري از كشورهاي توسعه‌يافته ديگر نيز واردات ميوه و محصولات غذايي GMO ممنوع است.  در پروتكل جهاني ايمني زيستي كارتاهنا كه سال 1992 به تصويب جهاني رسيد «حفظ سلامت انسان و محيط زيست» از خطرات بالقوه محصولات GMO يا تراريخته عنوان شده است.   آكادمي امريكايي پزشكي محيط زيست (AAEM‌) معتقد است: مطالعات متعددي نشان مي‌دهد سلامت حيوانات مصرف‌كننده محصولات تراريخته با مخاطرات جدي مواجه شده است از جمله ناباروري، آسيب‌هاي ريوي، اختلال در سيستم ايمني، كمبود ويتامين، پيري زودرس، ديابت، انواع سرطان‌ها شامل سرطان كبد، كليه، قلب، پروستات و در نهايت نرخ بالاي ميزان مرگ و مير!  مقالات بسياري نيز درباره تأثير مصرف محصولات تراريخته بر سلامت بدن و حتي زندگي در كنار مزارع توليد اين فرآورده‌ها منتشر شده است، به طور مثال تحقيقات 29 ساله تيم دكتر استنلي ايون از درمانگاه سلطنتي انگليس، ثابت كرده مصرف گل كلم اصلاح ژنتيك شده با ويروس و سوياي تراريخته، ميزان شيوع ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ را به ميزان معنا‌داري افزايش مي‌دهد. در گزارش نشست مشترك فائو و سازمان بهداشت جهاني در سال 2015 در ژنو صراحتاً به احتمال سرطان‌زايي ماده گلايفوسيت كه همراه اغلب محصولات تراريخته وجود دارد اشاره شده است. پوتين نيز واردات محصولات «تراريخته» به روسيه را ممنوع كرده است.
 
دستكاري ژنتيكي، سلاح خاموش
باز شدن قانوني پاي تراريخته‌ها به سفره مردم در حالي است كه معصومه ابتكار، رئيس سازمان محيط زيست نيز كشاورزي ارگانيك را نسخه مورد قبول و ايمن كشور دانسته و شهريور 94 رسماً اعلام كرد: GMO‌ها يا مواردي كه در ژنتيك آن دستكاري مي‌شود بدون هيچ كنترلي در سال‌هاي گذشته به كشور وارد شده است كه اين امر باعث ايجاد بيماري‌هاي خطرناك در كشور مي‌شود.
 محمدجواد ظريف هم ۱۶سال پيش در نامه‌اي هشدار داده بود: اين محصولات دستكاري شده ژنتيكي مي‌تواند به عنوان سلاح عليه كشور مورد بهره‌برداري قرار گيرد. توليدكنندگان اين محصولات قادرند نسلي از يك كشور را عقيم سازند.
  
چه كسي از تراريخته سود مي‌برد؟
علي كرمي، استاد دانشگاه معتقد است كه رواج محصولات تراريخته توطئه صهيونيسم براي بيمار كردن ملت ايران و مصداق جدي خط نفوذ است. وي حتي نياز كمتر محصولات تراريخته به سموم را رد مي‌كند. به گفته وي مصرف سم براي تراريخته‌ها، طي 16 سال اخير سه برابر شده است زيرا آفت‌ها در برابر اين سموم مقاوم شده‌اند. به باور اين استاد دانشگاه در اينجا دو تجارت شيرين وجود دارد؛ غذاي آلوده منجر به بيماري مي‌شود و از آن سو، بيمار نيازمند دارو و درمان است! صنعت دارويي و پزشكي هم يك صنعت مولتي تريليارد دلاري است؛ تجهيزات پزشكي، آزمايشگاه، دارو، درمان، سي تي اسكن، دارو، شيمي درماني. وي تصريح مي‌كند:‌اسنادي وجود دارد كه برخي كمپاني‌هاي عظيم دارويي براي فروش داروها و واكسن‌هايشان، مردم را عمداً بيمار مي‌كنند؛ يا همه‌گيري و اپيدمي را شايع مي‌كنند، كه واكسن‌ها و داروهاي‌شان را بفروشند؛ كه سي‌تي اسكن‌هاي جديد بسازند. وي درباره پر‌محصول بودن بذرهاي تراريخته نيز مي‌گويد: مشكلات ما در كشاورزي چيزهاي مهم‌تري است؛ مثل فرسايش خاك و سياستگذاري و توزيع و غيره. تراريخته فعلاً مشكلي از كشور و جهان حل نمي‌كند؛ اين يك تجارت است، براي اينكه بذر عقيم را به كشاورز بدهند، كه هر سال به آن شركت فروشنده بذر وابسته باشد؛ در واقع توطئه اين است كه با ابزار غذا كشور و مردم را كنترل كنند. وي به جمله‌اي از هنري كسينجر در سال 1974 اشاره مي‌كند كه گفته است: اگر نفت را كنترل كنيد كشورها را كنترل خواهيد كرد و اگر غذا را كنترل كنيد، مردم را كنترل خواهيد كرد.  دكتر سيد‌مهدي سيدي، عضو هيئت علمي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري به نقش شركت‌هاي بين‌المللي در گسترش گياهان دستكاري شده ژنتيكي اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «از جمله منفعتي كه اين شركت‌ها از توليد محصولات دستكاري شده ژنتيكي دنبال مي‌كنند در انحصار قرار دادن بذر اين محصولات است. نكته دوم فروش سم است. اين شركت‌ها بذر محصولات دستكاري شده ژنتيكي را كه مي‌فروشند مي‌گويند چون دستكاري شده است هر سمي را نمي‌توانيد استفاده كنيد بايد سم ما را استفاده كنيد بنابراين هم بذر و هم سم را مي‌فروشند و سپس آرام آرام اين سلطه را برقرار مي‌كنند.‌» حسين رستگار، رئيس مركز تحقيقات آزمايشگاهي غذا و داروي سازمان غذا و دارو با بيان اينكه استفاده از محصولات تراريخته يك شمشير دولبه است، مي‌گويد: اگر از اين محصولات غفلت كنيم از فناوري عقب مي‌مانيم و از سوي ديگر ادله و شواهدي وجود دارد كه مصرف اين محصولات مي‌تواند عوارضي در مصرف‌كننده ايجاد كند. وي تصريح مي‌كند: تراريخته عوارض دارد ولي مجبور به واردات هستيم.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن