تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى‏خواهد خداوند او را از زبانيه (فرشتگان عذاب) نوزده‏گانه برهاند، بسم الل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806880423




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بی‌برنامگی در پیشگیری از رفتارهای پرخطر


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بی‌برنامگی در پیشگیری از رفتارهای پرخطر
بحث پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي و به صورت خاص آسيب‌هايي كه در مدارس، نوجوانان را تهديد مي‌كند از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
نویسنده : محمدرضا‌هاديلو 
با اينكه طي سال‌هاي اخير به كرات در مورد رفتارهاي پرخطر دانش‌آموزان گفته شده است اما گويي مسئولان امر زماني به اين فريادها واكنش نشان مي‌دهند كه اخطارها به هشدار تبديل شده باشند.
همين چند روز پيش بود كه مديركل دفتر مراقبت در برابر آسيب‌هاي اجتماعي وزارت آموزش و پروررش با تأكيد بر ضرورت جدي گرفتن رفتارهاي پرخطر مدعي شده بود اين رفتارها بيشتر از آنچه كه فكر مي‌كنيم، دانش‌آموزان و فرزندان ما را تهديد مي‌كند و بي‌توجهي به اين رفتارها سبب بروز آسيب‌هاي اجتماعي در خانواده و جامعه مي‌شود.
با اينكه ايشان نسبت به افزايش رفتارهاي پرخطر هشداده بود اما در ارائه راهكارهايي براي پيشگيري از آنها به كلي‌گويي پرداخته و ترويج شيوه‌هاي زندگي سالم و آشنايي با رفتار‌هاي پرخطر را جزو مهم‌ترين اقدامات براي داشتن نوجواناني سالم برشمرده بود.
با مروري بر نظرات و برنامه‌هاي ديگر مديران امر نيز كاملاً مشهود است كه متأسفانه آنها هم در مقام عمل حرفي براي گفتن ندارند.
بي‌شك پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي در مدارس به ويژه براي نوجوانان در معرض خطر نياز به پيش‌نيازهاي خاصي دارد كه از ضروري‌ترين آنها مداخلات ويژه اين دانش‌آموزان و تدوين نقشه خطرپذيري مدارس است. البته آموزش‌هاي پيشگيري نيز بايد به كتاب‌هاي درسي راه يابند تا از همان ابتدا بتوان كودكان و نوجوانان را از عواقب اين رفتارها آگاه كرد.
اگر‌چه آسيب‌هاي اجتماعي از جامعه به مدارس وارد مي‌شود اما براي امن ماندن محيط مدارس و مراقبت از دانش‌آموزان در برابر آسيب‌هاي اجتماعي نياز به برنامه‌ريزي‌هاي كوتاه‌مدت و دراز‌مدت و اجراي برنامه‌هاي آموزشي ويژه نوجوانان است و در اين رابطه آموزش و پرورش نقش كليدي دارد، هر‌چند نمي‌توان ضرورت همكاري ساير نهادها با دستگاه‌ تعليم و تربيت براي واكسيناسيون دانش‌آموزان در برابر آسيب‌‌هاي اجتماعي است.  پيشگيري از گرايش كودكان و نوجوانان به آسيب‌هاي اجتماعي شامل مجموعه‌اي از خدمات و اقدامات مختلف در جهت مصونيت بخشي و توانمندسازي است كه با ارتقاي دانش و آگاهي نوجوانان و نيز اصلاح نگرش آنها در كنار ارائه خدمات راهنمايي و مشاوره از آنان در برابر رفتارهاي پرخطر و آسيب‌هاي اجتماعي به ويژه سوء‌مصرف مواد و اعتياد را فراهم مي‌آورد.
نكته حائز اهميت اين است كه پيشگيري صرفاً با رويكرد اوليه كافي نيست در حالي كه برخي از نوجوانان در معرض خطر تشخيص داده مي‌شوند نه تنها اتكا به آموزش‌هاي عمومي به تنهايي برايشان كافي نيست، بلكه لازم است از استراتژي‌هاي ديگر و متناسب با وضعيت خطرپذيري هر نوجوان براي خودش استفاده شود.
در همين راستا گنجاندن برنامه‌هاي آموزش پيشگيري در مدارس و كتاب‌هاي درسي نيز حائز اهميت است. با اينكه تاكنون كتاب‌هاي درسي پايه‌هاي ششم، هفتم و هشتم با رويكرد آموزش مهارت‌هاي خود‌مراقبتي تغيير كرده‌اند و در كتاب درسي مطالعات اجتماعي و سبك زندگي پايه هشتم، موضوع اعتياد، رفتارهاي پرخطر و آسيب‌هاي اجتماعي به عنوان يك بخش مستقل درج شده است اما اتفاقات و آمار و ارقام نشان مي‌دهد كه هنوز تا رسيدن به سر‌منزل مقصود راه زيادي باقي است.
لازم به ذكر است وقتي مي‌گوييم آسيب‌ها از جامعه به درون مدارس راه پيدا مي‌كنند به اين معني است كه پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي و رفتارهاي پرخطر، تنها با تمركز بر مدرسه نمي‌تواند اثربخش و كارآمد باشد زيرا در شرايطي كه كودكان و نوجوانان با مخاطرات مختلفي روبه‌رو هستند، لازم است از انواع ظرفيت‌هاي درون و بيرون مدرسه براي طراحي و اجراي پروژه‌ها و برنامه‌هاي پيشگيري از آسيب‌ها استفاده شود كه يكي از رويكردهاي موفق در اين زمينه، اجراي برنامه‌هاي پيشگيري با رويكرد اجتماع محور است يعني تمام مراحل پيشگيري از رصد وضع موجود تا طراحي و اجراي پروژه در قالب همياري اجتماعي صورت گيرد و تك تك افرادي كه به نوعي با آموزش و پرورش در ارتباط هستند در تمام مراحل حضور مؤثر داشته باشند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن