واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
اگر می خواهید کفشی مناسب انتخاب کنید بهتر است توصیه ها و نکات مهم و مفید را در این زمینه بخوانید و در نظر بگیرید تا بتوانید به سلامتی خود با خرید کفش نامناسب و غیراستاندارد آسیب نزنید اولین نکته ای که در انتخاب و خرید کفش ورزشی اهمیت دارد، توجه به این موضوع است که واقعا می خواهید با این کفش چقدر و چگونه ورزش کنید؛ مثلا می خواهید در هفته حدود 25 کیلومتر بدوید یا 45 کیلومتر؛ قرار است روی آسفالت بدوید یا روی تردمیل؛ قرار است برای مسابقه دوندگی رسمی تمرین کنید یا مسابقه مدرسه… اگر قرار است بیش از اندازه یا روی آسفالت بدوید، باید کفش های ورزشی کمی گرانقیمت تر و البته مقاوم تر بخرید. داخل کفشی که قرار است روی سطوح سفت با آن بدوید، باید دارای بالشتکی عمیق تر و کمی انعطاف پذیرتر نسبت به کفش هایی باشد که می خواهید برای پیاده روی معمولی از آنها استفاده کنید. از طرف دیگر، باید ویژگی های بدنتان را هم هنگام خریدن کفش روزشی در نظر بگیرید. انتخاب کفش ورزشی برای فردی که جثه بزگری دارد با افراد لاغر، خیلی متفاوت است. افرادی که جثه درشتی دارند، باید کفش هایی با لژ مقاوم تر و دارای بافت متراکم تر خریداری کنند تا کفش آنها بتواند به سادگی وزن بدنشان را تحمل کند و فشار بیش از اندازه با پاها وارد نشود؛ در حالی که لاغرها می توانند کفش های سبک تر هم انتخاب کنند. در این مطلب به نکته های کلیدی برای انتخاب و خرید کفش ورزشی مناسب پرداخته ایم. با ما همراه شوید. تاریخ مصرف کفش همیشه وقتی کفش ورزشی می خرید، تاریخ خرید را ثبت کنید. از زمانی که دویدن با کفش ورزشی را شروع می کنید، حدود 800 کیلومتر می توانید با آنها بدوید و این زمان تقریبا حدود 6 ماه می شود. پس اگر می دانید عمر کفش ورزشی تان تمام شده، باید آنها را کنار بگذارید، حتی اگر ظاهر کاملا سالمی داشته باشند. اگر از این کفش های فرسوده استفاده کنید، خطر آسیب دیدگی خیلی بیشتر از همیشه می شود. پنجه و پاشنه کفش سبک دویدنتان را بشناسید. خیلی مهم است که کدام نقطه از پای شما، قبل از همه با زمین تماس پیدا می کند؛ مثلا بعضی افراد هنگام دویدن اول پاشنه پا را روی زمین می گذارند، ولی بعضی افراد اول قسمت جلویی پا را پایین می آورند. اگر نفطه تماس اولیه پایتان مثل بسیاری از ورزشکاران و دوندگان سرعت، قسمت جلویی پا باشد، پس باید کفش ورزشی مناسبی انتخاب کنید که طراحی خوبی برای قسمت جلویی پا داشته باشد. یعنی هم پنجه در آن اذیت نشود و هم پوشش کف و روی قسمت پنجه به اندازه کافی تراکم داشته باشد و منعطف باشد، بنابراین وقتی قرار نیست روی پاشنه پا بدوید، نیازی نیست از کفش های ورزشی ای استفاده کنید که پاشنه پهن و برجسته ای دارند.
پهنای کفش کفش ورزشی نباید به پاها فشار وارد کند و تمام پهنای پا باید کاملا با کف کفش تماس داشته باشد. کفش ورزشی را باید با همان لباس های دوندگی امتحان کنید، نه مثلا با کت و شلوار یا بدون جوراب! یادتان باشید پوشیدن جوراب های ورزشی مناسب دویدن هنگام امتحان کردن کفش ورزشی، اهمیت خیلی زیادی دارد.
کف کفش افرادی که می خواهند از کفش های ورزشی استفاده کنند، باید نوع قوس پای خودشان را بشناسند. بد نیست بدانید نوع قوس پای افراد است که تعیین می کند زمان دویدن چه اتفاقی برای پاها می افتد. اگر قوس پا زمان دویدن به درون پا برگردد به آن حالت «پرونیت» می گویند، ولی اگر قوس به بیرون پا برگردد، به آن حالت «سوپینیت» می گویند. البته این حالت ها برای همه انسان ها اتفاق نمی افتد و کسانی هم هستند که پایشان حالت طبعیی دارد. اگر کف پای فردی کاملا صاف باشد، باید در انتخاب کفش های ورزشی بیشتر از دیگران دقت کند و کفش مخصوص پاهای صاف بخرد یا این کفش ها را به مراکز ارتوپدی فنی سفارش دهد. این افراد به کفش ورزشی پایدار نیاز دارند که قوس زیادی داشته باشد. امروزه فروشگاه های پیشرفته ای که کفش های ورزشی ارائه می کنند، روش های خاصی برای تعیین قوس پای مشتری ها دارند.
فضای داخلی کفش وقتی کفش ورزشی را امتحان می کنید، زمان ایستادن باید فضای کافی برای انگشت های پا وجودداشته باشد. اگر این طور بود، باید ببینید آیا تمام پا فضای مناسبی دارد یا نه چون همه استخوان های پا باید فضای مناسبی داشته باشد. شماره کفش پاهایتان را باید به طور مرتب اندازه گیری کنید. تصور رایج مردم این است که اندازه پا در بزرگسالی تغییر نمی کند، اما چنین تصوری واقعیت ندارد. اندازه پا همراه با افزایش سن تغییر می کند و بهتر است سالی 2 بار این اندازه گیری را انجام دهید. از طرف دیگر، این نکته را هم در نظر بگیرید که اندازه کفش ها در برندهای مختلف با هم تفاوت دارد، بنابراین دقت کنید کدام کفش ورزشی برای پای شما مناسب تر است و روی شماره کفش همیشگی اصرار نکنید. بالشتک کفش افرادی که کمردرد دارند، باید کفش ورزشی را با توجه به نوع قوس پایشان انتخاب کنند. پای بعضی از این افراد، حالت اُورپرونیت دارد، یعنی بیش از حد به درون بر می گردد. کفش های ورزشی کنترل- حکرت برای این افراد مناسب هستند چون فشار روی کمر را کاهش می دهند. افراد دیگری هم هستند که کمردرد دارند. اما قوس پایشان طبیعی است. این افرادب اید از کفش ورزشی پایدار استفاده کنند. کفش های ورزشی پایدار طوری طراحی شده اند که چرخش پا به درون را کنترل می کنند. ضمنا آن گروه از افرادی که کمردرد دارند اما حالت پایشان سوپینیت است، باید از کفش های ورزشی بالشتک دار استفاده کنند.
پاهای سوپینیت، قوس بیشتری دارند و وزن بدن در این حالت بیشتر روی پاها و کمر قرار می گیرد، بنابراین اگر از کفش ورزشی بالشتک دار استفاده نکنید، ممکن است با درد عضلانی در ناحیه کمر یا حتی مشکل مفصلی مواجه شوید. قیمت کفش کفش های ورزشی با کیفت معمولا کمی گران هستند، اما واقعا ارزش خرید دارند. با این حال، کفش های ورزشی بسیار گرانقیمت و مد روز یا کفش های ورزشی خاصی که هنرمندان و ورزشکاران مشهور می پوشند، هیچ کیفیت بالاتری به شما ارائه نمی کنند و فقط برای شما هزینه اضافی می تراشند. زمان خرید کفش بهترین زمان خریدن کفش ورزشی، مثل همه کفش های دیگر، اواخر روز است یا در طول روز کمی ورم میکند و زمان راه رفتن یا دویدن هم دچار انبساط بیشتری می شود. به همین دلیل باید کفش ورزشی را متناسب با زمانی انتخاب کنید که پاها در بزرگ ترین حالت خودشان قرار می گیرند. هفته نامه زندگی مثبت
26 بهمن 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]