تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):به امام سجّاد عليه‏السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805128119




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اخلاق انتخاباتی؛ مشارکت اجتماعی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
اخلاق انتخاباتی؛ مشارکت اجتماعی
اگر راه تخریب و توهین به فضای انتخابات باز شود و کاندیداها یا هواداران آنها دست به بداخلاقی‌هایی در عرصه رقابت‌های انتخاباتی بزنند بی‌شک اعتماد مردم خدشه‌‌دار می‌شود.

خبرگزاری فارس: اخلاق انتخاباتی؛ مشارکت اجتماعی



به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس روزنامه «جوان» در یادداشتی به قلم «محمدرضا‌هادیلو» نوشت: کم‌کم شمارش معکوس برای برگزاری دهمین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز می‌شود. بر همین اساس کمتر از دو هفته دیگر با شروع تبلیغات نامزدها، شهر با شور و هیجان خاصی مواجه می‌شود که هر چهار سال یک‌بار آن را تجربه می‌کند. اما در این میان و با توجه به تجربیات سالیان قبل، برخی بداخلاقی‌های سیاسی و انتخاباتی نه تنها به میزان مشارکت‌های مردمی ضربه می‌زند، بلکه وجهه جمهوری اسلامی را نیز در مجامع بین‌المللی خدشه‌دار می‌کند.
همیشه با نزدیک شدن به ایام انتخابات و خصوصاً در روزهای تبلیغات نامزدها سخن از اخلاق انتخاباتی بسیار به میان می‏آید و هواداران کاندیداها و رسانه‌ها یکدیگر را به دوری از «بد‌اخلاقی سیاسی» دعوت می‏کنند. با این حال یکی از رایج‏ترین بی‏تقوایی‏های سیاسی که معمولاً در این روزها شاهد آن هستیم تخریب و توهین و تهمت‌هایی است که بعضاً از یک طرف به طرف دیگر پرتاب می‌شود.
بر همین اساس آنچه در گام اول باید برای کاندیداها ملاک قرار گیرد، تعلق خاطر آنها به انقلاب و حفظ منافع ملی کشور است؛ کاری که می‌تواند افزایش مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی را به همراه داشته باشد.
نباید فراموش کرد که مردم در لایه‌های میانی و پایین جامعه چشم به رفتار و گفتار مسئولان خود دارند و به همین خاطر اعتماد آنان به مسئولان نظام را می‌توان از دلایل و انگیزه‌های اصلی مشارکت‌شان در انتخابات در نظر داشت.
حال با این اوصاف اگر راه تخریب و توهین به فضای انتخابات باز شود و کاندیداها یا هواداران آنها دست به بداخلاقی‌هایی در عرصه رقابت‌های انتخاباتی بزنند بی‌شک اعتماد مردم خدشه‌دار و در سطحی کلان‌تر به نظام ضربه وارد می‌شود.
در سال‌های گذشته مشاهده شده که متأسفانه معدودی از کاندیداها اخلا‌ق انتخاباتی را رعایت نکرده و برای رسیدن به مقصود از هر وسیله‌ای استفاده می‌کنند - گویی از منظر اینها هدف وسیله را توجیه می‌کند- و با کنار گذاشتن تقوا و اخلا‌ق برای تصاحب صندلی‌های مجلس یا نهادهای دیگر به تخریب و تهمت و شایعه‌پراکنی علیه رقبای انتخاباتی اقدام می‌نمایند، به طوری که معدودی از کاندیداها از تبلیغات پرهزینه و برگزاری مراسم و میهمانی‌‌های پرخرج و چند هزار نفری پرهیز نمی‌کنند و برای جمع‌آوری آرا از مقدسات مردم هم سوءاستفاده می‌کنند. این اتفاقات در شرایطی به وقوع می‌پیوندد که در اهمیت و جایگاه انتخابات در کشور همین بس که امام (ره) سلامت انتخابات را تکلیف شرعی و دینی عنوان کردند و لذا رعایت قواعد اخلاقی در ایام رقابت‌های انتخاباتی مهم‌ترین چالش در این فضا به شمار می‌رود.
البته نقش مسئولان نظارتی و اجرایی انتخابات در جلب مشارکت مردم در انتخابات را نباید نادیده گرفت. مسئولان نظارتی و اجرایی رسالت سنگینی به دوش دارند و باید ضمن عمل به قانون دقت نظر بیشتری در اجرا و نظارت بر انتخابات داشته باشند.
کوتاه سخن اینکه جمهوری اسلامی نظامی مردم‏سالار و با محتوای اسلامی است که طبق قانون اساسی، خود را ملزم به رعایت همه احکام و باید و نبایدهای اسلامی می‏داند. بنابراین همان‏گونه که خط قرمز احکام فقهی را واجبات و محرمات تشکیل می‏دهد، باید و نبایدهای اخلاقی نیز دارای خط قرمزهایی است که عبور از آنها صرفاً به معنی انجام یک سری کارهای ناپسند و مکروه تلقی نمی‏شود؛ بلکه به منزله‏ خروج از مرزهای تقوا و ایمان شناخته می‏شود.

94/11/26 - 06:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن