تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، بزرگ‏ترين ـ فرمود ـ يا با عظمت‏ترين نام خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816662943




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا همسر حضرت زینب(س) ایشان را در کربلا همراهی نکرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چرا همسر حضرت زینب(س) ایشان را در کربلا همراهی نکرد؟
همسر زینب(س) عبدالله جعفر ابی‌طالب پسر عموی ایشان بود، اما در زندگی او یکسری نکات غیرقابل قبول وجود دارد که به نظر بنده شایستگی همسری دختر امیرالمؤمنین(ع) را نداشتند.


به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در تاریخ پرفراز و نشیب اسلام، همواره زنان و مردانی بزرگ وجود داشته‌اند که نه تنها در زمان حیات خود تأثیری شگرف در جامعه و پیرامون خود گذاشتند، بلکه پس از حیاتشان نیز تأثیرات فکری و اخلاقی آنها، افراد بسیاری را شیفته منش و اخلاق خود کرده است. زینب(س) دختر امیرالمؤمنین(ع) و عقیله بنی‌هاشم، یکی از این اشخاص است که همچون ستاره‌ای تابناک در آسمان جهان اسلام می‌درخشد و دنیایی را در سایه وجود خود، روشن کرده‌ است.


به مناسب پنجم جمادی الثانی و ولادت حضرت زینب(س)، با محمد حسین رجبی روانی، مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام در خصوص برخی از زوایای کمتر شناخته شده زندگانی این بانوی مکرم اسلام به گفتگو نشستیم.


جناب دکتر ابتدا بفرمایید نام «زینب» به چه معناست؟
در معنای این واژه تعاریف مختلفی گفته شده، اما بهترین آن تعاریف از دو بخش «زین» و «اَب» تشکیل شده است که به معنای «زینت پدر» است و از اسامی زیبایی است که امیرالمومنین برای دختر بزرگوارشان انتخاب کردند.


چرا در واقعه کربلا ما نامی از همسر حضرت زینب(س) نمی شنویم؟ همسر ایشان که بود؟
همسر زینب(س) عبدالله جعفر ابی‌طالب پسر عموی ایشان بود که فردی معروف در سخاوت و بخشش بود، اما در زندگی او یکسری نکات غیرقابل قبول وجود دارد که به نظر بنده شایستگی همسری دختر امیرالمؤمنین(ع) را نداشتند.


چرا عبدالله جعفر شایستگی همسری حضرت زینب(س) را نداشت؟
علت اصلی آن حضور نیافتن عبدالله در قیام امام حسین(ع) است و اینکه وی در واقعه کربلا حضور نداشت. البته باید به این نکته نیز اشاره داشت که عبدالله علاقه فراوانی به امام حسین(ع) داشت و به طور جدی نسبت به جان آن حضرت بیمناک بود، ولی این موضوع را متوجه نشد که مسئله مهم برای امام حسین(ع) حفظ جان نیست. عبدالله در بحث ولایت و جایگاه امام مشکل دارد، لذا با آن حضرت همراه نیست.
دلیل بعدی صحبتهای تردید افکنانه عبدالله است که در این باره مقام معظم رهبری نیز فرموده اند عبدالله جعفر با تردید افکنی موجب سستی افراد در یاری امام حسین(ع) شد.


آیا این مطلب درست است که حضرت زینب (س) از عبدالله این جعفر جدا شد؟
خیر، به هیچ عنوان در تاریخ چنین مطلبی ذکر نشده است. البته عبدالله جعفر برای حفظ جان امام حسین(ع) و یارانش از حاکم مکه امان‌نامه گرفت، اما هرگز متوجه نشد که مسئله امام حفظ جان نیست و اصل حفظ اسلام است.


حضرت زینب(س) چندفرزند داشت؟
در تاریخ دو دختر و دو پسر برای این بانوی مکرم اسلام ذکر شده است که وجود یکی از دختران ایشان به نام "ام‌کلثوم" قطعی است. البته شاید فرزندان زینب(س)، بیشتر از این باشد. در خصوص پسران ایشان نیز، شهادت یکی از آنها در واقعه کربلا حتمی است.


کدام ویژگی های شخصیتی و اخلاقی حضرت زینب(س) می تواند الگوی مناسبی برای ما باشد؟
حضرت زینب(س)، بعد از مادر عظیم شأنشان، الگوی مناسبی برای مردم بودند و در دفاع از ولایت لحظه‌ای از این مسیر جدا نشدند و با تمام سختی های جانکاه‌، این راه را صبورانه طی کردند.این تقدیر الهی برای این بانوی بزرگوار بود که با وجود فضائل فراوان در وجود خود، در عین حال یک مادر نمونه و یک معلم شاخص برای فرزندان خود بودند. در خصوص تفسیر قرآن حضرت زینب(س) نقل است که وقتی حضرت علی(ع) تفسیر قرآن وی را شنید، به زینب(س) آفرین گفت.
در خصوص رفتار وی با اطرافیان وهمسایگان، این مطلب وجود دارد که ایشان به مدت چهار سال در شهر کوفه با خانوده‌ای همسایه بود و دراین مدت، آن خانواده ذره‌ای تندی و آزار و اذیت از این بانوی مکرم اسلام مشاهده نکردند.
از نظر حجاب و عفاف و مسائل دینی در خصوص شخصیت عقیله عرب جای هیچ یحثی وجود ندارد، اقامه نماز شب توسط زینب(س) در شب یازدهم محرم سال شصت و یک، بعد از درک این همه درد و رنج خود جایگاه والای آن بانو را نشان می‌دهد.















۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن