تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه‏هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851417615




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه پوپولیسم می‌تواند تبدیل به تهدید جهانی شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



چگونه پوپولیسم می‌تواند تبدیل به تهدید جهانی شود؟
روز نو : اولین چالش علیه هژمونی غرب پس از سقوط کمونیسم، ظهور کشورهای گروه بریکس- برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی- در دهه آغازین قرن بیستم بود. رشد فزاینده بریکس و رسیدن جمعیت این چند کشور به نیمی از جمعیت کل جهان، در حال به چالش کشیدن موازنه قوا به ضرر آمریکا و اروپای غربی بود.   
 
امروزه، بریکس به لحاظ ژئوپلتیکی تهدیدی جدی علیه غرب محسوب نمی شود. روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی درگیر مشکلات اقتصادی عدیده ای هستند و نرخ رشد اقتصادی چین نیز مانند گذشته نیست. در این میان، تنها هند توانسته موقعیت خود را حفظ کند. از طرف دیگر، غرب از جنبه های مختلف و در مناطق متفاوت از جمله در حیاط خلوت خود- آمریکای لاتین- تحت فشار قرار گرفته است. این بار چالش پیش روی از جنس سیاسی و نه اقتصادی است. این مشکل مربوط به خیزش رهبرانی می شود که هر چه بیشتر از به چالش کشیدن حقوق بین المللی و هنجارهای دموکراتیک استقبال می کنند. 
 
چهار نمونه بارز از این رهبران شامل ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، جاروسلاو کازینسکی رئیس حزب محافظه کار ضد اتحادیه ای قانون و عدالت لهستان و ویکتور اوربن نخست وزیر مجارستان می شود. 
 
این چند نفر سیاست را به مثابه مدیریت احساسات جمعی برای رسیدن به اهداف بزرگتر مانند رشد اقتصادی، توزیع عادلانه ثروت، افزایش امنیت ملی، قدرت و پرستیژ نمی بینند. در مقابل این افراد سیاست را عرصه بی پایان دسیسه چینی و حذف سایرین برای حفظ قدرت شخصی می دانند. 
 
این گروه چهار نفره در اعتقاد به باور ولادیمیر لنین، مبنی بر تقدم سیاست بر اقتصاد مشترک هستند. آنها این اصل را بر هر ملاحظه سیاسی دیگری ترجیح می دهند. سیاست ابزار رسیدن به اهداف شخصی نیست، اما در فضایی که آنها نفس می کشند، سیاست تنها ابزاری است که می تواند به آنها در نبرد بی پایان ماندن بر اریکه قدرت کمک کند. 
 
با این حال هم تراز دیدن این افراد با دیکتاتورهای بزرگ دهه1930 اشتباه است. ممکن است که این افراد ناسیونالیست باشند، اما دیدگاه آنها در چارچوب اروپای قبل از جنگ جهانی اول می گنجد. 
 
رویکرد اقتصادی این چهار نفر نیز لزوما مرکزگرا نیست. پوتین آشکارا از اقتصاد دولتی حمایت می کند، اما اوربن و کازینسکی چنین رویکردی ندارند. اگر بتوان ادعا کرد که این دو حامی حقوق کارگران هستند، می توان ژنرال دوگل را هم حامی کارگران خواند. اردوغان نیز رسما اقتصاد دولتی را در ترکیه ملغی کرده و سیاست های بازار آزاد را پیاده کرده است.
 
مهم ترین تفاوتی که میان دیکتاتورهای قدیمی و چهار رهبر نامبرده وجود دارد، این است که این افراد باید مداوما با رای دهندگان مواجه شوند. بعلاوه، سیاست های تقابل جویانه آنها عنصر مرکزی استراتژی بقای آنها است. هر یک از این چهار نفر، با قطبی کردن جامعه خود توانسته اند قدرت را به دست آورده و حفظ کنند. 
 
شیوه سیاسی این رهبران با استفاده از رسانه های خبری مدرن و با بهره گیری از تاکتیک های جذب مخاطب، ساده سازی مسائل و مهیج جلوه دادن آنها عملی شده است. مواضع خصمانه بیش از هر چیزی می تواند در جذب مخاطب موثر باشد. این واقعیت، فرصت را در اختیار سیاستمداران مواجهه جو قرار می دهد و فضایی قطبی در جامعه ایجاد می کند که نهایتا دیکتاتورها از آن پیروز بیرون می آیند. 
 
این استراتژی سیاسی بدون شک موثر واقع می افتد. به طور مثال، در روسیه دستمزد واقعی در 2015 حدود 9 درصد افول داشته و درصد خانوارهای روسی که نمی توانند از عهده تامین مایحتاج اولیه خود برآیند از 22 به 32 درصد رسیده است. با این وجود محبوبیت پوتین همچنان 80 درصد است. 
 
برخلاف ظهور بریکس که یک مزیت برای اقتصاد جهانی محسوب می شود، ظهور این چهار رهبر تهدیدی جدی تلقی می شود، بخصوص آنکه این رهبران، رویکرد مواجهه جویانه خود را به سیاست خارجی و عرصه حکمرانی اقتصاد جهانی نیز کشانده اند. 
 
شرکت های بین المللی به طور ویژه باید نگران این موضوع باشند. افزایش عملیات های شرکت های بین المللی در دو دهه اخیر، آنها را به شدت به ثبات قانون محور و همگرایی اقتصادی وابسته کرده است. فرصت های آنها به شکلی فزاینده به پیگیری استراتژی های بستگی دارد که بتواند آنها را از خطرات منتج از سیاست های این چهار نفر حفظ کند. 
 
آن چیزی که خطر را بیشتر می کند، احتمال روی کار آمدن رهبران دیگری از این دست در غرب است. نمونه های آن شامل ناسیونالیست های اسکاتلند، کاتالان های اسپانیا و روی کار آمدن سیاستمدارانی در انگلیس است که خواهان خروج این کشور از اتحادیه اروپا هستند. کسانی که از این سیاستمداران حمایت می کنند، هیچ توجهی به عواقب اقتصادی وخیم آن برای جامعه خویش ندارند. 
 
به همین ترتیب در دو دموکراسی بزرگ غربی، نامزدهای پست های مهم، عملکردی مشابه این چهار رهبر از خود نشان داده اند؛ دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و مارین لوپن رهبر حزب جبهه ملی فرانسه.  
 
اگر آنها بتوانند در تلاش خود برای رسیدن به قدرت موفق شوند، می توان گفت که ثبات جهانی در معرض تهدید جدی قرار گرفته است.
 



تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن