تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيد بن خالد جُهَنى: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله از هيچ نمازى به نماز ديگر مشغول...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849801012




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عید میوه های خارجی!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عید میوه های خارجی!
حضور هر چه بيشتر كالاهاي خارجي به غيبت هر چه بيشتر كالاهاي داخلي در بازارهاي ايران انجاميده است، در اين بين وفور مركبات مصري، چيني، پاكستاني، بنگلادشي و... در بازار ميوه ايران تاجايي پر رنگ شده است كه رهبر معظم انقلاب نسبت به واردات ميوه به مسئولان تذكر داد.
نویسنده : محمد فكوري 


به گزارش «جوان» واردات و قاچاق گسترده ميوه موجب شده تا اشتغال در بخش كشاورزي ضربه مهلكي ببيند و در اين ميان با وجودي كه سالانه هزار‌ها ميليارد تومان خرج دستگاه عريض و طويل دولت است اما بايد عنوان داشت كه دولت نه توانسته واردات را تحت كنترل در‌بياورد و نه قاچاق را.  با توجه به نزديك شدن به روزهاي پاياني سال و افزايش جنب و جوش مردم براي تأمين مايحتاج زندگي در اين روزها به نظر نمي‌رسد تغيير چنداني در بازار امسال با وجود حل برخي مسائل داخلي و جهاني و تأثير‌گذاري آن روي اوضاع اقتصادي كشور ايجاد شود و همانطور كه مشاهده مي‌شود هر سال نسبت به سال گذشته اوضاع توليد‌كنندگان و عرضه‌كنندگان بدتر شده و كم‌كم كالاي ساخت داخل جاي خود را به كالاهاي وارداتي مي‌دهد.
اين روند موجب شده تا انتظار هر ساله واحدهاي صنفي براي فروش بيشتر كالا يا عرضه خدمات متناسب شب عيد نيز محقق نشود به گونه‌اي كه حتي بسياري از اتحاديه‌ها و مجامع امور صنفي كه براي فروش بيشتر كالا راهي نمايشگاه‌هاي بهاره شده‌اند نيز به ركود حاكم بر بازار شب عيد اذعان دارند.
شايد بتوان نخستين پيامد شكل‌گيري شرايط ركود در بازار را كاهش تقاضا و به تبع آن كاهش قيمت كالاها و خدمات تلقي كرد و بر اين اساس بود كه دست‌اندركاران تنظيم بازار و مسئولان وزارت بازرگاني با وقوع بحران جهاني، بارها از كاهش قيمت كالاها و خدمات خبر داده و با تشديد برخوردهاي نظارتي سعي در مقابله با روند صعودي تورم و افزايش بي‌رويه قيمت كالاها داشته‌اند. اما واقعيت آن است كه جز چند قلم كالا، قيمت بيشتر كالاهاي مورد نياز شب عيد مردم يا كاهش نيافته يا اينكه با وجود ذخيره‌سازي مناسب و اعمال سياست‌هاي تعزيراتي روند صعودي نيز به‌خود گرفته است.
امسال نيز با نزديك‌شدن به روزهاي پاياني سال، مسئولان سازمان حمايت و معاون بازرگاني داخلي وزارت بازرگاني از كاهش قيمت بيش از ۴هزار قلم كالا خبر داده‌اند اما واقعيت آن است كه اين كاهش قيمت‌ها هنوز نمود عيني در بازار نداشته‌ و بسياري از مردم كه اين كاهش قيمت‌ها را به انتظار نشسته‌اند، آثار عيني اين اقدامات براي كاهش قيمت‌ها را ملاحظه نمي‌كنند.
با توجه به برپايي بيش از ۳۰۷‌نمايشگاه از سوي اصناف و نيز برپايي فروش‌هاي فوق‌العاده، كاهش قيمت داوطلبانه در بازار رخ داده است كه اين امر به خوبي نشان‌دهنده ركود و روند بدون رونق قدرت خريد مردم و بازار سوت و كور توليدكنندگان و عرضه‌كنندگان است.
همچنين در بخش مركبات هم با وجود اينكه مديركل دفتر ميوه‌هاي گرمسيري و نيمه‌گرمسيري وزارت جهاد از مرداد ماه سال جاري با پيش‌بيني اين امر كه امسال در كشور هيچ‌گونه نياز به واردات ميوه مركباتي وجود ندارد اما باز هم با نزديك شدن روزهاي پاياني سال سر و كله ميوه مركبات وارداتي در بازارهاي كشور پيدا شده و در اكثر ميوه‌فروشي‌ها عرضه محصولاتي مانند نارنگي پاكستاني ديده مي‌شود كه به نظر مي‌رسد سازمان‌هاي نظارتي زورشان به وارد‌كنندگان در اين حوزه نمي‌رسد.
صدرالدين نياوراني، نايب رئيس اتحاديه ملي محصولات كشاورزي با بيان مهم‌ترين مشكل اصلي در بازار شب عيد گفت: امسال سال آور ميوه بوده است و از نظر دو محصول اصلي يعني سيب و پرتقال به صورت فراوان وجود دارد و نارنگي هم در حد نياز وجود دارد و مشكل اصلي در حقيقت ميوه قاچاق است كه هم بازار داخلي را بر هم مي‌زند و همچنين بيماري‌هاي مختلف را به همراه خود دارد زيرا كنترلي وجود ندارد و بايد جلوي اين امر هر چه زودتر گرفته شود.
وي افزود: در سال گذشته دولت اقدام به خريد اقلامي مانند سيب كرده بود براي تعادل بازار كه به صورت صحيح عرضه نشد و اميد است امسال به صورت صحيح در كل كشور پخش شود و معطوف به تهران نشود.  نياوراني صدمه ديدن بازار شب عيد از تنظيم بازار توسط دولت را بيان كرد و ادامه داد: تنظيم بازار امسال مي‌تواند صدمه زيادي به بازار داخلي بزند زيرا در بازار داخلي مقدار زيادي ميوه در سردخانه‌ها انباشته است و اگر قرار باشد دولت به عنوان تنظيم بازار وارد بازار شود و قيمت‌ها را كاهش دهد امكان دارد برخي كالاها آنقدر پايين بيايد كه توليد‌كنندگان و توزيع‌كنندگان متضرر شوند به همين خاطر دولت مي‌بايست با همراهي و همدلي اتحاديه‌هاي توليد‌كننده و مصرف‌كننده و عرضه‌كننده داخل بازار همكاري و هماهنگي لازم را داشته باشد. نايب رئيس اتحاديه ملي محصولات كشاورزي در ارتباط با عرضه ميوه وارداتي در بازار گفت: اين موضوع كه مطرح است كه كالاهاي وارداتي در بازار زياد است نشان از قاچاق محصولات كشاورزي دارد و وزارت جهاد و بهداشت از جمله سازمان‌هاي ذيربط هستند كه بايد جلوي اين قاچاق را بگيرند و از عرضه در بازار جلوگيري كنند. متأسفانه دولت در بخش صادرات هم تسهيلات مطلوبي نمي‌دهد و حتي در زمان تحريم‌ها بانك‌هاي داخلي هم صادركنندگان را تحريم مي‌كردند و به عناوين مختلف تسهيلاتي كه در اختيار صادر‌كنندگان بوده را پس گرفتند و بسياري از بنگاه‌ها را با مشكل مواجه كردند.  در حالي كه صدرالدين نياوراني نايب رئيس اتحاديه ملي محصولات كشاورزي از ذخيره‌سازي مناسب براي بازار شب عيد خبر داد و ميوه‌هاي وارداتي را قاچاق خواند. حسين مهاجران رئيس اتحاديه ميوه و سبزي با بيان اينكه ذخيره پرتقال و سيب به اندازه كافي گفت: امسال دو ميوه اصلي شب عيد كه پرتقال و سيب است را در حد نياز ذخيره كرده‌ايم مخصوصاً سيب كه در حد فراتر از نياز است. همچنين اين دو محصول از لحاظ كيفيتي نسبت به سال گذشته بالاتر بوده و بسيار مرغوب بوده است.
وي ادامه داد: بخش خصوصي با قيمتي كه در حال حاضر وجود دارد به نظر مي‌رسد بازار را از لحاظ ميوه شب عيد اشباع كند و همچنين تعاوني روستايي هم مقداري ميوه مازاد را ذخيره كرده كه در صورت نياز مي‌توانيم از اين منابع هم بهره ببريم كه تعدادي از مغازه‌ها در نظر گرفته شده كه اميد مي‌رود امسال مشكلي پيش رو نداشته باشيم.
مهاجران در ارتباط با ميوه سوم و تكميل‌كننده بازار شب عيد افزود: سال گذشته در بحث خيار قيمت متعادلي بود كه امسال هم همين روند ادامه پيدا مي‌كند و اين محصول در حال حاضر در شرف برداشت قرار دارد همچنين كيوي در سردخانه‌ها ذخيره شده كه به نظر نمي‌رسد افزايش چشمگيري در قيمتش مشاهده شود تا بازار شب عيد را در كنار اين دو قلم بهبود بخشد و همه دست‌اندر‌كاران منتظر شب عيد هستند.
اين كاهش قيمت در مقايسه با سال گذشته است و امكان دارد در سال گذشته يك نوع سيب به قيمت 5هزار تومان عرضه مي‌شده اما در حال حاظر 3 هزار و 500 به فروش مي‌رسد كه اين نشان دهنده توليدات بالاتر نسبت به سال گذشته است.  رئيس اتحاديه ميوه و سبزي درباره نظارت‌ها براي تنظيم هرچه بهتر بازار در روزهاي پاياني گفت: هر ساله اتحاديه به شكايت‌هاي مردمي رسيدگي مي‌كند و در شب عيد به غير از بازرسي اصناف به برخي از نهاد‌ها هم اجازه نظارت داده مي‌شود مانند سازمان حمايت و استانداري كه هر كدام به نوبه خود مي‌توانند نظارت داشته باشند و همه بسيج شده‌اند كه در شب عيد به مردم اجحاف نشود.
وي در ادامه به بحث ميوه وارداتي پرداخت و افزود: همچنان ميوه‌هاي وارداتي وارد مي‌شود و در مغازه‌ها رؤيت مي‌شود و كم‌كم از حيطه دولت دارد خارج مي‌شود و برخي از اين واردات سودهاي كلاني مي‌برند به طور مثال پرتقال‌هاي مصري وارد كشور مي‌شود در حالي كه توليدات داخلي به مراتب از كيفيت بسيار بالايي برخوردار هستند كه اين موضوع باعث تأسف است.
مهاجران تصريح كرد: آن چيزي كه در ميادين توزيع ميوه وارد مي‌شود بر آنها نظارت صورت مي‌گيرد كه البته نظارت‌ها كامل نمي‌باشد اما اين ميوه‌هاي وارداتي در مناطق سردخانه‌اي اطراف تهران ذخيره مي‌شود و در باغ‌ها تخليه شده و زير محصولات ايراني در ماشين‌هاي حمل جايگذاري مي‌شود و به اين طريق اين محصولات در بازار عرضه مي‌شود و در مغازه‌ها به چشم مي‌خورد.
با توجه به گفته‌هاي مسئولان بايد ديد دولت چه تدبيري براي بازار شب عيد دارد؟ آيا مي‌خواهد تنظيم بازار كند يا بازار را در اختيار مسئولان محصولات كشاورزي قرار مي‌دهد و خود را از دخالت در اين بازار كنار مي‌كشد؟


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن