واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بازهم تکرار تجربهای شکست خورده/اینبار کارون قربانی زاینده رود و گاوخونی میشود
احیای تالاب گاوخونی و زاینده رود به دست سرشاخه های کارون،ارمغانی جز افزایش سرطان و بیماری برای مردم خوزستان و مرگ کارون و هورالعظیم ندارد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زاینده رود و تالاب گاوخونی خسته از بی آبی و در معرض تبدیل شدن به بزرگترین کانون داخلی ریزگرد به سر میبرند در حالیکه مأمن آنها یعنی اصفهان مملو از کارخانه و صنعت پرآب است و از طرفی کارون نیز احوال خوبی ندارد.
ورود زهاب های صنعتی و کشاورزی از یک سو و پروژه های انتقال آب و سدسازی بر روی سرشاخه های آن در چهارمحال و بختیاری از سوی دیگر همه دست به دست خشکسالی و کاهش آب رودخانه کارون دادهاند تا کلید مرگ کارون زده شده و نام کارون برای ابد به فراموشی سپرده شود.
این روزها خبر میرسد که میخواهند روی سرشاخه های کارون در استان چهارمحال و بختیاری انتقال آبی انجام دهند به سمت زاینده رود و گاوخونی اصفهان. قصد دارند حقابه کارون را به دریا سرازیر کنند. اما سوال اینجاست آیا این انتقال برای تأمین آب این صنایع نیست؟ و آیا همانطوری که این صنایع از حقابه زاینده رود و گاوخونی استفاده کردهاند مجدداً با سرزیر شدن حقابه کارون بر دل زاینده رود و گاوخونی بازهم از آن بهره نخواهند جست؟ آیا با این انتقال آبی که بسیاری از کارشناسان محیط زیست با آن مخالفند حیات کارون با خطر جدی و دردسرساز مواجه نخواهد شد؟ آیا دیار خوزستان که شاهد گردوغبار و افزایش بیماری های قلبی، تنفسی و حتی مرگ و میر است با نابودی کارون و کاهش حقابه طبیعی آن با افزایش چند برابری این معضلات مواجه نخواهد شد؟
مردم خوزستان چرا باید قربانی طرحی شوند که صنایع پرآب بر اصفهان نقش پررنگی در کاهش آب زاینده رود داشتهاند؟ و آیا نباید حقابه زاینده رود و گاوخونی را از صنایع پرآب بری درخواست کرد که از همان ابتدا قرارگیری آنها در اصفهان مخالف موازین زیست محیطی بوده است؟
**وقتی کارون قربانی زاینده رود و گاوخونی میشود
احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی از طریق انتقال آب از سرشاخه های کارون دراستان چهارمحال و بختیاری قطعاً کارون را می میراند.
کرامت حافظی کارشناس محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در این خصوص میگوید: اگر سرشاخه های کارون در بیرگان و کوهرنگ برای احیای تالاب گاوخونی و زاینده رود استفاده شود کارون به معنای کامل نابود میشود.
حافظی در ادامه معتقد است: محیط زیست خوزستان آسیب دیده ترین محیط زیست کشور است و با این طرح های انتقال به کارون، کرخه و هورالعظیم نابود میشود.
**از نابودی کارون و هورالعظیم تا تهدید سلامت مردم خوزستان
بررسی های علمی اثبات کرده که بخش عمده ای از منابع گرد و غبار داخلی در اثر کاهش سطح آبی تالاب هورالعظیم بوده و مطمئناً در پی کاهش حقابه این تالابها که از بیرگان و کوهرنگ چهارمحال و بختیاری تأمین میشود، شاهد افزایش گردوغبار، افزایش آلودگی آب و هوا در خوزستان و سایر استان های همجوار این منطقه خواهیم بود.
مهدی نورزاده حداد عضو کمیته علمی کنفرانس ملی رودخانه کارون دراین باره میگوید: برداشت از منابع آبی بالا دست کارون بر میزان آب پایین دست تأثیر خواهد گذاشت بطوریکه اکنون طیف وسیعی از آلاینده ها از جمله فلزات سنگین و سایر آلاینده های شیمیایی در ریزدگردهای استان خوزستان تأیید شده که بسیار خطرناک بوده و پس از گذشت زمان و تجمع آن در بدن باعث ایجاد بیماری های ریوی و سرطانی میشود.
عباس فایضی فوق تخصص آسم و آلرژی در بیمارستان گلستان در خصوص افزایش بیماری های مردم خوزستان به دلیل بارآلودگی هوا می گوید: متأسفانه در چند سال اخیر آمار بیماران مبتلا به آسم و بیماری های تنفسی و قلبی در خوزستان به علت پدیده نوظهور ریزگردها افزایش چشم گیری داشته است.
آموزش و پرورش خوزستان اعلام کرده که میزان دانش آموزان مبتلا به بیماری های تنفسی که در خانواده هایشان سابقه بیماری های تنفسی وجود نداشته به صد در صد افزایش یافته است.
**پروژه های مخرب محیط زیست و سلامت انسان
پروژه انتقال آب از سرشاخه های کارون، کرخه و هورالعظیم در استان چهارمحال و بختیاری علاوه بر این 2 استان و گذر از هفت استان دیگر کشور به خلیج فارس میرسد و این یعنی کاهش آب سرشاخه های کارون، حیات محیط زیست و مردم 9 استان کشور را به جد در معرض نابودی قرار میدهد چرا که پرویز کردوانی پدر کویرشناس ایران در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص طرح های انتقال آب میگوید: طرح های انتقال آب مبدأ را نابود و مقصد را تشنه تر میکند پس بهتر است در همان مقصد راههایی برای صرفه جویی، مصرف صحیح و مدیریت آب شکل گیرد.
۲۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۶:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]