تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):وقتى كه برادر دينى‏ات از تو جدا شد، سخنى پشت سر او نگو، مگر اين كه دوست دارى او د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833811929




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آقای روحانی! بیکاری جوانان مهم‌تر است یا واردات کالا؟!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ابراهیم رزاقی گفت: آقای روحانی با کشورهایی مثل فرانسه و ایتالیا قراردادهایی برای واردات کالا می‌بندد در حالی که ما در کشورمان بیش از ۵ میلیون بیکار داریم.

به گزارش تراز ، آمار بیکاری رو به افزایش است. جوانانی که به امید پیدا کردن شغلی مناسب وارد دانشگاه ها می‌شوند و درس می‌خوانند، متاسفانه پس از فارغ التحصیل شدن بیکار می‌مانند.

اوضاع کار مناسب نیست، برخی از کارخانه ها در حال تعطیل شدن است و بسیاری از سازمان ها درگیر تعدیل نیرو شده‌اند. این بار هم بیشترین آسیب، سهم اقشار ضعیف جامعه شده و در تامین مخارج زندگی شان ضعیف‌تر از قبل می‌شوند.

آمار چه می گوید؟

جدیدترین آمارها نشان می‌دهد از 10.9 میلیون تهرانی در سن کار تنها 3.6 میلیون نفر شاغل بوده و 6.9 میلیون نفر هیچگونه فعالیتی ندارند. در عین حال، 331 هزار پایتخت نشین بیکار هستند. این در حالی است که  تهران که پرجمعیت ترین شهر کشور به حساب می‌آید و میلیون‌ها نفر در این کلانشهر بزرگ زندگی می کنند دارای بزرگترین بازار کار کشور است.

بررسی جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی وزارت کار درباره وضعیت بازار کار پایتخت نشان می‌دهد در سال 93 تعداد 10 میلیون و 964 هزار و 701 نفر از کل جمعیت 63 میلیون و 335 هزارنفری در سن کار کشور، در استان تهران سکونت داشته اند. با این وجود، از حدود 11 میلیون فرد در سن کار پایتخت در سال گذشته تنها 3 میلیون و 985 هزارنفر دارای فعالیت اقتصادی بوده و 3 میلیون و 654 هزار نفر نیز شاغل بوده اند. از سویی، 6 میلیون و 978 هزار تهرانی غیرفعال و خانه نشین بوده اند در حالی که تصور می شود هزینه های بالای زندگی در شهرهای بزرگی مانند تهران می‌طلبد تا جمعیت بالاتری در بازار کار مشغول به فعالیت باشند.

این مسئله زمانی اهمیت بیشتری می‌یابد که در مقابل 6 میلیون و 978 هزار خانه نشین و غیرفعال، تنها 331 هزار نفر در جستجوی شغل بوده و بیکار هستند، همچنین در سال گذشته فقط حدود 79 هزار نفر برای یافتن کار به دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی ها مراجعه داشته اند. 2 میلیون و 170 هزار مرد در سن کار پایتخت نشین به اضافه 4 میلیون و 808 هزار زن جزو جمعیت غیرفعال محسوب شده و سهم کشاورزی در این استان از اشتغال زایی تنها 1.1 درصد است، در عین حال صنعت 37.1 و خدمات نیز 61.8 درصد کل اشتغال را شامل می شود که از این منظر می توان تهران را شهری خدماتی دانست.

نرخ بیکاری پایتخت در تابستان سال 93 به میزان 5.1 درصد بوده اما این نرخ در تابستان 94 تقریبا به دو برابر افزایش یافته و به 9.2 درصد رسیده است. این نرخ نشان می‌دهد در طول یک سال تحولات عظیمی در بازار کار تهران شکل گرفته است.

دولت با سیاست های غلط، مشوق بردن سرمایه ها به خارج از کشور

 به همین منظور سایت «فردا» با ابراهیم رزاقی، کارشناس اقتصادی و استاد اقتصاد دانشگاه تهران به گفتگو نشسته است.

 ابراهیم رزاقی در رابطه با افزایش آمار بیکاری به خبرنگار ما می گوید: اینکه ما چه کسی را بیکار بنامیم بستگی به معیاری است که برای آن در نظر می گیریم؟ اینکه فردی یک ساعت از وقتش را در هفته ای که گذشته کار کرده باشد، بیکار به حساب نمی آید! در حالی در آمریکا اینطور عمل می شود و متاسفانه تعیین آمار بیکاری با این مبانی به ایران هم رسیده است. در کشور ما با تغییر دادن معیارها سعی شده تا آمار را آنطور که هست نشان ندهند! در حالی که باید گفت تعداد افراد بیکار بیش از آن چیزی است که هر بار اعلام می شود. در واقع فردی که یک ماه کار کند و نتواند زندگی خود را تامین کند نیز بیکار به حساب می آید.

وی می افزاید: متاسفانه با توجه به آمار منتشر شده 80 درصد بیکاران زیر خط فقر هستند. بسیاری از این افراد برای تامین مخارج زندگی به دو شغلی بودن و چند شغلی بودن روی می آورند. در حالی که طبق اصل 43 قانون اساسی دولت باید تامین مسکن، پوشاک، خوراک، کار، درمان، بهداشت و آموزش را فراهم کند.

رزاقی با ذکر این مسئله که مردم آگاهی شان از بیکاری بیش از مسئولان است، ادامه می‌دهد: به صراحت می توان گفت وزارت صنایع، تجارت، معدن از بخش اصلی وظایف خود دور شده و تنها به واردات تمرکز کرده است! وقتی فضا اینگونه باشد، مردم بیکاری و فقر را بهتر از مسئولان تشخیص می دهند و این آمار منتشر شده تنها در حد آمار و ارقام باقی می ماند. آماری که تنها برای تبلیغات است، همانطور که در اعلام آمار نرخ تورم نیز با تغییر مبانی تعیین آن دستکاری می شود.

این استاد دانشگاه تصریح می کند: این معضل ایجاد شده تنها در دولت یازدهم اتفاق نیافتاده است، بلکه در خط مشی تمام مسئولین بوده اما متاسفانه در زمان دولت آقای روحانی تشدید شده است. این مسئله زمانی نمایان تر می شود که مسئولان آمار و ارقام منتشر شده از سوی خود را نیز باور می کنند!

ابراهیم رزاقی در رابطه با خط مشی غلط دولت یازدهم در افزایش آمار بیکاری، اظهار می دارد: آقای روحانی در کشورهایی مثل فرانسه و ایتالیا قرارداد هایی برای واردات کالا می بندند در حالی که ما در کشورمان بیش از 5 میلیون بیکار داریم! واضح است که این قراردادها تنها به سود خارجی ها خواهد بود و کسب و کار آنهاست که رونق می گیرد.

وی در ادامه می گوید: متاسفانه دولت با سیاست های غلط، بردن سرمایه های کشور به خارج را تشویق می کند. کشوری که دغدغه اش تولید داخلی و حمایت از تولید داخل است! این مسئله منجر به افزایش فقر و بیکاری می شود و جامعه را دو قطبی می کند. از سوی دیگر دلالی واردات و قاچاق کالا افزایش پیدا کرده و روز به روز فاصله میان مرفهان جامعه و فقرا افزایش پیدا می کند. در حالی که آمریکا نقطه مقابل ایران عمل می کند و با حمایت از تولید داخل برای واردات کالاهایی از جمله محصولات چینی، عوارض سنگینی را در نظر می گیرد.


منبع: فردا







زمانبندی انتشار: 20 بهمن 1394 - 16:20





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن