پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850970669
درآمد میلیاردی هندوستان از دانشجویان پزشکی ایران
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: درآمد میلیاردی هندوستان از دانشجویان پزشکی ایران
با تحول آموزش پزشکی در کشور، دانشگاههای علوم پزشکی ماموریتمحور میشوند تا از این پس خروجی نظام آموزش پزشکی منطبق با نیازهای واقعی در مناطق مختلف کشور باشد. تبدیل شدن به مرجعیت علمی در منطقه، نظام آموزشی پاسخگو، تمرکززدایی در آموزش پزشکی، توسعه اخلاق، توسعه تعاملات بینالمللی در آموزش پزشکی، ارتقای نظام ارزیابی، ساماندهی ارتباطبخشی بیمارستانها و پایش برنامههای تحول و نوآوری سرفصلهایی هستند که در قالب بستههای تحول آموزش پزشکی در معاونت آموزشی وزارت بهداشت به تصویب رسیده است.
بستههایی که در راستای گام چهارم طرح تحول نظام سلامت قرار است حوزه آموزش و پژوهش نظام سلامت را دستخوش تغییراتی اساسی کند. طرحی که برای اجرایی شدن بیش از ٨ماه در معاونت آموزشی وزارت بهداشت مورد نقد و بررسی قرار گرفت و با فراهم آمدن زیرساختهای آن، حالا قرار است در ٦٥ دانشگاه و دانشکده پزشکی اجرا شود تا از این پس ١٨٠هزار دانشجوی دانشگاههای علوم پزشکی و ١٨هزار عضو هیأتعلمی در این دانشگاهها به سمت هماهنگی بیشتر با حوزههای پژوهشی، درمانی و بهداشتی سوق پیدا کنند.
افزایش ظرفیت برخی رشتههای پزشکی با توجه به نیازهای جاری کشور در کنار ارتقا و اصلاح محتوای آموزشی در رشتههایی چون پزشکی عمومی بخش دیگری از برنامههای وزارت بهداشت برای تحول در نظام آموزشی حوزه پزشکی است. برنامههایی که قرار است درنهایت پیوند مستحکمی بین آموزش و پژوهش در حوزه پزشکی و سلامت ایجاد کند و در کنار برقراری رابطه هدفمند با حوزه صنعت و تولید ثروت علمی از گسترش بیرویه و غیرهدفمند دانشگاههای علوم پزشکی و برخی رشتههای کمکاربرد در کشور جلوگیری کند؛ موضوعی که میتواند از اتلاف منابع محدود حوزه سلامت جلوگیری کند.
محول شدن ٥٠ ماموریت به دانشگاههای علوم پزشکی
جدا از ابعاد اقتصادی و تخصیص بهینه منابع محدود وزارت بهداشت، این طرح از آن جهت اهمیت دارد که نظام آموزش پزشکی بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای نظام سلامت بر کیفیت خدمات درمانی و بهداشتی اثرگذار است. به همین دلیل هم مسئولان وزارت بهداشت، از همان ابتدا تحول در آموزش پزشکی را یکی از حلقههای اصلی طرح تحول نظام سلامت عنوان کردهاند. هرچند که برخی از کارشناسان و فعالان نظام سلامت نسبت به چگونگی ارزیابی نیازهای واقعی کشور در حوزه سلامت و البته اولویت اجرای این طرح در شرایط فعلی انتقاداتی را به وزارت بهداشت وارد میکنند، اما آنچه بیش از هر چیز مورد تاکید و توجه مسئولان وزارت بهداشت و حتی منتقدان این طرح است، لزوم بازنگری در سیستم آموزش پزشکی کشور است؛ موضوعی که باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزیر بهداشت به صراحت بر آن تاکید دارد.
او که از پایان بازنگری در برنامههای آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور تا پایان سال خبر میدهد، درباره اهداف این بازنگری به «شهروند» میگوید: «ماموریتمحور کردن دانشگاههای علوم پزشکی یکی از اهداف اصلی ما در بازنگری برنامههای آموزشی است. اینکه چه نیرویی برای کجا و چهکاری تربیت شود، درواقع ماموریت اصلی دانشگاههای علوم پزشکی است که برای دستیابی به این هدف، سرفصلهایی برای تحول آموزش پزشکی تنظیم شده که رسیدن به مرجعیت علمی، آموزش پاسخگو و منطبق با نیازهای جامعه و تمرکززدایی در آموزش پزشکی از مهمترین این برنامههاست.»
او ادامه میدهد: «براساس سیاستهای دوازدهگانه برای حوزه آموزش پزشکی که از بستههای تحول و نوآوری استخراج شده است، این مسأله مهم است که هر یک از دانشگاهها بدانند به کدام مسیر میخواهند بروند، زیرا اگر اهداف خود را تعیین نکنند در یک آنارشی قرار میگیرند که به هیچکدام از اهدافشان نمیتوانند دست یابند. در راستای ماموریتمحور کردن دانشگاهها، به دانشگاهها اعلام میشود که در برخی از حوزهها تمرکز خود را افزایش دهند. درواقع به جای اینکه معاونت آموزشی وزارت بهداشت یک گروه تخصصی برای هر موضوعی داشته باشد، موضوعات را به دانشگاهها سپرده تا دانشگاهها روی آن موضوع تمرکز و اطلاعات خود را به وزارت بهداشت اعلام کنند.»
او اضافه میکند: «البته مفهوم ماموریتگرا کردن دانشگاهها این نیست که این مراکز علمی نباید به امور سابق خود بپردازند، بلکه دانشگاهها موظف هستند امور گذشته خود را طبق روال انجام دهند، اما روی برخی از نقاط و مسائل تمرکز بیشتری داشته باشند.» لاریجانی در پاسخ به این پرسش که این ماموریتها بر چه اساسی به دانشگاههای علوم پزشکی کشور محول شده است، میگوید: «براساس مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی که مورد تایید رهبر معظم انقلاب هم قرار گرفته است، ما کشور را به ١٠ منطقه آمایشی آموزشی تقسیم کردیم تا در اجرای برنامه تغییر و تحول آموزشی جهتگری درستی داشته باشیم.
براساس اطلاعات استخراج شده از این آمایش ٥٠ ماموریت به دانشگاههای علوم پزشکی کشور محول شده است. برای مثال در استان تهران به دلیل برخورداری از امکانات ماموریتهای متناسب با نیازها و زیرساختهای موجود در دانشگاههای علوم پزشکی این استان را تعریف کردیم یا دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با توجه به نزدیکی به منطقه عسلویه به نیروهای تربیتیافته در حوزه بهداشت حرفهای نیاز دارد. ما براساس همین طرح به این دانشگاه ترویج رشتههای مرتبط با بهداشت حرفهای را تکلیف کردیم. این مسأله برای سایر دانشگاههای علوم پزشکی نیز با توجه به شرایط و نیازهای بومی و منطقهای اجرا میشود.»
تربیت ٧٠ متخصص پزشک خانواده در دانشگاههای علوم پزشکی
معاون آموزشی وزارت بهداشت رسیدن به مرجعیت علمی را یکی دیگر از اهداف ماموریتمحور کردن دانشگاههای علوم پزشکی عنوان میکند و در اینباره میگوید: «٣٠درصد تولیدات علمی منطقه توسط ایران صورت میگیرد. کشور ایران در نانو در رتبه ٧ دنیا قرار دارد. از طرف دیگر کشور ما در حوزه پزشکی جایگاه شاخصی دارد. بهطوری که در مقالات پزشکی رتبه اول منطقه و هفدهم دنیا در اختیار جامعه دانشگاهیان علوم پزشکی کشور است. ٣٣درصد تولیدات علمی کشور در حوزه آموزش پزشکی است در صورتی که تنها ١٢درصد اساتید در حوزه آموزش پزشکی فعالیت میکنند. چنین کشوری میتواند در منطقه به مرجعیت علمی دست یابد، به شرط آنکه در بحث نوآوری در آموزش عالی نگاه ویژهای داشته باشد.»
لاریجانی به لزوم انطباق نیازهای جاری کشور با خروجی دانشگاههای علوم پزشکی هم اشاره میکند و در اینباره میگوید: «افزایش سن در کشور و حرکت به سمت جامعه سالمند، افزایش آمار مرگومیر ناشی از بیماریهای غیرواگیر و اعتیاد چالشهای مهم درمانی و بهداشتی جدیدی را در کشور ایجاد کرده که بر همین اساس باید خروجی دانشگاههای علوم پزشکی با این نیازهای جدید منطبق شود. یکی دیگر از برنامههای ما در تحول نظام آموزش پزشکی توجه به این نیازهای جدید است.»
او اضافه میکند: «در همین راستا نخستین دوره آزمون رشته تخصصی پزشک خانواده برگزار شد و طی چند روز آتی ٧٠ نفر در ٨ دانشگاه علوم پزشکی تحت آموزشهای نهایی و تکمیلی قرار میگیرند و از سال آینده مشغول به کار میشوند.» معاون آموزش وزیر بهداشت تربیت نیروهای کارآفرین را یکی دیگر از ماموریتهای دانشگاههای علوم پزشکی کشور عنوان میکند و میگوید: «متاسفانه ارتباط دانشگاه با صنعت در همه حوزههای مختلف علوم دچار گسست است که این نقیصه در حوزه علوم پزشکی بهویژه علوم پایه هم وجود دارد، به همین دلیل حرکت به سمت دانشگاههای نسل سوم در حوزه علوم پزشکی به منظور تربیت نیروهای کارآفرین، با توجه به نیاز کشور به توسعه شرکتهای دانشبنیان یکی دیگر از اهداف و ماموریتهای دانشگاههای علوم پزشکی است.»
فرآیند تحصیل دانشجویان پزشکی در خارج از کشور سخت میشود
لاریجانی به سخت شدن فرآیند تحصیل دانشجویان رشتههای مختلف پزشکی در خارج از کشور هم اشاره میکند: «از دیگر برنامههای معاونت آموزشی وزارت بهداشت، ساماندهی وضع تحصیل دانشجویان رشتههای پزشکی در خارج از کشور است. تنها درآمد یکی از دانشگاههای پزشکی هندوستان از دانشجویان ایرانی٥٠میلیارد تومان در سال است. برخی از کلاسهای پزشکی کشور فیلیپین توسط دانشجوهای ایرانی تشکیل میشود. باید فرآیند خروج از کشور را برای دانشجویان سخت و این مسأله را در داخل کشور ساماندهی کنیم. از طرف دیگر وضع پذیرش دانشجوی خارجی در رشتههای پزشکی در کشور ایران چندان مطلوب نیست که این نشان میدهد هنوز نتوانستهایم خود را در این زمینه به خوبی نشان دهیم.»
معاون آموزشی وزارت بهداشت به افزایش تعاملات بینالمللی دانشگاههای علوم پزشکی بهعنوان یکی دیگر از برنامههای این معاونت در راستای اجرای گام چهارم طرح تحول نظام سلامت اشاره میکند و میگوید: «به هر یک از مناطق آمایشی ماموریت داده شده تا فعالیت مشترک بینالمللی خود را در یک منطقه از جهان متمرکز کنند.
البته این امر به معنای محدودسازی تعاملات بینالمللی دانشگاهها نیست، بلکه نوعی بازمهندسی است. برای مثال به دانشگاه علوم پزشکی تبریز ماموریت داده شده تا با دانشگاههای علوم پزشکی کشور جمهوری آذربایجان به دلیل همزبانی و همسایگی تعامل بیشتری داشته باشند.»
تحول در نظام آموزشی در شرایط فعلی به صلاح نیست
این صحبتها درحالی از سوی باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزیر بهداشت مطرح میشود که برخی از کارشناسان و صاحبنظران حوزه سلامت نسبت به اولویت زمانی و تواناییهای موجود وزارت بهداشت درخصوص ایجاد تغییرات گسترده نظام آموزشی پزشکی انتقاداتی را مطرح میکنند.
احمد آریایینژاد، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یکی از همین منتقدان است. او با بیان اینکه مامویتمحور کردن دانشگاههای علوم پزشکی در شرایط فعلی موضوعی بهنسبت ناچیز و کماهمیت در نظام سلامت است، به «شهروند» میگوید: «در این که نظام آموزشی در حوزه پزشکی نیاز به بازنگری اساسی دارد، هیچ تردیدی نیست، بلکه انتقادات بیشتر به زمان اجرای این برنامه و توجه به اولویتهای مهم دیگر نظام سلامت است.»
آریایینژاد ادامه میدهد: «وقتی گامهای قبلی طرح تحول به گفته خود مسئولان وزارت بهداشت به سرانجام نرسیده است و هنوز در کاهش هزینهها و نزدیک کردن تعرفههای فعلی به تعرفههای واقعی کارهای زیادی باید انجام شود، چطور میتوان کار به این بزرگی را هم همزمان با دیگر گامهای طرح تحول آغاز کرد.»
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به مشکلات و محدودیتهای مختلف وزارت بهداشت برای اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره میکند و میگوید: «وزیر محترم بهداشت بارها در صحبتهای خود به کمبود منابع، اختصاص نیافتن منابع با وجود تصریح قانون، کمکاری بیمهها و مشکلات دیگر اشاره داشته، حالا در این وضع باید بخشی از منابع و نیروی انسانی محدود وزارت بهداشت بر تغییر و تحول سیستم آموزشی در دانشگاههای علوم پزشکی متمرکز شود. آغاز این طرح در زمان فعلی باعث انحراف منابع میشود.» آریایینژاد معتقد است تغییر و تحول در آموزش پزشکی و ماموریتمحور کردن دانشگاهها در شرایط فعلی، تاثیر مشخص و ملموسی بر نظام سلامت ندارد و حتی دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت که رضایت نسبی جامعه را در پی داشته است را تحتتاثیر قرار میدهد و آرامش نسبی به وجود آمده را برهم میزند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیتوجهی به نظرات متخصصان و صاحبنظران حوزه سلامت را یکی از نواقص این طرح عنوان میکند و میگوید: «در حقیقت همه این افراد ماحصل همین آموزشهایی هستند که وزارت بهداشت قصد تغییر و تحول در آن را دارد. هیچکس به اندازه جامعه پزشکی و فعالان نظام سلامت به نواقص، کمبودها و نقاط قوت این نظام آموزشی آگاهی ندارد. تمام این افراد کسانی هستند که همین مسیر آموزش را طی کردهاند، پس بهتر از هر کسی میتوانند آن را نقد و بررسی کنند.»
او ادامه میدهد: «البته ما نمیگوییم که فقط منتقدان نظر دهند، اساتید دانشگاه، نخبگان پزشکی، روسای بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی میتوانند نظرات خوبی برای اجرای هرچه بهتر این طرح ارایه دهند. نقش نهادهای مدنی در انجام چنین طرحهایی باید پررنگتر باشد. این وعدهای بود که بارها از زبان دولتمردان شنیده شده است.»
منبع: روزنامه شهروند
سه شنبه, 20 بهمن 1394 ساعت 08:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
درآمد نجومی هند از دانشجویان ایرانی!
درآمد نجومی هند از دانشجویان ایرانی تاریخ انتشار سه شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۵ ۴۶ معاون آموزشی وزیر بهداشت آماری از درآمد حاصل از تحصیل دانشجویان ایرانی رشته پزشکی در دانشگاههای هندوستان ارائه کرد باقر لاریجانی در گفتوگو با شهروند اظهار کرد تنها درآمد یکی از دانشگاتشکیل تیمهای ارزیابی امور رفاهی و خوابگاهی دانشجویان پزشکی
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت خبرداد تشکیل تیمهای ارزیابی امور رفاهی و خوابگاهی دانشجویان پزشکی مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت از تشکیل تیمهای ارزیابی در وزارت بهداشت برای نظارت و اعتبار سنجی امور رفاهی و خوابگاهی دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و گفت تیمهای ارزیابی در دانشگاهبررسی توسعه همکاریهای پزشکی بین ایران و نخجوان
بررسی توسعه همکاریهای پزشکی بین ایران و نخجوان ایلنا در سفر هیات اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نخجوان موضوع توسعه همکاری های پزشکی بین این دانشگاه با وزارت بهداشت و مراکز درمانی و آموزش پزشکی جمهوری خود مختار نخجوان مورد بررسی قرار گرفت به گزارش ایلنا به نقل از سرکنسولگرمشكلاتي كه دانشجويان علوم پزشكي شهيدبهشتي را آزار ميدهد
مشكلاتي كه دانشجويان علوم پزشكي شهيدبهشتي را آزار ميدهد نویسنده محمد اميري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي بهعنوان يكي از معتبرترين دانشگاههاي علوم پزشكي كشور مطرح است اما متأسفانه با مسائلي روبهرو است كه در حد يك دانشگاه معمولي است بهعنوان مثال مديريت خوالاریجانی: آموزش علوم پزشکی بازنگری میشود/ خروج دانشجویان از کشور سخت شود
لاریجانی آموزش علوم پزشکی بازنگری میشود خروج دانشجویان از کشور سخت شود جامعه > آموزش - ایسنا نوشت معاون آموزشی وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم بازنگری برنامههای آموزشی رشتههای علوم پزشکی گفت باید تا پایان سال تمام برنامههای آموزشی بازنگری و بروز شود و روی آن مهرمحموله میلیاردی دوبی به ایران نرسید/کشف موتورسیکلتهای گران قیمت از شناورها
محموله میلیاردی دوبی به ایران نرسید کشف موتورسیکلتهای گران قیمت از شناورها فرمانده دریابانی بوشهر از موفقیت ماموران پایگاه دریابانی لنگان در شناسایی و توقیف محموله قاچاق به ارزش بیش از 16 میلیارد ریال خبر داد سردار قلندر لشگری فرمانده دریابانی بوشهر در گفتوگو با خبرنگار گروه اايران رتبه اول منطقه از نظر تربيت نيروي متخصص پزشکي را دارد
ايران رتبه اول منطقه از نظر تربيت نيروي متخصص پزشکي را دارد ايران رتبه اول منطقه از نظر تربيت نيروي انساني در رشتههاي تخصصي پزشکي را دارد دکتر باقر لاريجاني معاون آموزشي وزير بهداشت در هفدهمين جشنواره ابن سينا در دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي تهران با اعلام اين مطلب افزودعزم راسخ و کوشش بی وقفه جوانان و دانشجویان ایران، تنها راه عقیم سازی توطئه های جبهه دشمن است
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا عزم راسخ و کوشش بی وقفه همه جوانان و دانشجویان ایرانی را تنها راه عقیم سازی توطئه های جبهه دشمن دردرآمد ۲۰ غول صنعتی ایران (+ نمودار)
سازمان مدیریت صنعتی لیست ۱۰۰ شرکت برتر ایران در سال ۹۳ را منتشر کرده است که مبنای رتبه بندی حجم فروش این شرکت ها در سال ۹۳ است اما کدام شرکت ها در صدر این لیست قرار دارند به گزارش افق تازه اقتصادنیوز افزود شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس هولدینگ شرکت پالایش نفت اصفهان بانکدرآمد 20 غول صنعتی ایران (+ نمودار)
درآمد 20 غول صنعتی ایران نمودار سازمان مدیریت صنعتی لیست 100 شرکت برتر ایران در سال 93 را منتشر کرده است که مبنای رتبهبندی حجم فروش این شرکتها در سال 93 است اما کدام شرکتها در صدر این لیست قرار دارند به گزارش ایسنا اقتصادنیوز افزود شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس هولد-