واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
رونق گردشگری در سالی که گذشت
معاون گردشگری کشور از افزایش حدود ششدرصدی گردشگران ورودی به کشور در ٩ماهه اول امسال خبر میدهد. مرتضی رحمانیموحد در گفتوگویی گفته است
روزنامه شرق: معاون گردشگری کشور از افزایش حدود ششدرصدی گردشگران ورودی به کشور در ٩ماهه اول امسال خبر میدهد. مرتضی رحمانیموحد در گفتوگویی گفته است
براساس آمارهای بهدستآمده، از ابتدای فروردین تا پایان آذرماه سال ٩٤ در مجموع چهارمیلیون و ١٦٦هزار و ٤٢٦ گردشگر خارجی به ایران سفر کردهاند.
طبق گفته او، مقایسه ششماهه اول امسال با مدت مشابه سال قبل حکایت از افزایش هشتدرصدی ورود گردشگران داشت و با افزودن سهماه پاییز به این مدت، این افزایش به حدود ششدرصد رسیده است. رحمانیموحد همچنین میگوید: امسال مانند سالهای گذشته تغییر محسوسی در رتبه گردشگران ورودی از هر کشور به ایران صورت نگرفته و به روال سابق اتباع کشورهای عراق و جمهوریآذربایجان در صدر گردشگران ورودی به ایران بودهاند.
براساس آمارهای منتشرشده، تعداد گردشگران ورودی ٩ ماه نخست سال ٩٣ در مجموع سهمیلیون و ٩٠٠هزارنفر اعلام شده بود. نگاهی به آمارهای اعلامشده از سوی مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حکایت از آن دارد که در هفتسال گذشته روند ورود گردشگران خارجی به ایران همیشه در حال افزایش بوده است، این بخشی از آمارهای اعلامشده در این زمینه است: «در سال ۸۵، یکمیلیون و ۸۱۶هزار و ۹۰۵ نفر، در سال ۸۶، یکمیلیون و ۹۲۵هزار و ۱۹۲ نفر، در سال ۸۷، دومیلیون و ۳۵هزار و ۵۱۸ نفر، در سال ۸۸، دومیلیون و ۲۷۶هزار و ۵۷۵ نفر، در سال ۸۹، سهمیلیون و ۱۲۱هزار و ۲۸۲ نفر، در سال۹۰، سهمیلیون و ۲۰۰هزارنفر و در سال ۹۱، سهمیلیون و ۷۲۹هزارنفر به ایران آمدهاند».
با آغاز به کار دولت روحانی و همچنین همزمان با گفتوگوهای هستهای و پس از آن توافق ایران با کشورهای ١+٥، چشماندازها برای بهبود صنعت گردشگری کشور امیدوارانهتر شد.
بسیاری از رسانههای معتبر جهانی اقدام به معرفی ایران بهعنوان یکی از مقاصد جذاب گردشگری برای سالهای ٢٠١٥ و ٢٠١٦ کردند. سال گذشته هم طالب ریفاعی، دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی که برای آغازبهکار نمایشگاه بینالمللی گردشگری به تهران آمده بود، در سخنرانی خود اعلام کرد: «برگزاری این نمایشگاه بهمعنای گشودن درهای ایران روی گردشگران خارجی است».
او همچنین با ابراز خشنودی از سفرش به ایران پس از حدود پنجسال، در ادامه سخنانش با اشاره به برخی چالشهای گردشگری ایران ازجمله فرایند گرفتن ویزا و سیاستهای مربوط به صدور آن بیان کرد: «لغو و تسهیل ویزای ایران با خیلی از کشورها باعث جذب گردشگران بیشتری میشود. گردشگری ایران در سال گذشته رشد داشته و این یک فرصت اقتصادی برای این کشور است. این فرصت میتواند چهره بینالمللی ایران را بهتر به دنیا معرفی کند و فرصت جدیدی برای اقتصاد جوامع محلی بهوجود آورد».
دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی همچنین در یک نشست خبری در همین نمایشگاه با بیان اینکه حضورش در ایران اتفاقی نبوده و همراه با پیغام است، اعلام کرد: «من به گردشگران دنیا پیشنهاد میدهم برای سفر به ایران و بازدید از این کشور اقدام کنند. همه کسانی که توان و تمایلی برای سفر دارند را تشویق میکنم که هرچهزودتر به ایران بیایند. این را بهاینخاطر نمیگویم که وظیفه من ترویج گردشگری است، من میخواهم دیگران از ایران بازدید کنند تا ایران به مکان بهتری تبدیل شود و گردشگران درک بهتری از ایران داشته باشند...».
از سویی دیگر ارزیابیهای مجمع جهانی اقتصاد درباره وضعیت صنعت گردشگری ایران نیز حکایت از آن داشت که ایران در شاخص رقابتپذیری سفر در سال ٢٠١٣ به نسبت ٢٠١٢، ١٦ پله صعود داشته و در بخش گردشگری ورودی با چهار پله صعود به رتبه ٤٨ جهان دست یافته است. این اولینباری بود که ایران طبق گزارش سازمان جهانی جهانگردی در فهرست ٥٠ کشور برتر دنیا از نظر آمار ورود گردشگران خارجی قرار گرفت و رتبه چهلوهشتم را به دست آورد. هرسال سازمان جهانی جهانگردی فهرستی از ٥٠ کشور برتر دنیا از نظر تعداد ورود گردشگران خارجی ارائه میکند که ایران برای اولینبار پس از انقلاب اسلامی، در سال ٢٠١٣ رتبه ٤٨ را در این فهرست بهدلیل جذب چهارمیلیونو ٧٠٠هزار گردشگر خارجی کسب کرد.
ایران در سال ٢٠١٥ و چندماهی که از شروع سال ٢٠١٦ گذشته است گامهای مهم دیگری هم برای بهبود وضعیت گردشگری خود برداشته است، از آن جمله میتوان به امضای تفاهمنامه مشترک همکاری با کشور فرانسه در زمینه گردشگری و همچنین قرارداد همکاری در حوزه تسهیل صدور روادید با کشور روسیه که یکی از کشورهای اصلی گردشگرفرست دنیا به حساب میآید اشاره کرد.
برهمیناساس پیشبینی میشود با انتشار نتایج نهایی سال ٩٤ و اضافهکردن آمار سهماه پایانی این سال تعداد گردشگران ورودی به کشور به نسبت ١٢ ماه سال ٩٣ نیز افزایش را نشان بدهد. البته دراینمیان گفتن این نکته نیز ضروری است که برخی از کارشناسان مستقل حوزه گردشگری معتقد هستند که شیوه آمارگیری و اعلام آمار گردشگران ورودی به کشور که در این سالها از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با همکاری دستگاههای مرتبط ملاک قرار گرفته شده است دارای ایراداتی است و برهمیناساس به آن انتقاداتی وارد میدانند. با وجود این اما باید گفت در شرایط کنونی این آمار تنها آمار قابلاستناد در زمینه تعداد گردشگران ورودی به کشور است.
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]