واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
میرلوحی:ما خلأیی نمیگذاریم که تندروها وارد مجلس شوند/رقابت درون اصولگرایی آثار تکصدایی دارد
سیدمحمود میرلوحی، قائم مقام ستاد ائتلاف اصلاح طلبان است که این روزها سخت مشغول آرام کردن جوانان اصلاحطلبی است که از میزان گسترده ردصلاحیتها ناراحتند.روز گذشته بلاخره بعد از ساعت ها انتظار پیامک فرمانداریها به دواطلبین ارسال شد.پیامکی که برای اکثریت اطلاح طلبان حاوی رد صلاحیت شان بود.در پیامکی دریافتی از سوی اصلاح طلبان آمده است:«صلاحیت شما توسط شورای محترم نگهبان مورد تایید واقع نشده و مجدد رد صلاحیت گردیدهاید.
روز نو : سیدمحمود میرلوحی، قائم مقام ستاد ائتلاف اصلاح طلبان است که این روزها سخت مشغول آرام کردن جوانان اصلاحطلبی است که از میزان گسترده ردصلاحیتها ناراحتند.روز گذشته بلاخره بعد از ساعت ها انتظار پیامک فرمانداریها به دواطلبین ارسال شد.پیامکی که برای اکثریت اطلاح طلبان حاوی رد صلاحیت شان بود.در پیامکی دریافتی از سوی اصلاح طلبان آمده است:«صلاحیت شما توسط شورای محترم نگهبان مورد تایید واقع نشده و مجدد رد صلاحیت گردیدهاید.شایان ذکر است نظریه مذکور قطعی و نهایی میباشد.ستاد انتخابات فرمانداری» در تهران چهرههای شاخص اصلاحطلب همچون علی صوفی،مهرعیلزاده،حضرتی،الویری،اشرف بروجردی،محسنرهامی،رسولمنتجبنیا،محمدجوادحقشناس،شهربانو امانی،فاطمه مقیمی و دیگر چهرههای اصلاح طلب رد صلاحیت شدند و در این مرحله تنها محمد علی وکیلی مدیرمسئول روزنامه ابتکار و علی مطهری تایید صلاحیت شدند. با این حال به گفته میرلوحی؛ راهبرد اصلاحطلبان، دنبال کردن و حضور در جریان انتخابات در فضایی آرام و پر امید است، ازاینرو از هر نوع حاشیهای دوری میکنند. حاشیههایی که این روزها رسانههای اصولگرا، سخت درگیر دامن زدن به آن هستند. سیدمحمود میرلوحی، ضمن بیان اخباری از آخرین جلسه اصلاحطلبان و راهبردها و تصمیمات گرفته شده در این جلسه، درباره برخی حواشی و حرف و حدیثهای ایجاد شده از سوی جناح رقیب نیز شفافسازی کرد. او در یک گفتوگو از جلسات رایزنی اصلاحطلبان و حمایتهای دولت از آنها سخن گفت که در زیر میخوانید:
آقای میرلوحی از آخرین تصمیمات اصلاحطلبان چه خبر؟
ما قبلا هم گفتهایم که با آمادگی و مطالعه جوانب امر، مطالعه فضای بینالمللی و منطقهای، نگاه به گذشته انقلاب و دستاوردها و زحماتی که کشیده شده است، تصمیم به حضور در انتخابات گرفتهایم. دوستان راهبردها را انتخاب کردهاند که یکی این بوده است که ما منافع ملی را بر جناحی ترجیح میدهیم. بعد هم گفتیم که در شرایط کنونی، مشارکت حداکثری اولویت است. یعنی میزان مشارکت نقشه راهی است که میتواند فضای کشور را تغییر دهد. نگاه کنید که طی سالهای گذشته، گروهی میگفتند که رأی زینت است و حتی صحبتهای امام(ره) را تحلیل میکردند که بهخاطر شرایط خاص، رأی مردم را مدنظر قرار داده است. اینها گفتمان رسمی جامعه بود که از تریبونهای رسمی کشور و حتی نماز جمعه تهران گفته میشد. اما امروز ببینید که جامعه میگوید میزان رأی ملت است و رهبر معظم انقلاب هم میگوید رأی حقالناس است. البته امروز هم برابر این صحبتها مقاومتهایی میشود که حقالناس بودن، مربوط به بخشی از انتخابات است. ولی فکر میکنیم که این تکانههای آخر کار است و در جامعه تثبیت شده است که ملاک رأی مردم است.
این تصمیمات کلی است. تصمیمات جزئیتر چیست؟
این جلسات بر همین اصول و مبنا پیش میرود. ما انتظار داشتیم که توافقی برد-برد داشته باشیم که هم رهبری نظام، هم کل جامعه و هم اصلاحطلبان سودش را ببرند تا این بگو و مگوها فیصله پیدا کند. تا الان هم خوشحالیم که بگوییم براساس همین راهبرد عمل کردیم. بعضی دوستان هم که حتی ناراحت شده بودند، بهویژه جوانان، نگران شدند و بگو و مگو کردند، ما اعلام کردیم که تدبیر آری اما تردید نه. ما بدون تردید کار را ادامه دادیم ولی طی این دو روز لیست را خواهیم بست و هر جا که نیرو داشته باشیم، اسامی را اعلام میکنیم. آنجا هم که کاندیدا نداشته باشیم، سعی میکنیم که باز هم حضور داشته باشیم تا بتوانیم جلوی تندروها بایستیم چون بخشی از راهبرد ما اثباتی و بخشی هم سلبی است. اثباتی یعنی اینکه تا جایی که میتوانیم از نیروهای خودمان استفاده کنیم اما اگر نشد برابر تندروها و تندرویها، سعی میکنیم، عملکرد دیگری داشته باشیم.
چه تضمینی وجود دارد که در راهبرد سلبی شما که استفاده از نیروهای اصولگرای معتدل است اگر درلیست باشد، بعدها مشی اصلاحطلبان را ادامه بدهند؟
همانطور که گفتم اول میخواهیم از نیروهای اصلاحطلب استفاده کنیم، حتی کمیتهای هم تشکیل دادهایم که بتوانیم نیروهای مستقل را که نمیشناختیم شناسایی کنیم و حتی آنها هم رزومه کاری خود را فرستادهاند. فکر میکنیم میتوانیم در تهران لیست 30نفره متمایز داشته باشیم.
لیستی که اصولگرا ندارد؟
شرط اول ما این است که اصلاحطلبان را پیدا کنیم و خیالمان راحت باشد که دیدگاههای ما را دنبال میکنند. اما اگر نشد در فاز دوم ورود میکنیم که تندروها وارد مجلس نشوند. یعنی میخواهیم جای خلأیی نگذاریم که آنها پر کنند. از طرفی وقتی میبینید که چهرههای مشهور ما را رد کردهاند، راه ما را مسدود کردهاند و راه دیگری نداریم جز اینکه سکوت کنیم که نمیکنیم یا اینکه اجازه بدهیم که تندروها بروند که این در برنامه ما نیست. ما خلأیی نمیگذاریم که آنها وارد مجلس شوند. اینکه اصلاحطلبان وارد مجلس شوند یک هدف است و هدف دیگر این است که تندروها به مجلس راه پیدا نکنند. اگر برای لیست در تنگنا قرار گرفتیم از کسانی استفاده میکنیم که مانع ورود تندروها شوند. الان در مجلس، رییس مجلس اصلاحطلب نیست اما ما در برجام و خیلی مواضع وجه مشترک پیدا میکنیم. شنیدید که تابلوی اصلاحطلبان؛ اصلاحطلبان و حامیان دولت است که ادامه انتخابات 92 است.
پس این بحث حامیان آقای لاریجانی که ائتلاف با اصلاحطلبان را در دستور بررسی قرار دادهاند، درست است؟ یعنی درخواستی از طرف آنها شده است؟
به صورت رسمی شورایعالی اعلام کرده است که وارد این فاز نشده است. الان هم جلسه گذاشتیم و قرار شد که تا امروز بعد از ظهر(شنبه) منتظر بمانیم و بعد اعلام موضع کنیم.
یک خطی هم از سوی جریان اصولگرا و رسانههایشان دنبال میشود مبنی بر اینکه؛ اصلاحطلبان برای رسیدن به قدرت در حال التماس هستند. یعنی آنها رایزنی را به التماس تلقی کردهاند.
ادبیات جریان رقیب خیلی غیرحرفهای و رانتجویانه است. اساسا آنها طی سالهای اخیر اگر تابلوی ورود ممنوع شورای نگهبان و هیات نظارت را نداشته باشند، میدانند که در بحث رأی مشکل دارند. طبیعی است که همواره دست و دلبازانه از این رانت استفاده کردهاند، در صورتی که میدانند حداقل باید ظواهر را رعایت کنند. ما میگوییم که راهها و گزینههای مختلف را وقتی بررسی میکنیم به این جمعبندی میرسیم که بهترین راه اصلاحات است و تغییر جزو اصول ما است اما این تغییر با تند کردن فضا نمیشود و ما این را قبول نداریم و در شعارمان هم امید و آرامش را مطرح کردهایم. لذا اصلاحطلبان خود را با نفوذ میدانند و خوشحالیم که حاشیهنشین نبودهایم و دیگرانی حاشیهنشین بودهاند که البته الان همهکاره شدهاند. اعلام میکنیم که رأی دادن و حضور پای صندوقهای رأی راهی سریعتر است. برخی همیشه از زبان مردم بهدلیل داشتن بلندگوهای بزرگ سخن گفتهاند و ما اصل اختلافمان اینجاست چون میگوییم که باید پای صندوقهای رأی و مشارکت مردم آرا را ارزیابی کرد و به صرف داشتن بلندگو نباید از زبان مردم سخن گفت. مردم نشان دادند که در انتخابات 92 چه میخواهند.
بحث رایزنیها به کجا رسید؟ اخباری غیررسمی حکایت از آن دارد که آقای رییسجمهور لیست افراد تایید شده را دیدهاند و بهدلیل اینکه تغییر چندانی با لیست اولیه که اعلام شد، ندارد، بسیار دلخور و ناراحت شده و حتی لیست را نگه داشتهاند؟
بله، حتی بعضیها گله کردند و من شنیدم که آقای لاریجانی بهعنوان یکی از روسای قوا، در جلسهای خصوصی گفته است که بهتر بود آقای رییسجمهور این بحث صلاحیتها را در جمعی محدود میگفتند. در حالی که ما معتقدیم؛ کاری که آقای روحانی کرد درست بود چون اگر انتخابات سازمان شیشهای نباشد پس کجا باشد؟ در همین راستا هم شورایعالی سیاستگذاری کارگروهی را تعیین کرد و ما رایزنیهای دیپلماتیک را انجام دادیم. اما معتقدیم که وقتی آقایان علنی ردصلاحیتها را اعلام میکنند، ما چرا باید مخفی کاری کنیم.
شنیده شده است که آقای جهانگیری هم مستقیما به موضوع ردصلاحیتها ورود کرده است؟
بله. من تا جایی که میدانم معاون اول با همه استانداران شخصا وقت گذاشت و با برخی اعضای کابینه کارگروه تشکیل داد و با تکتک استانداران صحبت کرد. گویا استانداران هم گزارش کاملی دادهاند و تا جایی که اطلاع دارم، اکثر استانداران هم گفتند که این مسیر خوب نیست و باید زمینه را برای همه فراهم کرد و رقابت در فضای انتخابات آسیب دیده است. رقابت درون اصولگرایی آثار تکصدایی دارد و ما آثارش را دیدیم.
فکر نمیکنید که همراهی دولت به این دلیل است که دولت میداند که بدون اصلاحطلبان کار سختی پیش رو خواهد داشت؟
بله، ما ائتلافی از 92 داشتیم و دولت هم درعمل دید که فضای عمومی همراه اصلاحطلبان است. این در حالی است که مجموعه سپاه، صدا و سیما و مجلس دلواپس در مساله برجام خیلی تلاش کردند که اتفاقی رخ ندهد. اگر اصلاحطلبان افکار عمومی را هدایت نمیکردند دیده میشد که میخواهند دولت را متوقف کنند.
امید ایرانیان
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]