واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سفیر ایران در باکو:
مبارزه با تروریسم و استقرار امنیت نیازمند عزمی جهانی است
سفیر ایران در جمهوری آذربایجان با تأکید بر عزم راسخ تهران در مبارزه با تروریسم و استقرار صلح در جهان، مبارزه با تروریسم و استقرار امنیت را نیازمند عزمی جهانی برشمرد و گفت: همه کشورهای صلح دوست جهان باید با هم متحد شوند.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، نشست علمی ایران معاصر از سوی انستیتوی شرق شناسی فرهنگستان علوم جمهوری آذربایجان در باکو برگزار شد. در این نشست که با حضور محسن پاکآیین سفیر کشورمان، رایزن فرهنگی سفارت و جمعی از شرق شناسان آذری برگزار شد، «گوهر بخشعلی آوا» رئیس انستیتوی شرق شناسی فرهنگستان علوم ملی جمهوری آذربایجان، پیروزی انقلاب اسلامی را نتیجه مقاومت مردم ایران و فصل جدیدی برای تحولات مثبت در منطقه خواند و با تاکید بر اینکه لغو تحریمهای ایران موجب خرسندی همه ما شد، سخنان حیدر علی اف رئیس جمهوری فقید آذربایجان مبنی بر این که کشوری نزدیکتر از ایران برای جمهوری آذربایجان وجود ندارد، را مورد اشاره قرار داد. وی تلاش برخی کشورهای غربی برای استفاده از جمهوری آذربایجان علیه ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: ولی رهبری جمهوری آذربایجان هرگز به تحقق این تلاشها اجازه نداد و همواره پایبند به اصل روابط دوستی و حسن همجواری با ایران بوده است. بخشعلی آوا لغو تحریمهای ایران را آغاز مرحله جدید توسعه جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: ما بر این باور هستیم که بر اثر سیاستهای سنجیدهای که در ایران اجرا میشود، مردم ایران در آینده نزدیک همه مشکلات موجود را برطرف میکنند و وارد مسیر توسعه بیشتر خواهند شد. وی خاطرنشان کرد: مردم ایران از سال 2006 میلادی در مقابله با اعمال تحریمها با مقاومت در برابر همه مشکلات ناشی از این اقدام، مسیر توسعه خود را همچنان ادامه داد. رئیس انستیتوی شرق شناسی جمهوری آذربایجان همچنین سفرهای اخیر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به ایتالیا و فرانسه را مورد اشاره قرار داد و گفت: قراردادهای امضا شده در این سفرها چشم انداز توسعه اقتصادی ایران را روشنتر میکند. محسن پاک آیین سفیر کشورمان نیز در سخنان خود با اشاره به اینکه ایران ظرف 10 سال گذشته با تحریم اقتصادی و بخصوص در حوزه بانکی مواجه بود و کشورهای بزرگ اروپایی و غیراروپایی که علاقمند به سرمایه گذاری در کشورمان بودند از این امتیاز محروم شدند، گفت: ولی پس از لغو تحریمهای ایران، خود این کشورها علاقمند هستند که در حوزههای مختلف روابطشان را با تهران توسعه دهند.
سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان سفرهای مقامات ارشد کشورهای مختلف جهان و مدیران شرکتهای بزرگ اقتصادی از جمله سفر اخیر رئیس جمهوری چین به ایران و همچنین دیدار حسن روحانی از ایتالیا و فرانسه را مورد اشاره قرار داد و گفت: هدف اصلی همه این سفرها برقراری و توسعه روابط اقتصادی است.
وی همچنین در قسمتی دیگر از سخنان خود، عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم و اسقرار صلح در سراسر جهان را مورد تاکید قرار داد و گفت: ما اعتقاد داریم که مبارزه با تروریسم و استقرار امنیت نیاز به یک عزم جهانی دارد و همه کشورهای صلح دوست جهان باید با هم متحد شوند.
پاک آیین افزود: نیاز به تاسیس ائتلافهای تبلیغاتی و بدلی برای مبارزه با تروریسم در منطقه نیست، بلکه کشورهایی که در واقع عزم مبارزه با تروریسم را دارند در وهله اول باید کمکهای مالی و تجهیزاتی خود را به گروههای تروریستی مانند داعش قطع کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان در بخشی دیگر از سخنان خود در این کنفرانس، گزارشی مشروح درباره انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن ارائه کرد.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران بر سه شعار اصلی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی مبتنی بود و بر مبنای سه رکن عمده ایدئولوژی اسلامی، رهبری حضرت امام خمینی (ره) و حمایت و حضور مردم در صحنه به پیروزی رسید، گفت: اگر انقلاب ما حفظ شده و پس از 37 سال هنوز هم قدرتمند هستیم به دلیل اجرای همین سه رکن است.
پاک آیین با بیان اینکه قدرتهای بزرگ بر اثر انقلاب اسلامی منافع خود را در ایران و منطقه از دست دادند، تصریح کرد: این قدرتها توطئههای زیادی علیه کشورمان انجام دادند و جنگ تحمیلی بزرگترین توطئهای بود که به مدت 8 سال بر مردم ایران تحمیل شد و ما توانستیم از خود دفاع کنیم.
وی تحریمهای اقتصادی را نیز از دیگر توطئههای دیگر علیه جمهوری اسلامی ایران خواند که اخیراً خاتمه یافت.
در ادامه این نشست ابراهیم ابراهیمی رایزن فرهنگی سفارت و ودادی و مصطفی یف از شرق شناسان قدیمی دیدگاههای خود را در مورد ابعاد مختلف انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن بیان کردند.
94/11/17 - 13:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]