تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829897733




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغییرات روحی روانی دوران بلوغ


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
emotion
قبل از هر چیز بهتر است یک نظر کلی به خصوصیات رفتاری و روانی یک نوجوان بیاندازیم و آنگاه وارد جزئیات شویم. دکتر هاروکس یکی از روانشناسان معروف در کتاب نوجوانی خود، ویژگیهای نوجوان را این چنین توصیف نموده است: نوجوان موجودی است:
از نظر بدنی در حال دگرگونی و تحول از لحاظ عاطفی نابالغ (و بسیار حساس) از نظر تجربه محدود از دیدگاه فرهنگ تابع محیط.
همه چیز می خواهد اما چیز چندانی ندارد. تصور می کند همه چیز می داند اما چیز چندانی نمی داند. نه از مزایای کودکی بهره می برد و نه از امتیازات بزرگسالی در رویا و تخیل زندگی می کند اما با واقعیت نیز روبرو است (واقعیت را درک می کند ولی دوست دارد در رویا و خیال زندگی کند). مستی است هوشیار و خوابیده ایست بیدار.
دکتر هویگهرست یکی دیگر از روانشناسان معروف ویژگیهای رفتاری نوچوان را چنین بر می شمرد:
تمایل به آزادی و رهایی از سلطه پدر و مادر: همه نوجوانان در جستجوی هویت خود هستند نوجوان می خواهد بداند کیست؟ از هیچ کس نبودن، از بجایی نرسیدن، از بی ارزش بودن و واقعی نبودن در هراس است می خواهد وجود خارجی داشتن و اختیارش را تجربه کند و در این راستا بدون اینکه قصدش آزار پدر و مادر باشد نافرمان و سرکش می شود. گاهی این ضدیت به حد غیر عادی رسیده و به هدف تبدیل می شود. نوجوانی هنگام خرید لباس به فروشنده گفته بود: ببخشید، اشکالی نداره اگه پدر و مادرم از این لباس خوششان آمد آن را با لباس دیگری عوض کنم؟
گرایش به ارتباط با نوجوانان دیگر: در اوایل بلوغ هر چه نوجوان از پدر و مادر دورتر می شود تمایل به ارتباط با سایر هم سن و سالانش بیشتر می شود و گفته و رفتار آنها به مراتب بیش از افکار و اعمال والدینش مورد توجه و قبول می باشد. اما با افزایش سن و کسب تجربیات و بینش وسیع تر در اواخر بلوغ این ارتباط معکوس می شود و نوجوان در می یابد که پدر و مادر می توانند دوستان بهتری برای او باشند.
علاقه مند به انتخاب شغل و آمادگی برای قبول مسئولیت: بطور کلی نوجوان برای بدست آوردن شغل مناسب خود علاقه فراوانی نشان می دهد (معمولا در اواخر بلوغ).
تمایل و کوشش برای تامین مالی و استقلال اقتصادی: نوجوان نه تنها بر استقلال فکری و آزاد اندیشی علاقه مند است بلکه می خواهد از نظر مالی نیز روی پای خود بایستد و به کسی وابستگی نداشته باشد (البته برحسب فرهنگ جامعه این ویژگی ممکن است در پسران بیشتر از دختران دیده شود).
گرایش به انتخاب همسر و تشکیل خانواده: یکی از آرزوهای جوانان داشتن همسر شایسته و تشکیل خانواده است. اما در صورت مهیا نبودن عوامل و شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مطلوب این تجربه اکثرا به ناکامی و اختلال می انجامد. نوجوان اگر چه واقعیت را درک می کند اما بسیار امیدوار و آرمان گرا است و زمانی که در زندگی واقعی قرار می گیرد در می یابد که اگر چه با حلوا، حلوا گفتن ممکن است دهانش برای مدتی احساس شیرینی کند ولی در صورت تداوم پس از چندی از ضعف جانش بر می آید.
آمادگی برای پی بردن به ارزش های اخلاقی و معنوی: بسیاری از نوجوانان می کوشند برای داشتن زندگی بهتر دارای روش منطقی یا یک فلسفه علمی باشند.
آگاهی از محدودیت ها و توانایی های خود و نوجوانان دیگر: اکثر نوجوانان به این درجه از ادراک رسیده اند که بدانند افراد دارای استعدادها و خصوصیات بدنی و روانی محدود و نابرابر و متفاوتی هستند.
قابلیت پیشرفت در مفاهیم ذهنی و مهارت های مختلف: یکی از ویژگی های منحصر به فرد دوران نوجوانی قدرت تفکر و خلاقیت و ظرفیت مغزی بسیار بالای آنها در درک مفاهیم علمی است و اکثر مهارت های فردی افراد در این دوران کسب می شود.
حال با مقدمه فوق می توان بلوغ روانی را چنین تعریف کرد: پختگی و تکامل روحی روانی و عقلانی که به انسان قدرت تشخیص مسایل، استنتاج و تصمیم گیری منطقی می بخشد. وراثت، شرایط زندگی، عوامل فرهنگی، محیطی و اجتماعی هر یک به نوبه خود در چگونگی رشد روانی عقلانی فرد موثرند. لذا رسیدن به مرحله بلوغ روانی سن مشخصی ندارد و انسانها در سنین مختلفی به بلوغ روانی می رسند. در واقع بسیاری از ما انسانها (حتی بزرگسالان) هرگز رشد روانی کامل پیدا نمی کنیم و به بلوغ روانی نمی رسیم. این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
12 بهمن 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن