محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829662848
نگاهی به دغدغه های نسل پرحاشیه ایران
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نگاهی به دغدغه های نسل پرحاشیه ایران
تغییرات در رفتارها و سبک های زندگی جوانان ایرانی، چند مشخصه دارد که آنها را از هم سالان شان در کانادا- و احتمالا در بسیاری از کشورهای دیگر- متمایز می کند.
ماهنامه جامعه پویا - عبدالمحمد کاظمی پور: به اقتضای شغل معلمی ام در کانادا، با جوانان به صورت مستقیم در ارتباط هستم و از طریق کار پژوهشی ام با گروه جوانان ایرانی آشنایم. بخشی از تاملات ذکر شده در ادامه این یادداشت را هم، که برگرفته از پژوهشی مقایسه ای درباره این دو گروه است، چند سال پیش، براساس داده های پیمایشی متعدد و متنوع و برای تهیه مواد خام برای کتاب نسل ایکس، انجام داده ام. در چشم اندازی گسترده، به نظر می رسد تغییرات در رفتارها و سبک های زندگی جوانان ایرانی، چند مشخصه دارد که آنها را از هم سالان شان در کانادا- و احتمالا در بسیاری از کشورهای دیگر- متمایز می کند:
1- تغییرات و تصمیمات مربوط به سبک زندگی، نوعا با تکان های شدید عمدتا سیاسی همراهند؛
2- گرایش به سوی افراط و مبالغه دیده می شود؛
3- تاثیرپذیری شدیدی از عوامل غیربومی در جریان است؛
4- ناامیدی از آینده تقریبا سیطره دارد؛
5- دل آزردگی از کمبود امکان انتخاب در میان آنان شایع است و این دل آزردگی به مبنایی برای بسیاری از تصمیم های شان تبدیل شده است؛
6- فقدان قهرمان یا سرمشق اجتماعی و فردی در زندگی جوانان مشهود است؛
7- دغدغه های اقتصادی سیطره ای نامعمول دارند؛
8- حساسیت به موضوع برابری جنسیتی در میان پسران پایین است؛
9- زندگی اجتماعی در حال کوچ به دنیای مجازی است.
در ادامه توضیح مختصری درباره هریک از این موارد می دهم.
تغییرات و تصمیمات مربوط به سبک زندگی، نوعا با تکان های شدید عمدتا سیاسی همراهند. در مقایسه با کانادا، جوانان ایرانی از اطلاعات و اخبار دنیا باخبرترند و مسائل سیاسی کشورشان را هم بیشتر دنبال می کنند؛ اما این حساسیت بالاتر سیاسی، به صورتی مستمر و یکنواخت، در زندگی آنان جریان ندارد، بلکه بیشتر به صورت حرکت های انفجاری- یعنی حرکاتی که با سرعت زیادی شکل می گیرند و با همان سرعت هم از رمق می افتند- پدیدار می شوند.
این روحیه می تواند در لحظاتی، مشارکت سیاسی درخور توجه و شایسته تحسینی را رقم بزند و در لحظاتی دیگر، به ویژه در صورت نتیجه ندادن سریع یک حرکت سیاسی، موجی از سرخوردگی و دلزدگی سیاسی به بار آورد. خصوصیت طبیعی نوسانات بزرگی از این نوع این است که منجر به تصمیم های بزرگی در سبک زندگی افراد می شوند که خاص لحظات منحصر به فرد فراز و فرود جنبش های سیاسی هستند و ویژگی پایدار و مستمری ندارند.
گرایشی به سوی افراط و مبالغه دیده می شود
بسیاری از عناصری که زندگی جوانان را شکل می دهند، خصوصیتی جهانی دارند؛ مانند آشنایی و سهولت بیشتر در استفاده از تکنولوژی های جدید ارتباطی، مشارکت بیشتر در فعالیت های ورزشی، مسافرت های خارجی و... . اما در میان جوانان ایرانی میزانی از افراطی و مبالغه دیده می شود که تناسب چندانی با مقتضیات زندگی روزمره آنها ندارد؛ برای نمونه وسعت استفاده از تلفن های هوشمند، که فقط در شرایط وجود اینترنت پرسرعت و در دسترس بودن آسان آن معنادار است، در میان جوانان ایرانی که به چنین خدماتی کمتر دسترسی دارند، چندان ملموس نیست. به عنوان فردی که همیشه میان ایران و کانادا در رفت و آمد هستم، از بسیاری از تحولات جدید در عرصه تکنولوژی ارتباطی در ایران- بیشتر به دلیل وسعت استفاده از آنها در ایران- خبردار می شوم. به نظر می رسد در میان جوانان ایرانی، استفاده از چنین امکاناتی، به خودی خود، موضوعیت دارند، صرف نظر از اینکه آیا در خدمت رفع نیازی واقعی هستند یا نه.
تاثیرپذیری شدیدی از عوامل غیربومی در جریان است
پیشرفت های وسیع اخیر در تکنولوژی های ارتباطی، نسل جوان را در همه کشورها به نسلی جهانی تبدیل کرده است که در نتیجه آن، مشابهت بسیاری میان رفتارها، نقطه نظرها، طرز بیان و سبک های زندگی افراد واقع در این گروه سنی در کشورهای مختلف ایجاد شده است. نسل جوان ایرانی نیز از این امر مستثنا نیست. شناخت این ویژگی، امری مهم در سیاست گذاری های مربوط به جوانان و یافتن منشا گرایش و تغییرات رفتاری آنان است.
ناامیدی از آینده تقریبا سیطره دارد
ناامیدی در میان نسل جوان ایرانی، از جمله موارد قابل تامل است؛ اگرچه در کشورهای دیگر نیز هرازچندگاهی موج های ناامیدی گریبان نسل های جوان تر را می گیرد- به خصوص که در دوره های رکود اقتصادی، جنگ خارجی، تضادهای خونین داخلی، و...- اما این فراز و نشیب ها برای جوان ایرانی در سطح بالاتر اتفاق می افتد و نوعی استمرار را نشان می دهد.
مجموعه عکس نا امیدی جوانان ایرانی اثر «نیوشا توکلیان»
ویژگی دیگری که شاید آن را بتوان با ناامیدی مرتبط دانست، میزان ناشاد بودن افراد است. براساس نموداری که مقایسه ای است میان پنج کشور کانادا، آمریکا، ترکیه، مصر و ایران، براساس داده های پیمایش ارزش های جهانی در سال 1379، جوانان ایرانی بالاترین میزان ناشاد بودن را داشته اند.
دل آزردگی
دل آزردگی در میان جوانان ایرانی شایع است و این دل آزردگی، به مبنایی برای بسیاری از تصمیم هایشان تبدیل ه است. شعاع دایره تصمیم گیری های فردی برای نسل جوان ایرانی به نظر کوچک تر از آنی است که برای نسل جوان کانادایی وجود دارد. این محدودیت، نوعی از دل آزردگی را از جامعه و نهادهای عمده آن- نظیر مدرسه، خانواده، دولت و...- در میان آنان ایجاد کرده است که منشا بسیاری از کج رفتاری ها و نیز تصمیمات آنها می شود. این امر، به خصوص در میان جوانان ایرانی مهاجر، مشهود است و یکی از اصلی ترین دلایل شان برای مهاجرت بوده است.
فقدان قهرمان یا سرمشق اجتماعی و فردی در زندگی جوانان مشهود است
در همه جوامع، داشتن نوعی قهرمان یا سرمشق اجتماعی یا فردی، نقش زیادی در شکل دهی به مسیر زندگی جوانان ایفا می کند؛ کانونی برای انرژی های نهفته و فراوان آنان و ساختاری برای تصمیم گیری های شان فراهم می کند. معمولا قهرمانان نقشی وسیع تر و ملی بازی می کنند، و تعداد و تنوع آنها نیز کمتر است؛ اما سرمشق های اجتماعی و فردی به تعداد بیشتری وجود دارند و به همین دلیل، می توانند نقش مثبت خود را برای سلیقه ها و زیرگروه های متعدد و متنوعی ایفا کنند. ناتوانی گفتمان های دولتی در ایجاد و معرفی چنین مدل هایی- که خود بحث مجزا و مفصلی می طلبد- عملا جوان ایرانی را به سوی افرادی سوق داده است که در زمینه های ورزشی یا سرگرم کننده، نقشی داشته اند و بیشتر، نان شهرت خود را می خورند تا داشتن دستاوردها و ویژگی های انسانی برتر.
دغدغه های اقتصادی سیطره ای نامعمول دارند
دغدغه های اقتصادی در میان جوانان ایرانی، بسیار بالاست و وجود چنین دغدغه هایی در این سنین، که زمان فعالیت های دیگرخواهانه و اجتماعی و عام المنفعه است، غیرمعمول و مضر است. در میان جوانان کانادایی هم دغدغه اقتصادی بالاست؛ اما شکل ظهور آن متفاوت است. در آنجا دغدغه اقتصادی خود را به صورت نگرانی برای یافتن کار نشان می دهد؛ در حالی که در جوان ایرانی این دغدغه به صورت نگرانی برای یافتن پول خودنمایی می کند.
شاید دلیل این تفاوت این باشد که جوان کانادایی تقریبا مطمئن است که پول را جز از طریق کار کردن نمی توان به دست آورد، در حالی که برای جوان ایرانی را های بسیار دیگری در دسترس است. نظیر خرید و فروش وسایل لوکس مانند اتومبیل، تلفن، وسایل کامپیوتری، کارهای دولتی به دست آمده از طریق ارتباطات و از همه مهم تر، تکیه بر منابع خانواده.
حساسیت به موضوع برابری جنسیتی در میان پسران پایین است
نگرانی از نابرابری جنسیتی و حساسیت به استفاده از زبانی عاری از پیش داوری های جنسیتی در میان جوانان کانادایی بسیار شایع تر است. اما سطح این حساسیت در میان پسران جوان ایرانی به طور چشمگیری پایی ست. شاید بتوان چنین گمانه زنی کرد که محدودیت ها و نظارت ها در روابط میان دختران و پسران جوان در ایران، عکس العملی مخالف در میان جوانان ایجاد کرده که گرچه در تقابل با نگاه حاکم است، اما طبیعتی مشابه آن دارد؛ به عبارت دیگر حساسیت شدید، موجب حساسیت زدایی جنسیتی در میان پسران ایرانی شده است.
زندگی اجتماعی در حال کوچ به دنیای مجازی است
در سی و چند سال اخیر، ماهیت روابط اجتماعی جوان ایرانی دچار تحولی بنیادی شده است. از یک سو، میزان اوقات فراغتی که این جوانان با خانواده های خود می گذرانند پی در پی در حال کاهش بوده است و جای آن را وقت گذرانی با دوستان گرفته است و از سوی دیگر، در همین دوره، دنیای مجازی و شبکه های اجتماعی پدید آمده و رو به گسترش گذاشته اند. نتیجه این دو روند تقریبا هم زمان، این شده است که روابط خانوادگی در دنیای واقعی جای خود را به روابط دوستی در دنیای مجازی داده است.
با توجه به ماهیت ویژه شبکه های اجتماعی، تحول مذکور به معنای جایگزین شدن ساده یک نوع رابطه اجتماعی فردی شده است؛ یعنی امتدادی از یک زندگی کاملا فردگرایانه. پیامد این تحول، گسترش نوعی افراط از فردگرایی در میان جوانان ایرانی است که تاثیر عمیق خود را در بسیاری از جنبه های دیگر زندگی آنها به جای خواهد گذاشت.
پی نوشت:
• عبدالمحمد کاظمی پور، مولف کتاب «نسل ایکس: بررسی جامعه شناختی نسل جوان ایرانی» است. وی در حال حاضر استاد جامعه شناسی دانشگاه لتبریج در کاناداست و پیش تر، عهده دار کرسی پژوهشی مهاجرت و تغییرات فرهنگی در دانشگاه مموریال کانادا بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
مبانی حقوقی حمایت از علائم تجاری: نگاهی نقادانه به رای صادره در پرونده شرکت امریکایی هرشی و شرکت ایرانی شکوپار
مبانی حقوقی حمایت از علائم تجاری نگاهی نقادانه به رای صادره در پرونده شرکت امریکایی هرشی و شرکت ایرانی شکوپارسحقوق مربوط به علائم تجاری دو مبنای اصلی دارد که بهسختی میتوان مبنای دیگری پیدا کرد مبنای اول حمایت از صاحب علامت تجاری و مبنای دوم حمایت از مصرفکننده در ارتباط با عایرانسل امکان خرید دیجیتالی بلیت های جشنواره موسیقی فجر را فراهم کرد
جامع خبر امکان خرید دیجیتالی بلیت های جشنواره موسیقی فجر ۹۴ توسط ایرانسل فراهم شد به گزارش جامع خبراز ایرانسل علاقمندان به حضور در سی و یکمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر که از ۲۱ تا ۲۸ بهمن ۹۴ برگزار می شود می توانند با دانلود و نصب نرم افزار گیشه بلیت اجراهای این جشنواره راآثار سه نسل نقاشی خط ایران در کنارهم
نمایشگاه نو خط کهن با مروری بر چند دهه گرایش های نوین خوشنویسی در ایران به نمایش آثار ٢٣ هنرمند از سه نسل معاصر عصر جمعه نهم بهمن ماه در گالری مژده آغاز به کار کرد مژده طباطبایی مدیرگالری مژده و نمایشگاه گردان این رویداد درباره برگزاری نمایشگاه نو خط کهن گفت علاقه و ارماجرای حذف آهنگ انقلابی ایرانسل
به گزارش گرداب در چند روز اخیر خبری مبنی بر حذف یک آهنگ پیشواز از لیست آهنگ های اپراتورها منتشر شد در این خبر به حذف یکی از آهنگ های قدیمی دهه فجر یعنی آهنگ آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو اشاره شده بود این آهنگ هر ساله در ایام فجر و 13 آبان سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکامراسم تقدیر ازسه نسل از هنرمندان دوبله ایران
معصومه عبداللهی ۰۸ ۱۱ ۱۳۹۴ -آهنگ پیشواز “ننگ به نیرنگ تو” مجددا به لیست آهنگ های پیشواز ایرانسل بازگشت+عکس و صوت
پس از اعتراض های گسترده مردمی به حذف آهنگ پیشواز آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو این آهنگ مجددا به لیست آهنگ های پیشواز ایرانسل بازگشت به گزارش لنجان نا پس از اعتراض های گسترده مردمی به حذف آهنگ پیشواز آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو از آهنگ پیشوازهای اپراتور ایرانسل با دستور مدبزرگداشت سه نسل از هنرمندان دوبله ایران
مراسم بزرگداشت سه نسل از هنرمندان دوبله ایران شامگاه پنجشنبه با حضور حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در موزه سینما برگزار شد متن خبر نداردجمعه ۹بهمن۱۳۹۴حذف سرودآمریکا! مرگ به نیرنگ تو از پیشواز ایرانسل!
حذف سرود آمریکا مرگ به نیرنگ تو از پیشواز ایرانسل منبع پارسینه ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸ ۲۵نگاهی به زندگی عموی جاوید ایران که به«اشلو» معروف شد!
به گزارش شیرازه سایت فسایی نوشت این امر بر همه روشن است که پیشرفت ملت ها متوجه سرمایه های مادی ومعنوی آنان است وتردیدس نیست بزرگترین سرمایه معنوی ایران عزیز بلکه همه ی آزادگان جهان انقلاب اسلامیست بدیهی است در قله واوج ایثارگرایی هایی که در راه انقلاب انجام شده شهیدان ایستادرئیس سازمان بسیج هنرمندان اردبیل: نسلهای آینده ایران به حماسهسازان عصر امام خمینی (ره) افتخار میکنند
رئیس سازمان بسیج هنرمندان اردبیل نسلهای آینده ایران به حماسهسازان عصر امام خمینی ره افتخار میکنندرئیس سازمان بسیج هنرمندان استان اردبیل گفت نسلهای آینده ایران اسلامی به حماسهسازان عصر امام خمینی ره افتخار میکنند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل عظیم دشتی عصر امروز-
سبک زندگی
پربازدیدترینها