واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
میل به خوردن غذا و هوس انواع مزه های غذایی می تواند تاثیر بسزایی در چاقی و اضافه وزن ما داشته باشد با صحبت از غذا و مزه های مختلف از ترغیب و تشویق خود به غذاخوردن و افزایش اشتهایتان پرهیز کنید بیرون از خانه، روی میز همکارتان، در فروشگاه هنگام خرید و حتی در کشوی میزتان. به نظر میرسد هوس های غذایی همه جا هستند، مخصوصا زمانی که سخت تلاش می کنید تا سالم غذا بخورید. تحمل این همه وسوسه می تواند طاقت فرسا و خسته کننده باشد.
اما محققان دریافته اند که یک تلنگر کوچک به خود که چگونه به این وسوسه ها نه بگویید می تواند قدرت اراده تان را بالا برده و کاری کند در مورد تصمیمی که گرفتید احساس خوبی داشته باشید.
به جای اینکه به خود ( یا کسی دیگر ) بگویید ” نه، دیگر هرگز ” خیلی ساده جواب خود را به ” شاید وقتی دیگر ” تغییر دهید. دانشمندان به این تاکتیک ” به تعویق افتادن نا مشخص ” می گویند. این یعنی کار را به آینده موکول کردید نه حال حاضر، ذهن با این روش آرام می شود و خودتان نیز از انتخابی که کردید راضی خواهید بود چون به طور کل از چیزی محروم نشده اید.
محققان برای اینکه ببینند تاکتیک به تعویق انداختن نا مشخص تا چه حد بهتر از نه گفتن مستقیم کار می کند از افراد خواستند غذاهایی که بیشترین وسوسه را نسبت به آنها دارند بگویند و سپس همان موارد را جلویشان گذاشتند. آنها متوجه شدند افرادی که از جمله ی: می توانم بعدا آن را داشته باشم، استفاده کردند نه تنها همان موقع غذا را نخوردند بلکه در هفته ی بعدی که اجازه پیدا کردند از غذا مصرف کنند نیز به مقدار کمی این کار را کردند.
بسیاری از ما وقتی تصمیم به کاری می گیریم پاسخ های سخت و خشکی به برخی موانع سر راهمان می دهیم. اگر می خواهید برای مدت طولانی سالم غذا بخورید و وزن کم کنید پس زیاد سخت نگیرید، با خود مهربان باشید و به خود بگویید بعدا و در هر زمان دیگر می توانم از آن غذا استفاده کنم. نه گفتن های شدید تنها استرستان را بالا می برد و قدرت اراده تان را کم کم سست می کند. وسوسه غذایی همیشه وجود داشته و نمی توانید تا ابد چشمتان را به رویشان ببندید، تنها کاری که می توانید بکنید این است که خود را با ترفند های مناسب مجهز کنید.
8 بهمن 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]