واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: استقبال ایران از حضور شرکتهای خارجی برای توسعه فرودگاهها
معاون برنامهریزی و نظارت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گفت: بعد از رفع تحریمها با دیگر کشورها و فرودگاههای منطقه رقابت کنیم و سهم خودمان را در این بازار بهدست آوریم. بهگزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ غلامحسین باقریان در نشست تخصصی توسعه و راهبردهای فرودگاهی در اجلاس هوانوردی ایران 2016 افزود: سالهای گذشته بهدلیل تحریم نتوانستیم هواپیما بخریم و امکانات فرودگاهی و خدمات آن را افزایش دهیم. این موضوع باعث شد تا کشورهای دیگر سهم ما را در این بازار تصاحب کنند اما سیاست شرکت فرودگاهها و ناوبری کشور پس از تحریمها این است که در حوزه فرودگاهی امکانات خود را ترمیم کند بنابراین از حضور شرکتهای هواپیمایی خارجی برای ورود به ایران استقبال میکنیم.
وی ادامه داد: همانطور که مدیرعامل شرکت فرودگاهها اشاره کرد ما آمادهایم پیشنهادهای موجود برای توسعه فرودگاههایمان را بپذیریم. این توسعه میتواند زمینهساز سهم و فعالیت در صنعت هوانوردی منطقه شود.
باقریان با اشاره به ضرورت تشکیل سه قطب در شهرهای تهران، مشهد و تبریز گفت: پروازها میتوانند به مقصد یا از مبدا این شهرها از این سه هاب استفاده کنند در این صورت مزایای زیادی را به دست خواهند آورد. مثلا خیلی راحتتر سوختگیری کنند یا با شرایط بهتری همچون حداقل توقف از شرق به غرب و بالعکس به مسیر خود ادامه دهند.
وی گفت: ما درصدد هستیم دو فرودگاه مشهد و تبریز را بهعنوان هاب به فرودگاه امام(ره) اضافه کنیم البته در تبریز بیشتر خدمات مسافری را ارائه بدهیم و در مشهد مایلیم علاوه بر خدمات مسافری به صورت کارگو خدمات را ارایه دهیم چون این فرودگاه نزدیک به کشورهای شرق آسیا قرار دارد.
معاون برنامهریزی و نظارت با اشاره به فعالیت 46 فرودگاه زیرمجموعه این شرکت و اینکه تعداد کمی از این فرودگاهها فعال هستند، ادامه داد: فرودگاههای ما میتوانند بسیار سودآور باشند البته در صورتی که مسافران بیشتری را جابجا کنند. از سوی دیگر ما فرصتهایی را برای فرودگاههای در اختیار داریم که حایز اهمیت هستند لذا شرکت های خارجی در این مقطع میتوانند به توسعه فرودگاههای ایران کمک کنند.
باقریان گفت: ما در سال گذشته 300 میلیون دلار را برای توسعه زیرساختهای فرودگاهی سرمایهگذاری کردیم. سال بعد هم برنامه داریم بیش از این سرمایهگذاری کنیم تا امکانات بیشتر فرودگاهی را به ویژه در دوران پسا تحریم فراهم سازیم. اکنون مذاکراتی برای خرید 127 هواپیما بهویژه برای شرکت ایرانایر و 18 شرکت دیگر در جریان است و در کنار آن موضوع کرایه یا لیزینگ هواپیما نیز وجود دارد. تمامی اینها یقینا به زیرساختهای فرودگاهی نیاز دارند.
معاون برنامهریزی و نظارت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با تایید این مطلب که اکنون فرودگاههای ایران برای توقف 500 هواپیما پارکینگ لازم را در اختیار ندارند? اظهار داشت: ما بنا داریم سریع این امکانات را فراهم کنیم. در حال حاضر این امکانات در دسترس نیست و ما نمیتوانیم حتی هزینههای توسعه فرودگاهی را برای این هواپیماها فراهم کنیم لذا نیاز به سرمایهگذاری خارجی داریم و به همین دلیل از سه ماه پیش مذاکره برای فاینانس کردن را با شرکتهای خارجی شروع کردیم .
به گفته باقریان ما میتوانیم با شرکتهای داخلی و همچنین شرکتهای خارجی که دانش خوبی دارند مذاکره کنیم تا آنها این فرصتها را برای ساختن فرودگاههای بیشتر و تاسیسات فرودگاهی فاینانس کنند.
باقریان ادامه داد: اگر کسی به سرمایهگذاری در فرودگاههای ایران علاقمند است بخش سرمایهگذاری شرکت ما آماده پذیرش پیشنهادها است و اطلاعات کافی را به علاقمندان ارائه خواهد داد.
معاون برنامهریزی و نظارت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه در تمامی جهان یک امر عادی است که فرودگاههای کوچک سودآور نباشند ، اظهار کرد: چنین فرودگاههایی اغلب برای استفاده تجاری بنا گذاشته نمیشود. بلکه بهعنوان بخشی از زیرساختهای فرودگاهی به منظور توسعه شهرها شناخته میشوند. در حقیقت این فرودگاهها از نگاه دیگر به عنوان توسعه صنعت فرودگاهی در نظر گرفته میشود. ما نیز چنین فرودگاههایی در کشورمان داریم.
باقریان با اشاره به تمایل صنعت فرودگاهی ایران برای توسعهیافتگی اظهار کرد: یکی از مشکلات ما در زمینه در اختیار داشتن هواپیماست به طور مثال اگر بخواهیم از هواپیمایی با بیش از 100 صندلی در این فرودگاه استفاده کنیم باید زیرساختهای لازم را فراهم کنیم. این در شرایطی است که در فرودگاههای کوچک باید پروازهایی با هواپیمایی شامل 50 تا 60 صندلی در فرودگاههای کشور را ساماندهی کنیم.
معاون برنامهریزی و نظارت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران افزود: یک فرودگاه کوچک را در نظر بگیرید که در حال حاضر دو تا سه پرواز در هفته دارد. چنین سطح پروازی زیرساختهای لازم را در این فرودگاهها دارد و این پروازها برای آن فرودگاه کوچک قابل پذیرش است اما فرض کنید به هر دلیلی یک پرواز کنسل شود یا مسافر پرواز را از دست بدهد آنگاه خواهید دید که دیگر پروازی وجود ندارد لذا برنامه مسافران به هم می خورد پس موقعیت یک فرودگاه به تعداد پروازها نیز مرتبط است. وضعیت ما باید به صورتی درآید تا اگر پروازی در یک فرودگاه کوچک کنسل شد یا مسافر آن را از دست داد پرواز دیگری برای ارائه خدمات وجود داشته باشد. آن وقت است که میتوانیم بگوییم فرودگاهها توان ارائه خدمات را دارند.
باقریان با اشاره به اینکه اکنون سطح خدمات ارائه شده در فرودگاههای ایران در حال افزایش است بیان کرد: از سویی باید زیرساختهای فرودگاهی توسعه پیدا کند تا سطح خدمات ارائه شده به مسافران نیز بالا رود. در این بخش ما سرمایهگذاری بسیار زیادی را انجام دادهایم تا ظرفیتسازی لازم برای افزایش خدمات به مسافران و پروازها صورت بگیرد اما هنوز در بخش ارائه خدمات به مسافران برابر با استانداردهای جهانی کار نکردهایم. چون کارشناسان بینالمللی این حوزه را در اختیار نداریم و سطح خدمات هم در حد بینالمللی نیست در چنین شرایطی مسافران نیز از خدمات ما رضایت ندارند. اکنون در هیات مدیره شرکت برآنیم تا از ارائهکنندگان خدمات بینالمللی استفاده کنیم تا بر اساس این استانداردها فعالیت و رضایت مسافران را جلب کنیم. اگر این کار صورت نگیرد این خطر وجود که مسافران را از دست بدهیم.لذا توجه به تمامی ارائه کنندگان خدمات فرودگاهی ضرورت دارد و ما آمادهایم با این افراد مذاکره کنیم تا آنها در این زمینه سرمایهگذاری کنند.
معاون برنامهریزی و نظارت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران درباره تغییر قوانین صنعت هوانوردی ایران در دوران پساتحریم اظهار کرد: بر اساس فرصتهای جدید ما نیز وضعیت را تغییر دادهایم حتی اسم شرکت را عوض کردهایم. باید قوانین با شرایط حضور سرمایهگذاران در فرودگاهها تطبیق داده شوند. البته ما اکنون نیز برای سرمایهگذاری در فرودگاهها قوانین کافی را داریم. قوانینی که باعث میشوند شرکت به طور مستقیم و بدون برگزاری هیچ مزایده و مناقصهیی اقدام کند. این قوانین کمک میکنند تا ما بهترین متخصصان را انتخاب کنیم. در عین حال برای حمایت از ساختارهای فرودگاهی شرکتهای خودگران را تعریف کردهایم. در حقیقت ما باید خودمان تامینکنده بودجه مورد نیازمان باشیم.
چهار شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]