تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من پيامبر نشده ام كه لعن و نفرين كنم، بلكه مبعوث شده ام تا مايه رحمت باشم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837868337




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معرفی پنج مکعب بنیادی و مهم روان شناسی


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
hp-wordle_rdax_356x267
1- ساختارگرایی
وقتی در سال 1879 ویلهلم وونت آمالی با افتتاح آزمایشگاه خود روان شناسی را به صورت یک علم مستقل  اعلام نمود نخست کارش را با پدیده های ادراک حسی و نگاره های ذهنی (صورت های ذهنی) آغاز کرد. دیری نگذشت که برای ادامه پژوهشهای روان شناسی آزمایشگاههای مشابهی در اروپا و آمریکا تشکیل یافت.
وونت و پیروانش به ساختارگرایان معروف گردیدند، زیرا بنا به عقیده آنان همان گونه که ترکیبات شیمیایی از عناصر و اجزایی تشکیل یافته اند تجربه های پیچیده روانی نیز از حالت های ساده روانی ساخته شده اند.
وظیفه روان شناسان این است که به کشف ساخت آگاهی (وجدان آگاه) بپردازد و قانون تشکل آنها را تکمیل نماید. روش پژوهشی این گروه را درون نگری می نامند.
2- کارکردگرایی
بیست سال پس از تشکیل مکتب ساختارگرایی (1900 میلادی مکتب نوینی به نام کارکردگرایی اعلام وجود کرد. مکتب روان شناسی کارکردگرایی برخلاف روان شناسی ساختارگرایی که به بررسی عناصر تشکیل دهنده ذهن می پردازد فعالیتهای ذهنی را مورد توجه قرار می دهد و خواستار آن است که افراد تجربه ذهنی یا روانی خود را در سازگاری با محیط به کار برند. این مکتب مانند ساختارگرایی به بحث در چگونگی هشیاری
نمی پردازد، بلکه می کوشد بداند هشیاری یا وجدان آگاه برای چیست و چه نتیجه عملی در بر دارد. کارکردگرایی هر گونه پژوهش علمی را که در روان شناسی جنبه کاربردی داشته باشد تایید می کند.
3- روان کاوی
مکتب روان کاوی در نتیجه پیشرفتهایی که در علم پزشکی و هیپنوتیسم یا خواب مصنوعی حاصل شده بود در اوایل قرن بیستم به وجود آمد. توجه روان کاوان بیشتر به فرایندهای روانی ناآگاه معطوف بود و عقیده داشتند که با روش درون نگری و آزمایشگاهی نمی توان به درون وجدان ناخودآگاه یا ناهشیار که سرچشمه اصلی تعارضها و اختلالهای روانی است راه یافت و فقط از راه تجزیه و تحلیل افکار و خواب به شیوه همخوانی یا تداعی آزاد می توان به علت ناکامیها و اختلالهای روانی پی برد و به درمان بیماری پرداخت.
4- گشتالت
مکتب گشتالت در سال 1912 با همکاری سه تن از روان شناسان آلمان به نامهای ورتهایمر، کلهر و کافکا اعلام وجود نمود. واژه گشتالت که آلمانی است در فارسی برابر دقیقی ندارد و تقریبا با پیکره، طرح یا هیئت کل مرادف است و در روان شناسی به معنای فرآیند کلی یا رفتار سازمان یافته به کار می رود. اما جمع اجزاء را نباید کل یک پدیده یا یک وضع تلقی نمود. در گشتالت ارتباط اجزاء و عامل زمان بسیار مهم است. چنانکه با تنظیم زمان می توان از یک رشته تصویرهای بی حرکت ادراک حرکت و رفتار به وجود آورد. حرکت چراغهای نئون نیز به همین ترتیب است. این شیوه را پدیده فای نامیده اند.
به طوری که در فصل یادگیری دیده می شود نظریه گشتالت به شکلهای مختلف به کار می رود و رفتار را به طور کامل مستمر و معنی دار مورد بررسی قرار می دهد و به ویژه در ادراک کل بینش و حل مساله تاکید
می کند.
5- رفتارگرایی
رفتارگرایی در آغاز جنگ جهانی اول به رهبری جان بی واتسن پا به عرصه وجود گذاشت و با سر و صدای فراوان به مکتب ساختارگرایی و روش درون نگری تاخت و آن را از لحاظ علمی بی ارزش معرفی نمود. وی معتقد بود که فقط رویدادهای زندگی یعنی کردارها، رفتارها و پاسخها و هر نوع کارنمایی را که واقعیاتی عینی هستند می توان به شیوه های علمی مورد بررسی قرار داد. واتسن این پدیده را رفتار نامید که بر اثر محرک خاصی در محیط به وجود می آید. به این جهت روان شناسی از نظر او باید از روابط محرک- پاسخ بحث کند که امری محسوس و مشهود و قابل پیش بینی است.
در همان زمان در روسیه ایوان پاولوف تحلیل جالبی از روابط محرک- پاسخ ارائه نمود که به شرطی شدن کلاسیک معروف گردید. پاولوف و واتسن پدیده شرطی شدن را دلیلی بر اهمیت یادگیری و رابطه محرک- پاسخ در رفتار دانسته اند. واتسن روش پاولوف را موید نظریه رفتارگرایی خود می شناسد.
به اعتقاد رفتارگرایان روان شناسی جز رابطه محرک- پاسخ نمی تواند چیز دیگری باشد. این رابطه ها را باید مورد بررسی قرار داد و به کنه آنها راه یافت. مساله مهم باید این باشد که پاسخ با رفتار بر پایه چه محرکی استوار است. این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
2 بهمن 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن