تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827108553




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جايگاه «افق» در جنگ رسانه‌اي امروز كجاست؟!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جايگاه «افق» در جنگ رسانه‌اي امروز كجاست؟!
عصر امروز عصر رسانه‌هاست؛ عصري كه حتي جنگ‌ها را رسانه‌ها شكل مي‌دهند. شايد بتوان اغلب جنگ‌هاي چند سال اخير را متأثر از رسانه‌ها و جنگ رسانه‌اي دانست.
نویسنده : معصومه طاهري 
عصر امروز عصر رسانه‌هاست؛ عصري كه حتي جنگ‌ها را رسانه‌ها شكل مي‌دهند. شايد بتوان اغلب جنگ‌هاي چند سال اخير را متأثر از رسانه‌ها و جنگ رسانه‌اي دانست. از حمله نظامي اسرائيل به لبنان درسال 2005 گرفته تا حمله به سوريه يا تجاوز به يمن كه مورد بدترين سانسور رسانه‌اي در دنيا قرار گرفته است. كارشناسان معتقدند سرنوشت جنگ درسوريه و عراق را بيش از هر چيز رسانه‌ها تعيين مي‌كنند؛ چنانچه همين رسانه‌ها بودند كه فتنه سوريه را همگام با اغتشاشگران و تروريست‌هاي داخلي و خارجي به راه انداختند و برآتش آن دميدند. در واقع رسانه شكل دهنده افكار عمومي و ايجادكننده ذهني افراد است. سي‌رايت ميلز جامعه‌شناس امريكايي مي‌گويد:«تنها مقدار ناچيزي از اطلاعات ما دست اول است. ما بيشتر تصاوير ذهني خويش را از طريق رسانه‌ها كسب مي‌كنيم.»
در كشور ما تأثيرگذاري رسانه‌ها در دوره‌هاي مختلف كم نبوده است. ابتداي انقلاب تيراژ روزنامه‌ها به صدها هزار نسخه در روز رسيد؛ پس از انقلاب نيز رسانه‌ها گاه نقش‌هاي مخرب و گاه مؤثر در پديده‌هاي اجتماعي، اقتصادي، سياسي و... داشته‌اند. در دوران اصلاحات روزنامه‌هاي زنجيره‌اي سعي مي‌كردند درمقابل سستي روزنامه‌هاي سنتي به جريان‌سازي‌هاي منفي و سياسي بپردازند كه اوج آن حادثه كوي دانشگاه و 18 تير بود. اما شايد براي بسياري از مسئولان كشورمان قدرت رسانه‌ها در ايران از فتنه 88 نمایان‌تر شد؛ زماني كه رسانه‌هاي مختلف فارسي زبان و غيرفارسي سعي در تخطئه حقيقت و القاي تئوري تقلب و پس از آن اغتشاش در ايران را داشتند.
 از همان زمان بود كه تصميم به گسترش و تقويت رسانه‌ها در كشور شكل گرفت. در كنار سايت‌ها و نشريات مختلف برخي به طور جدي مصمم شدند يك شبكه تلويزيوني كه بيانگر آرمان‌ها و ارزش‌هاي انقلاب اسلامي است تأسيس شود. ايده‌اي كه به دلايل مختلف مورد پسند و توجه همه اهل فن قرار گرفت و سرانجام شبكه افق با همت بسياري از دلسوزان نظام متولد شد و پا به عرصه رسانه‌اي نهاد؛ شبكه‌اي كه قرار بود مقدمه‌اي بريك افق جديد رسانه‌اي در كشور و زمينه‌ساز صدور انقلاب در جهان باشد.
افق اما آهسته و محتاط وارد شد تا از روي دوساعت پخش به وضعيت فعلي برسد. اكنون كه بيش از يك سال و نيم  سال از عمر اين شبكه گذشته است مي‌توان نگاه بهتري به دستاوردها و خروجي آن داشت. شايد مهم‌ترين نقدي كه منتقدان و دلسوزان به افق مي‌كنند غير زنده بودن اغلب برنامه‌هاي اين شبكه در مقايسه با ساير شبكه‌هاست، تا جايي كه حتي برخي از كارشناسان با ديدگاه تندتري افق را شبكه‌اي مرده مي‌نامند. اين يعني نقطه ضعف بارز. افق به همين دليل در عرصه جهاني و اتفاقات روزمره جايگاه خاصي ندارد. برخي حتي پا را از اين فراتر گذاشته‌اند و شبكه افق را شبكه مستند دوم مي‌نامند، زيرا بيشتر توليدات افق حول محور مستند مي‌چرخد و آن هم مستنداتي كه اكثر آنها ربطي به مسائل روز و جهاني ندارد. البته افق تا حدودي توانسته به جايگاهي براي حضور و تجهيز نيروهاي ارزشي در عرصه رسانه تبديل شود و در پي آن نويد اتفاقات خوب را در آينده هنري كشور حداقل در زمينه مستند رقم بزند. اما اين موضوع جاي نقد دارد. اولاً شبكه مستند براي چيست؟ ثانياً اكثر مستند‌هاي افق متعلق به جريان‌ها و مجموعه‌هاي خاصي است كه در تهران ساكن هستند و از حمايت مالي، سياسي و اجرايي برخوردار مي‌شوند.
اين مجموعه‌ها پيش از اين هم مي‌توانستند در شبكه‌هاي مختلف برنامه‌هاي خود را پخش كنند ولي حالا تمام توان خود را در افق جمع كرده‌اند. افق بستر فيلم اولي‌ها هم بوده و آثار ضعيفي را به نمايش گذاشته كه مي‌توان آن را دليلي بر عدم حمايت اين گروه‌ها دانست اما تأثيرگذاري افق در فضاي ملي كشور تا چه حد بوده است به جز برنامه عصر با مديريت و اجراي نادر طالب‌زاده كه ادامه دهنده «راز» شبكه چهار است. كدام برنامه افق جريان‌ساز تأثيرگذار بوده است؟ برخي آثار افق حتي كپي برابر با اصل شبكه‌هاي ماهواره‌اي است و همين نگاه منتقدان را به اين شبكه تند و تيز كرده است. مثلاً برنامه «عصرانه» كپي «ميز خبر» شبكه «من وتو» است يا برنامه «كدبانو» كه با وجود ظرفيت بالا تازه مسلمانان به يك كپي دست چندمي از «بفرماييد شام» من و تو بدل شد. با همه اين احوال افق مي‌تواند به جايگاهي كه تعيين شده برسد به شرطي كه دست از تقليد بردارد، زيرا اين موضوع كه عوامل افق نمي‌توانند برنامه‌اي با خلاقيت و فكر جوانان ارزشي خودمان توليد كنند آن هم در اين سطح نوعي دهن‌كجي به باور «مي‌توانيم» است.
افق شايد بي‌تقليدترين توليداتش همان اردوهاي جهادي و پخش گزارش مستندهايي از جنگ سوريه باشد و اين براي شبكه‌اي كه قرار است در جنگ رسانه‌اي حرفي براي گفتن داشته باشد زيبنده نيست؛ درحالي كه تجاوز يمن به طور وحشتناكي در رسانه‌هاي مختلف سانسور مي‌شود شايد تنها توليد افق چند مستند تكراري و حضور يكي دو مهمان در برنامه «عصر» باشد؛ بنابراين افق بايد خود را بازيابد. يك سال و نيم از تولد آن گذشته و ديگر حمايت‌هاي رسانه‌اي از اين شبكه به شكل ديگري بايد مطرح شود.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن