محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829955661
دولت چه خوابی برای آموزش و پرورش دیده است؟
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
دولت چه خوابی برای آموزش و پرورش دیده است؟ در حالی لایحه «دائمی شدن قانون تأسیس و اداره مدارس غیردولتی» به مجلس رسیده است که بیم و امیدهای آن در مقابل چشمان ناظران و کارشناسان این حوزه رژه میرود.
به گزارش فرهنگ نیوز ، مدارس غیردولتی یا به تعبیر آشنا و قدیمی آن «مدارس غیرانتفاعی»، از اواخر دهه 60 پا به خانواده آموزش و پرورش گذاشتند. درست در شرایطی که جمعیت نوجوانان و جوانان در سن تعلیم و تربیت رو به افزایش بود و مشکلات اقتصادی و کمبود بودجه عمومی کشور که از شرایط آن سالها نشئت میگرفت، پاسخگوی نیازهای آموزش و پرورش برای تعلیم و تربیت دولتی نبود.
به این ترتیب، قانون تأسیس مدارس غیرانتفاعی بعد از کش و قوسهای فراوان میان مجلس و دولتِ وقت و شورای نگهبان، در جلسه 19 مهر 1367 مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب و ابلاغ شد.
از آن تاریخ به بعد مدارس غیرانتفاعی که با هدف جلب مشارکت مالی مردم در تعلیم و تربیت و برداشتن بخشی از بار آموزش و پرورش تاسیس شده بود، میهمان نظام تعلیم و تربیت شدند؛ این مدارس از همان زمان تا به امروز که حدود 27 سال از عمرشان میگذرد، در ذهن مردم «مدارس بچه پولدارها یا نیمه پولدارها» بوده که معمولاً اقشار مرفه یا نیمه مرفه برای فرار از شلوغی ها و کمبود امکانات مدارس دولتی به آنها پناه میبرند. هرچند مدیران مدارس غیرانتفاعی یا به تعبیر دقیقتر و امروزی آن یعنی «مدارس غیردولتی» نیز، هرکدام درد و دلها و حرفهای منطقی و غیرمنطقی خاص خودشان را دارند که در جای خود قابل تأمل است.
بعد از گذشت 20 سال از عمر این مدارس، دولت در سال 1387 دست به کار شد تا قانون فعالیت این مدارس را اصلاح کند؛ به این ترتیب لایحه «اصلاح قانون تأسیس مدارس غیرانتفاعی و الحاق موادی به آن» به مجلس هشتم رفت و پس از بررسی و چکشکاری در کمیسیون آموزش و تحقیقات، با عنوان «قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز غیردولتی» و در 41 ماده بر اساس اصل 85 قانون اساسی به تصویب این کمیسیون رسید و به تأیید شورای نگهبان نیز رسید تا برای 58 سال و به صورت آزمایشی، نقش دستورالعمل مدارس غیردولتی یا غیرانتفاعی سابق را ایفا کند. هرچند با اتمام دوره آزمایشی این قانون، خبری از لایحه دولت برای دائمی شدن این قانون نشد و سال به سال، با مجوز مجلس قانون آزمایشی تمدید شد.
لرزه بر اندام مدارس دولتی برای حمایت از مدارس غیردولتی
مشکلات مدارس غیردولتی که بخشی عمدهای از آن به کمبود حمایتهای مالی از موسسان این مدارس و بالا بودن هزینههای اداره آنها و در مواردی تعطیلی برخی از این مدارس برمیگشت، باعث شد تا دولت یازدهم حدود یک سال و نیم قبل، دستورالعملی با عنوان «بسته حمایتی مدارس غیردولتی» را در هفت محور و برای تقویت این مدارس و کم کردن بار مشکلات و هزینههای بخش دولتی، روی میز بگذارد.
هرچند به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، کم کاری و عملکرد نازپرور و نه چندان متمایز بخش قابل توجهی از مدارس غیردولتی باعث عدم استقبال مردم و تشدید مشکلات آنها شد بود، اما به هر حال بسته حمایتی دولت که طرحهایش رنگ و بوی سیاستهای اقتصادی دولت کارگزاران سازندگی را به یاد میآورد، توجه همه را به خود جلب کرد.
بر اساس محورهای بسته حمایتی مدارس غیردولتی، اقداماتی از قبیل کوتاه شدن دوره انتظار برای صدور مجوز تأسیس و اداره این مدارس و اعطای تسهیلات کمبهره به موسسان برای اداره مدارس در نظر گرفته شد؛ اما برخی محورهای دیگر از جمله خرید خدمات آموزشی یا واگذاری بخشی از اموال و امور مورد تصدی در بخش دولتی به بخش غیردولتی (نه خصوصی)، نگرانیهایی را برانگیخت و عملاً منجر به اداره خصوصی و نه غیردولتی برخی مدارس شد. نکتهای که با توجه به حاکمیتی اعلام شدن آموزش و پرورش در سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه آموزش و پرورش، با انتقاد کارشناسان تعلیم و تربیت، نیروهای آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس مواجه شد.
این مسئله وقتی عیانتر شد که در مواردی و به بهانه واگذاری بخشی از اموال مازاد و امور مورد تصدی در بخش دولتی به بخش غیردولتی (محور سوم بسته حمایتی)، مدارسی در بخش دولتی که با حجم بالای دانشآموز یا کمبود معلم مواجه بودند، با همان معلمهای موجود و دانشاموزان به مدیران مدارس غیردولتی واگذار شدند و این مدیر غیردولتی بود که با دست باز و با قراردادهای ناچیز 600 تا 800 هزارتومانی، نیروهای دلخواه خود را به کار میگرفت؛ همچنین خرید خدمات از مدارس غیردولتی که با فرستادن دانشآموز از مدارس پرجمعیت دولتی به مدارس غیردولتی رایج شد (محوردوم بسته حمایتی) عملا منجر به رقابتهای ناسالم رانتی و قرار و مدارهای مخفیانه و خارج از روال میان برخی مدیران مدارس دولتی و غیردولتی شد.
هرچند مسئولان وزارت آموزش و پرورش همان سال گذشته عنوان کردند که این طرح فقط در 5 تا 10 درصد مدارس اجرا شده، اما همان میزان نارضایتی نیز باعث شد نمایندگان مجاس در جریان بررسی بودجه 94 واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی (غیردولتی) را تا پایان برنامه پنجم توسعه ممنوع اعلام کنند.
صدای پای قانون جدید مدارس غیردولتی؛ نسخهای برای شفاء یا اغماء ؟!
در شرایطی که یک سال و نیم از آغاز سر و صدای بسته حمایتی مدارس غیردولتی و حواشی آن میگذرد، 29 آذرماه امسال بود که بالاخره «لایحه دائمی شدن قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی» در جلسه علنی مجلس اعلام وصول شد.
هرچند تاکنون متن مشخصی از این لایحه به بیرون درز نکرده و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز هنوز به طور کامل آن را ندیدهاند، اما آنطور که از گفتهها و شنیدهها برمیآید، این لایحه نیز 41 ماده دارد و تلاش میکند تا قانون تأسیس و اداره مدارس غیردولتی را با توجه به نیازهای روز، دائمی کند تا از مشکلات و کاستیهای قبلی در این مدارس جلوگیری شود.
با وجود مشخص نبودن دقیق محتوای این لایحه، اما برخی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس که گذری کوتاه بر محتوای آن انداخته اند یا از کارشناسان داخل وزارت آوزش و پرورش کسب اطلاع کردهاند، به بیم و امیدهای این لایحه اشاره میکنند که هم میتواند منجر به جهش مثبت مدارس غیردولتی شده و هم فاتحه آموزش و پرورش حاکمیتی را برای همیشه بخواند.
قاسم جعفری عضو این کمیسیون ، به برخی از این بیم و امیدها اشاره کرده و میگوید: بر اساس بررسیها و اطلاعات کلی که گرفتهایم، از جمله نکات مثبت این لایحه ترسیم راههای برای گسترش مشارکت مردمی در آموزش و پرورش است.
وی به نکات منفی و بیمهای نسخه دولت یازدهم برای مدارس غیردولتی نیز اشاره کرده و تأکید میکند: برخی ابهامات درباره روند واگذاری مدارس دولتی مازاد به بخش غیردولتی، ضعف نظارت در واگذاریها با توجه به حاکمیتی بودن امر آموزش و پرورش و نگرانی از خصوصی سازی بی سر و صدای نظام تعلیم و تربیت و تکرار مشکلات بسته حمایتی سال قبل به صورت وسیعتر، از جمله این مسائل است که باید دقیق بررسی شود.
هرچند این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات تأکید میکند که مجلس در بررسی لایحه دولت به همه این موارد توجه و دقت خواهد کرد، اما تجربه کارهای بی سر و صدا و چراغ خاموش یا توجیهات زودگذر یا نگاه مصرفی به آموزش و پرورش در حالی که زیربنای توسعه پایدار تلقی میشود، چیزی از نگرانیهای کارشناسان کم نمیکند.
باید منتظر ماند و دید که نسخه پیچیده شده دولت حسن روحانی برای نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی چیست و سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و احکام سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش، چقدر در آن رعایت شده است؟ از آن مهمتر، مجلس اصولگرا چگونه و با چه رویکردی به وظیفه خود در این مقطع حساس عمل خواهد کرد.
منبع: جهان نیوز
94/10/30 - 14:13 - 2016-1-20 14:13:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
286هزار میلیارد ریال، بودجه پیشنهادی دولت برای «آموزش و پرورش»
یکشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۶ ۴۸ دولت برای وزارت آموزش و پرورش در لایحه پیشنهادی بودجه 95 286 هزار و 909 میلیارد و یک میلیون ریال اعتبار اختصاص داد به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش ایسنا امروز لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال 95 از سوی رئیس جمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی شد در این۲۸ هزار میلیارد بودجه پیشنهادی دولت برای آموزش وپرورش
۲۸ هزار میلیارد بودجه پیشنهادی دولت برای آموزش وپرورش شناسهٔ خبر 3027072 - یکشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۴ جامعه > آموزش و پرورش بودجه پیشنهادی دولت برای آموزش و پرورش در سال ۱۳۹۵ معادل ۲۸ هزار میلیارد تومان است به گزارش خبرنگار مهر دولت لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۳۹۵ را امروز یکشرئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش خبر داد فعالیت 679 شورای آموزش و پرورش در کش
رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش خبر دادفعالیت 679 شورای آموزش و پرورش در کشور حضور 94 درصدی فرمانداران و بخشداران در شوراهارئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت 679 شورای آموزش و پرورش در سطح کشور داریم که 9489 نمعاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش خبر داد آغاز 13 دوره از جشنواره یاد یار مهربان از 28 دی با مشارکت دان
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش خبر دادآغاز 13 دوره از جشنواره یاد یار مهربان از 28 دی با مشارکت دانشآموزان پایه هفتم و هشتممعاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش از آغاز 13 دوره از جشنواره یاد یار مهربان از 28 دی با مشارکت دانش آموزان پایه هفتم و هشتم خبر داد و گفتدبیر شورای راهبردی آموزش و پرورش مناطق آزاد: الگوی ارتقای تعلیم و تربیت در مناطق آزاد تدوین میشود
دبیر شورای راهبردی آموزش و پرورش مناطق آزاد الگوی ارتقای تعلیم و تربیت در مناطق آزاد تدوین میشوددبیر شورای راهبردی آموزش و پرورش مناطق آزاد گفت در تلاش هستیم تا بتوانیم الگوی ارتقای تعلیم و تربیت را در منطقه آزاد تدوین کنیم و امیدواریم بتوانیم این الگو را در آینده برای تمام مدامدیرکل دفتر امور سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد اجرای طرح وارنیش فلوراید برای تمام دانشآموزان
مدیرکل دفتر امور سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرداجرای طرح وارنیش فلوراید برای تمام دانشآموزان دوره ابتدایی کشورمدیر کل دفتر امور سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت در سال جاری تمام پایههای تحصیلی دوره ابتدایی تحت پوشش طرح وارنیش فلوراید دندان قرار گرفتهاندآموزش و پرورش به خشونت دانشآموز و معلم دامن میزند/ تنها 5 درصد مدیران مدارس تخصص مدیریت دارند
آموزش و پرورش به خشونت دانشآموز و معلم دامن میزند تنها 5 درصد مدیران مدارس تخصص مدیریت دارند جامعه > آموزش - عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا معتقد است کارکردی که نظام فعلی آموزش و پرورش دارد خودش دامن زننده به خشونت دانش آموز و معلم است به گزارش خبرگزاری خبرآنلاینتحول در آموزش و پرورش نیازمند کارشناسان خبره آموزشی
دوشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۰ عبدالحسین نفیسی بر ضرورت توجه جامعه دانشگاهیان بر تربیت کارشناسان پژوهشگر در حوزه مدیریت آموزشی تاکید کرد و گفت کارشناسان آموزش و پرورش به جای آنکه ذهن و دل خود را تسلیم رویههای ناصواب اداری کنند در کسب مهارتهای تخصصی بکوشند به گزارش خبرنگار سرویس آفرماندار رازو جرگلان: دولت یازدهم به آموزش و پرورش نگاه ویژه دارد
راز- ایرنا- فرماندار راز و جرگلان گفت در سال 94 اعتبارات این شهرستان نسبت به گذشته 4 برابر شده که دولت یازدهم اعتبار زیادی به اموزش و پرورش این شهرستان مرزی تخصیص داده است به گزارش ایرنا احمد ریواده روز شنبه در دهمین نشست شورای آموزش و پرورش ادامه داد اعتبارات شهرستان نسبت به گاستیفای حقوق مادی و معنوی آموزش و پرورش در شوراها
رئیس سازمان مدارس غیردولتی استیفای حقوق مادی و معنوی آموزش و پرورش در شوراها شناسهٔ خبر 3028532 - سهشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۱ جامعه > آموزش و پرورش رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی و خانواده گفت شوراها باید در جهت استیفای حقوق مادی و معنوی وزارت آموزش و پر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها