تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827159482




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همه چیز درباره نماز بازدارنده از گناه


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: همه چیز درباره نماز بازدارنده از گناه
از اسباب محوری و اصلی حواس پرتی فرار بودن و هرزگی قوه خیال است.آدمی دارای نیرویی است که دایما ذهن و خیالش را به کار می گیرد.
"از اسباب محوری و اصلی حواس پرتی فرار بودن و هرزگی قوه خیال است.آدمی دارای نیرویی است که دایما ذهن و خیالش را به کار می گیرد.

اگر ذهن انسان در مورد موضوعات کلی به صورت منظم و مرتب فعالیت کند در این صورت تفکر و تعقل حاصل شده است ولی اگر ذهن انسان بدون هیچ مقدمه و نظمی در موضوعات جزیی از چیزی به چیزی و از جایی به جایی پرواز کند و هیچ رابطه منطقی بین موضوعاتی که در ذهن آمده ایجاد نکند تخیل صورت گرفته است.

یکی از ویژگی های قوه خیال، فرار و متحرک بودن آن است، چون اگر تفکر نباشد هزاران خاطره و مسأله به ذهن انسان در طی چند لحظه بدون هیچ ارتباطی به هم می رسد.

از ویژگی های دیگر قوه خیال که از تعریف آن برمی آید آن است که در موضوعات جزئی کار می کند و هم چنین بی نظمی خاصی دارد."

کتاب "حضور قلب در نماز، علل و درمان حواس پرتی در نماز به ضمیمه علل ترک نماز و درمان آن " تألیف علی اصغر عزیزی تهرانی  از تألیفات ارزشمند درباره نماز و یکی از جدی ترین چالش هایی است که عموم نمازگزاران اغلب با آن مواجهند.

به این معنا که اکثر آدمیان می دانند وقتی به نماز می ایستند در برابر چه کسی ایستاده اند و در برابر چه قدرتی رکوع و سجود می کنند اما نمی توانند قلبا به این حقیقت برسند در نتیجه آن خشوع و خضوع لازم در حرکات آن ها دیده نمی شود و حظ و بهره لازم را از نماز خود نمی برند.

آنچه در ادامه می آید برگرفته از مباحث این کتاب ارزشمند است، مباحث این کتاب ما را قدم به قدم به علل و موانع حضور قلب در نماز نزدیک می کند.

* دلیل محکمی بر امکان پذیر بودن حضور قلب در نماز

نکته دیگر درباره امکان رسیدن به حضور قلب در نماز، وجود دستور برای به دست آوردن حضور قلب از سوی رسول اکرم (ص) و امامان و بزرگانی که در این باره کتاب نوشته اند همه دلیل بر امکان کسب آن است چرا که تکلیف و دستور به آنچه در تو نیست بی معنا و غلط است زیرا تحصیل امر محال، محال است.

اگرچه در بدو امر تحصیل حضور قلب - همانند امور دیگر - مشکل به نظر می رسد اما این غیر از محال بودن است و ارزشمندی آن در همین است که به سختی به دست می آید چنان که علی می فرماید: "افضل الاعمال ما اکرهت نفسک علیه / بهترین کارها آن است که خود را بر آن وادار کنی."

البته حضور قلب کامل در نماز یعنی ندیدن هیچ چیز، حتی خود و حاضر بودن در محضر خدا، نصیب هر کسی نمی شود اما این عامل وظیفه ما را در کسب مراتب پایین تر از بین نمی برد.

* هیچ کس جز علی (ع) بلند نشد

داستانی در این زمینه نقل شده که بدین شرح است: روزی دو شتر بزرگ و چاق برای رسول خدا (ع) هدیه آوردند. حضرت به اصحاب خود فرمودند: آیا در میان شما کسی هست که دو رکعت نماز بخواند و در رکوع، سجود و وضویش خشوع کند و اهتمام به امور دنیا نداشته باشد و در قلب او فکر دنیا قرار نگیرد تا من یکی از این دو شتر را به او بدهم؟ کسی جواب نگفت.

پیامبر سه مرتبه این جمله را تکرار فرمود. کسی جواب او را نداد مگر علی (ع) که برخاست و عرض کرد یا رسول خدا! من از اول تا آخر نماز چیزی از دنیا را به خاطرم راه نداده و به دنیا فکر نمی کنم.

رسول خدا (ص) فرمودند: بخوان.

علی (ع)  نماز را خواند و تمام کرد.

جبرئیل نازل شد و عرض کرد یا رسول خدا یکی از این دو شتر را به علی بده.

از این رو رسول خدا (ص) یک شتر به علی (ع) داد.

نتیجه آن که تحصیل حضور قلب در نماز برای همه انسان ها به تناسب ظرفیت معنوی آن ها امکان پذیر خواهد بود.

* پنج مرتبه از حضور قلب

درباره مراتب حضور قلب سخنان بسیاری از بزرگان اهل معرفت رسیده است. ما با الهام از سخنان ارزشمند آنان به ذکر پنج مرتبه از مراتب حضور قلب بسنده می کنیم:

مرتبه اول: نمازگزار باید اجمالا بداند که با خداوند سخن می گوید و حمد و ثنای او می کند.

اگرچه به معانی الفاظ توجه نمی کند.

این مرتبه برای آنانی است که معانی نماز را نمی دانند.

حضرت امام خمینی از قول مرحوم شاه آبادی نقل می کند: مثل این نحوه به این صورت است که یکی قصیده در مدح کسی بگوید و به طفلی که معانی آن را نمی فهمد بدهد که در محضر او بخواند و به طفل بفهماند که این قصیده در مدح این شخص است.

البته آن طفل که قصیده را می خواند اجمالا می داند ثنای ممدوح را می کند اگرچه کیفیت آن را نمی داند.

مرتبه دوم: علاوه بر مرحله قبلی به معانی کلمات و ذکرها نیز توجه داشته باشد و بداند که چه می گوید. امام صادق (ع) می فرماید: "مَن صَلّی رَکعَتَینِ یَعلَمُ مایَقولُ فِیهما اِنصَرَفَ وَ لَیسَ بَینَه وَ بَینَ اللهِ - عَزَّ وَ جَلَّ – ذَنبٌ الّا غَفَر لَهُ / هرکس دو رکعت نماز بخواند در صورتی که بداند چه می گوید از نماز فارغ می شود در حالی که بین او و خداوند گناهی نیست مگر این که خداوند آن ها را می بخشد." در این مرحله قلب تابع زبان است.

مرتبه سوم: اسرار عبادت و حقیقت اذکار و تسبیح و تحمید – حمد گفتن – و سایر مفاهیم را بفهمد و در حال نماز به آن ها توجه کند تا خوب بداند چه می گوید و چه می خواهد.

مرتبه چهارم: نمازگزار علاوه بر مراحل سابق باید اسرار و حقایق اذکار را به طور کامل در باطن ذاتش نفوذ داده و به مرحله یقین و ایمان اکمل برسد.

در این صورت است که زبان او از قلب پیروی می کند قلب چون به آن حقایق ایمان دارد زبان را به اذکار وادار می کند.

مرتبه پنجم: در این مرحله نمازگزار به مرتبه کشف و شهود و حضور کامل می رسد که به این مرحله حضور قلب در معبود می گویند نه حضور قلب در عبادت یعنی مرحله ای که اسما و صفات و کمالات حق را با چشم باطن مشاهده می کند چیزی را جز خدا نمی بیند حتی به خودش و افعال و حرکات و اذکارش نیز توجه نداشته از سخنگو و سخن نیز غافل است و در حقیقت در انجذاب کامل قرار دارد.

البته در این مرحله هم مراتبی است که نسبت به سالکان متفاوت است.

* وقتی قوه خیال هرزگی می کند

از اسباب محوری و اصلی حواس پرتی فرار بودن و هرزگی قوه خیال است.آدمی دارای نیرویی است که دایما ذهن و خیالش را به کار می گیرد.

اگر ذهن انسان در مورد موضوعات کلی به صورت منظم و مرتب فعالیت کند در این صورت تفکر و تعقل حاصل شده است ولی اگر ذهن انسان بدون هیچ مقدمه و نظمی در موضوعات جزیی از چیزی به چیزی و از جایی به جایی پرواز کند و هیچ رابطه منطقی بین موضوعاتی که در ذهن آمده ایجاد نکند تخیل صورت گرفته است.

یکی از ویژگی های قوه خیال، فرار و متحرک بودن آن است، چون اگر تفکر نباشد هزاران خاطره و مسأله به ذهن انسان در طی چند لحظه بدون هیچ ارتباطی به هم می رسد. از ویژگی های دیگر قوه خیال که از تعریف آن برمی آید آن است که در موضوعات جزئی کار می کند و هم چنین بی نظمی خاصی دارد.


منبع : حهان نيوز



تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن