واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دستگیری ارز فروشان خیابانی و صرافان غیرمجاز
رئیس پلیس آگاهی را مقابله با قاچاق کالا و عدم ورود آن اعلام کرد و گفت: در این زمینه مقابله با قاچاقچیان و عدم ورود کالا اولویت است نه کشف کالا.
سردار محمدرضا مقیمی رئیس پلیس آگاهی ناجا در حاشیه همایش قرارگاه مرکزی تشدید مقابله با قاچاق کالا و ارز در جمع خبرنگاران به فعالیت یکساله قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا و ارز از 93.8.21 تا 94.8.21 پرداخت و گفت: در این مدت در خصوص مبارزه با قاچاق کالا برنامهریزیهای لازم صورت گرفت و مقابله و مبارزه تشدید شد.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان این مطلب که اولویت در این مدت مبارزه با قاچاق سوخت بود تصریح کرد: مقدار زیادی از سوخت به طور مشخص از استانهای جنوبی خارج میشد و با توجه به اینکه ناجا به دنبال مقابله و مبارزه با خروج سوخت بود قاعدتاً افزایش کشفیات نداشتیم.
وی گفت: در این راستا افرادی که سهمیه اضافه سوخت میگرفته و خودروهایی که باکهای اضافه سوخت داشتند مد نظر قرار گرفتند به طوریکه در 10 مرحله طرح عملیاتی مبارزه با خودروهایی که باک اضافه داشتند و سوخت را به خارج از کشور قاچاق میکردند به طور جدی انجام شد.
سردار مقیمی ادامه داد: در همین راستا در سواحل جنوبی درخصوص لولهگذاری در کف زمین و بحث خروج سوخت به صورت قاچاق اقدامات لازم صورت گرفت و توفیقات زیادی در این زمینه بوجود آمد.
این مقام ارشد آگاهی کشور با بیان این مطلب که پلیس در منابع ملی مهمترین مسئلهاش جلوگیری از خروج کالا بوده است، گفت: با برنامهریزی مناسب جلوی خروج کالا را گرفته و در این زمینه کشفیات نداشتهایم.
وی به دستاوردهای این قرارگاه اشاره و تصریح کرد: بعد از اتمام یک ساله فعالیت این قرارگاه، دوباره با دستور فرمانده ناجا این قرارگاه تجدید شد و دستورالعمل مبارزه با قاچاق کالا و ارز به صورت کلی و برای همه کالاها در نظر گرفته شد.
سردار مقیمی به بحث ارز و سطح عرضه ارز در شهرها پرداخت و بیان داشت: با هماهنگی بانک مرکزی و تعزیرات حکومتی اقدامات مناسبی در این حوزه صورت گرفته و با ارز فروشان خیابانی که به منزله جرم مشهود هستند برخورد خواهد شد؛ همچنین صرافیهای غیرمجاز نیز پلمب میشوند.
وی گفت: شناسایی صرافیها و مجاز و غیرمجاز بودن آن توسط بانک مرکزی صورت گرفته و بانک مرکزی در این زمینه تعیین تکلیف میکند؛ با لیستی که بانک مرکزی ارائه میکند پلیس وارد عمل میشود که این هماهنگیها و برنامهریزیها از ماه گذشته شروع شده اما طرح عملیاتی آن 2-3 روزی است که کلید خورده است.
وی گفت: در بعد از ظهر روز گذشته 3 واحد صنفی غیرمجاز در حوزه ارز پلمب شدهاند.
رئیس پلیس آگاهی ناجا به حوزه قاچاق کالا پرداخت و تصریح کرد: رویکرد مبارزه با قاچاق کالا در حوزه باندهای بزرگ و اصلی در این مبارزه از مبادی ورودی تا سطح عرضه وجود دارد.
وی به ارائه آماری در این زمینه پرداخت و گفت: در 9 ماهه امسال 26 درصد افزایش کشفیات در خصوص قاچاق کالاهای بالغ بر 5 میلیارد ریال داشتهایم؛ 29 درصد افزایش کشفیات لوازم منزل و صوتو تصویری، افزایش 58 درصدی کشفیات قاچاق پارچه.
این مقام ارشد آگاهی ناجا اظهارداشت: پروندههای ما در طول 9 ماه از نظر عددی اتفاق خاصی نداشتهاند اما از نظر کیفی پروندهها کلانتر شده است؛ پروندهها با ارزش یک تا 5 میلیارد ریالی نیز نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارند.
سردار مقیمی به فعالیت این قرارگاه از آبانماه 93 تا آبان 94 پرداخت و اعلام کرد: اگرچه در قاچاق سوخت و لوازم آرایشی از نظر عدد کشفیات کاهش داشتیم، این امر نشان دهنده آن است که جلوی ورود کالای قاچاق گرفته شده است و در مرزها و مبادی ورودی با اشراف و رصد اطلاعاتی اقدامات خوبی در جهت جلوگیری از ورود کالاها صورت گرفته است.
وی افزود: 3 کارگروه در این زمینه تشکیل شده که در بحثهای مقابلهای و مبارزهای قاچاق کالا اقدامات لازم را انجام میدهند.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان این مطلب که از نظر درصدی کشف باندهای بزرگ نسبت به سال گذشته افزایش یافته اعلام کرد: اختلاف عددی در این زمینه نداریم چرا که بحث مقابلهای مد نظر بوده است.
سردار مقیمی درخصوص مبارزه با ورود مواد محترقه اظهارداشت: چند طرح عملیاتی مدنظر است که از ابتدای بهمن اجرایی میشود؛ در این زمینه نسبت به سال گذشته کاهش ورود داشتهایم اما گروهها و مجرمان سابقهدار در این زمینه را رصد و کنترل میکنیم تا بتوانیم از ورود مواد محترقه جلوگیری کنیم.
این مقام ارشد آگاهی کشور با بیان این مطلب که اولویت پلیس آگاهی برای مقابله با قاچاق کالا عدم ورود است نه کشف کالا اعلام کرد: ما میخواهیم با قاچاقچیان و ورود کالا مقابله کنیم.
وی در مورد قاچاق سلاح گفت: عمده سلاح از مرزهای غربی وارد میشود که اقدامات مقابلهای مناسب صورت گرفته از طرفی به جهت اتفاقاتی که در کشور مقابل افتاده و با توجه به مقرون به صرفه نبودن اختلاف ارز، قاچاق سلاح بسیار کم انجام میشود که اگر هم انجام شود بسیار کم است بنابراین دغدغه ما سلاح قاچاق نیست اگر چه جزء کالاهای ممنوعه محسوب میشود.
سردار مقیمی در مورد قاچاق پول گفت: در بحث قاچاق کالا پشتیبان مالی نیز مد نظر است و طرفهای مقابل به صورت نقدی نیز پول را انتقال میدهند و این طبیعی است که مقداری پول و ارز را در مبادی مرزی کشف و ضبط کنیم.
منبع : فارس
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]